Inlägg från: Pallas |Visa alla inlägg
  • Pallas

    Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!

    sholof skrev 2013-12-29 10:43:34 följande:

    När lämnar ni det gamla huset helt?
    Fast jag tycker det är bättre att sakerna ligger i lådor tills ni vet var ni ska förvara det, eller behålla det än att bara packa upp allt.
    Jag har nog hellre ett ställe där jag ställer flyttlådorna så länge än att stressa.

    Men det känns helt rätt att börja ett nytt år med nya rutiner, och få fart på de gamla rutinerna.

    En annan sak vi ska försöka med är att ha matsedel...o få mer ruljans på maten i frysen osv.
    31 dec, men jag tvivlar på att vi vill stå där på nyårsafton, så vi satsar på att det blir klart på måndag.
  • Pallas

    Jag har också varit med i två år. Mycket har blivit otroligt mycket bättre, men jag har verkligen tagit myrsteg. I år har jag lovat mig själv att titta i störst utsträckning på vad jag faktiskt gör och inte så mycket på det jag inte gör. Tex har jag under dessa två år decluttrat bort SEX hästtransporter fulla med sånt jag inte behövde eller som var trasigt.

    Mål för 2014:

    Få igång swish and swipe i badrummet

    Fortsätta rensa, tre saker i veckan iaf

    Köpa snygga förvaringslösningar

  • Pallas

    Något har hänt efter flytten vi genomförde för typ tre veckor sedan: jag bäddar sängen nästan varje dag, diskbänken håller sig fin så gott som konstant, jag är i fas med tvätten, vardagsrumsgolvet är inte en garderob, barnen hänger upp sina ytterkläder och ställer undan skorna. Fattar inte riktigt vad som hänt!? Är jag sjuk?

  • Pallas
    Petrol skrev 2014-01-20 08:34:20 följande:
    Jag tror du är något på spåren, grejer har ju en förmåga  att försvinna på vägen, så om man håller sig till att flytta vartannan månad ungefär skulle man ju på det hela taget om ett år eller 5 vara nere på så pass behändigt med grejer att det ryms i en normalstor portfölj, och en sådan kan ju till och med jag hålla en hyffsad ordning i.
    Hahaha, precis!
  • Pallas
    MTLL skrev 2014-01-23 18:10:12 följande:
    Skumt 1/2 inlägget försvann! :-/ Gjorde en S
    Försökte du skriva "S&S" på en iPad eller iPhone?
  • Pallas
    MTLL skrev 2014-01-23 18:54:05 följande:
    Pallas -ja, hurså? Skumt! :)
    Det verkar som sagt vara något galet i kodningen med &-tecknet i apparna för Apple.
  • Pallas
    Pallas skrev 2014-01-24 07:07:59 följande:
    Det verkar som sagt vara något galet i kodningen med &-tecknet i apparna för Apple.
    Tillägg: om man istället för apparna använder mobilsajten på iPad och telefon, så funkar det både med radbrytningar och S&S!
  • Pallas

    Halloj och välkomna, ni smygare!

    Jag babysteppar träning för tillfället. Försöker rida minst 15 minuter 4-5 ggr v + Pilates. Har inte fått in några rutiner än, tror detta kommer sitta hårt inne, men är sååå viktigt för min hälsa. Har kollat efter Pilatesvideos på Youtube och provade ett 50-minuterspass i dag. Det var alldeles för tungt och länge för mig, men jag tror jag ska koka ner det till 20-30 min och välja ut de övningar som ger mig mest.

    Här hemma håller det sig ganska fint för jämnan nu, nya huset är VERKLIGEN lättare att både plocka och göra rent i. Något med planlösningen gör att det går automatiskt med Fly Ladys verktyg (som jag ändå kämpat med i över 2 år nu). Och så nyhetens behag, såklart.

