Inlägg från: Pallas |Visa alla inlägg
  • Pallas

    Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!

    Linn77 skrev 2013-11-26 15:44:00 följande:
    Vad härligt! Grattis! Blir det inflyttning före eller efter julen?

    ja, det blir det. Troligen om 2 v. Det trista är att jag jobbar så otroligt hårt i december uppehåll detta. Jag är helt slut.
  • Pallas
    Sagis skrev 2013-12-03 17:00:27 följande:
    Pallas, hur går det med flytten?
    Tja, jag jobbar mellan 8 och 12 timmar och pytsar sedan i mellan 2 och 4 timmar på målning, samtidigt som jag packar, lagar bilar som ramlar isär, försöker hålla huset vi bor i från att bli en sanitär olägenhet och ska komma ihåg alla jävla konserter, skolinsamlingar, utflykter, utvecklingsamtal, förädrafika, läxor, gympakläder och vem vet allt... Det går inget vidare.
  • Pallas

    Gnnnh. Gomorron! Har tagit sovmorgon, dvs jag vaknade med ett ryck kl 7.30 och trodde att jag försovit mig. Suck.

    Första lediga dagen av fyra och jag är ett utskitet äppemos. Nu: kaffe och sen förmodligen åka och måla lite. Maken tog en semesterdag i torsdags och klämde in 13 timmars målning! Vi börjar se början på slutet på målningen! Jag ska grunda lite lister i dag, samt försöka börja slipa räckena som ska betsas.

    Inget julpynt så långt ögat når, ingen julstämning, flytten känns inte närmare. Det handlar bara om att överleva dagen, känns det som. Hoppas vi lyckas måla klart de kommande fyra dagarna, så vi kan koncentrera oss på flytten sen.

  • Pallas

    Det är flera som frågat om min man tar ansvar och jag kan, till allas vår förvåning och glädje, meddela att han är som förbytt - tar initiativ till både arbetsuppgifter, inredningsdetaljer och adminstrativa sysslor. Han har målat mer på nya huset än jag gjort! 

    Det är bara att det är så otroligt mycket jobb kvar innan vi kan flytta in, samtidigt som vi kör sinnessjuk julrusch på jobbet. Ingen bra kombo för mig. Just i dag känner jag mig utvilad (har sovit 11 timmar) och är på gång till huset för att förbereda betsning av vardagsrumsgolv. Ska kolla om min stallkamrat vill hjälpa mig med lite listmålning medan jag lackar trappan.

  • Pallas
    Sagis skrev 2013-12-09 11:06:02 följande:
    Pallas, vad kul att höra om maken. Är det tanken att jobba åt sig själv som styrt om detta? För visst har ni hyrt innan?!
    Ja, jag tror det. Och så är han tarv på att flytta in, och då måste det ske mycket jobb på kort tid. Eftersom jag jobbar så långa och hårda pass orkar jag inget de dagar jag jobbar nästan, så det faller ju naturligt på honom då.
  • Pallas

    Sista lediga dagen innan flytt!

    Grabbarna har fått tapet på den "enda" väggen i sitt blivande rum.


    Trappan är färdigmålad, betsad och lackad


    Vardagsrumsgolvet är betsat och lackat


    Ska strax åka och måla det som återstår av tak och lister. Ska nog försöka packa upp lite kartonger där borta också, så jag kan ta med dem tillbaka och packa i igen. Tror jag ska flytta dit våra enkelsängar idag, de som ska stå på loftet, för de används inte. Växthuset och studsmattan tänkte jag också ta med, samt alla mina bildelar.
    Uj, uj, hur ska vi hinna?

  • Pallas
    Kraftverk skrev 2013-12-16 09:26:16 följande:
    Så fint Pallas! Vilket jobb ni (du?) har lagt ner! Kan det bli lite julstämning nu, eller är det fortfarande hysteriskt?

    Vi flyttade in i vårt hus-from-hell i maj och har fortfarande inte kommit till att ta tag i trappan, så jag blir lite avis när jag ser din. Vår är väldigt missklädsam i det övriga, numera ganska fina, huset. Men den är rejält fernissad och lackad, med lite snirkliga detaljer dessutom, och jag vill ha den såpskurad. Så det är ett jäkla jobb att få den trären och fin...
    Lite julstämning hoppas jag hinna få, men jag har ju inte så mkt tid på mig...  Nu är jag inte så stressad som jag var längre, det värsta är gjort känns det som och vi ser ljuset vid tunnelns slut. Ska se till att hinna göra bort lite såna där energitjuvar idag, så känns det nog ännu bättre sen!

    Har du någon bild på din trappa? Hyr en lackfräs är mitt råd. Det är som en liten hyvel, eller vad jag ska säga, som tar bort lacken fint på plana ytor iaf. Vi körde ju latmansvarianten och betsade rakt på lacken efter endast en målartvätt. Ju mer skador, repor och sliten lack det var, desto snyggare blev det, tycker vi! Uppepå betsen har vi kört tre lager vattenbaserad polyuretanlack med matt finish.
  • Pallas
    skrutto skrev 2013-12-16 09:21:13 följande:
    Åh vad fint det ser ut!
    Vad mycket ni fixat och vilken härlig takhöjd det verkar vara i vardagsrummet.
    Tack! Det blir jättefint! Känslan är obeskrivlig! Har aldrig haft något så här fint hem förut.
  • Pallas
    sholof skrev 2013-12-29 07:04:14 följande:
    God fortsättning till er!

    Jag tänker att jag ska haka på fly lady igen nu efter nyår....få rutin på städandet och att försöka rensa ur ännu mer. Vilket inte borde vara så svårt för vi har saker som vi aldrig använder :)
    Jag är på! Hela mitt fina hem är nu fullt av crap, när vi ännu inte hittat hem åt allting, inte har några anpassade förvaringar och alla kläder, skor, papper, böcker och sånt ligger i lådor över hela huset. Min bästis kommer idag och räddar mig, men mycket av vår tid kommer gå åt till att iordningställa och städa det gamla huset.
Svar på tråden Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!