  • Pallas
    81missan skrev 2014-01-25 22:11:28 följande:
    Härligt Pallas! Det låter som att du mår mycket bättre nu.
    Tack, ja jag mår verkligen mycket bättre!
  • Pallas
    Tiiara skrev 2014-01-26 18:01:15 följande:
    Nu har vi plockat ner julen. Bara gardinerna kvar. Det värsta är att nu när det är gjort inser jag hur mycket mer det är jag behöver göra innan kalaset på lördag. Och jag går 9-17 varje dag i veckan. Verkar som att jag kommer behöva skippa skolan en dag eller två... :/ 
    Men vad är det du behöver göra då? Är det så mcket _egentligen_ eller stirrar du upp dig i onödan? Att skippa skola för att städa låter inte vettigt alls!
  • Pallas
    Hilmas skrev 2014-01-27 00:02:03 följande:

    Drömde om att organisera dem fint och lätt i lådor, men kom inte så långt. Det är just detta som är min svagaste punkt, att slutföra saker. Suck! Hur har ni organiserat era mediciner?


     


    Nya tag imorgon!


    Välkommen, Hilmas!

    Jag är 40 och har i alla år haft stora, stora problem med just det du beskriver - att avsluta mina projekt. Om det är någon tröst, så kan jag berätta att Fly Ladys verktyg, denna tråd och en Facebook-grupp verkligen, verkligen har gjort stor skillnad för mig på det området!

    En delorsak är att jag rensat en massa, så jag inte har så mkt saker. En annan är att jag under två års tid jobbat med att hitta hem åt de saker jag har kvar. En tredje att jag satsat på organisering i "sakernas hem", det gör det lätt för mig att lägga tillbaka allt på sina platser när jag är klar med ett projekt. Den avgjort största skillnaden är min mentala inställning - DING (Do It Now, Girl) är nu mer en naturlig del av min vardag istället för en energitjuv jag skjuter framför mig.

    Jag skulle ljuga om jag sade att allt är perfekt här hemma, för det är det inte. Däremot känner jag stor skillnad i stressnivå. Jag städar och plockar MYCKET mer än förut, men det känns inte så jobbigt, om du hajar skillnaden?
  • Pallas
    mompan skrev 2014-01-27 09:48:02 följande:
    Pallas: Vad är det för Facebook grupp du är med i?
    Den heter FLYLady Sverige.
  • Pallas
    lilla Vilda skrev 2014-01-27 14:32:32 följande:



     Nåja, jag får göra det jag hinner/orkar o vara nöjd med det!
    Good enough. Eller, som min stallkamrat brukar säga: "lite snett är också rakt".

    Detta är den enskilda punkt som jag ägnat den i särklass största andelen tid åt att acceptera hos mig själv. Mycket svårt, men jag har kommit en bit på vägen!
  • Pallas
    Hilmas skrev 2014-01-27 20:46:18 följande:

    Det är lite på samma sätt med glaset, ser du det halvtomt eller halvfyllt.


    Eftersom jag är en utpräglad problemlösare, så dricker jag upp allt för att det inte ska råda någon tvekan om vilken innehållsstatus glaset har.

    Är det något jag lärt mig under FlyLady-resans gång så är det att jag 1: inte är ensam, 2: behöver jobba mer med min inställning och "mindset" än med städning egentligen. För mig har de små, små stegen fungerat bra och gett mig ett mindre stressigt vardagsliv (även om jag fortfarande bryter ihop fullständigt med jämna mellanrum). Nu har ju jag tagit ytte-pytte-miiiiini-baby steps. Efter nära två år var det enda som satt i ryggmärgen att hänga upp min jacka och shajna sinken. I år har en hel del lossnat och jag har börjat babysteppa lite fortare.
  • Pallas
    Tiiara skrev 2014-01-28 14:24:58 följande:
     Men jag har en lång väg att gå innan det blir "okej stök" om ni förstår vad jag menar..

    Och innan jag avslutar, jag kan inte tacka er nog för stödet. Vet inte var jag hade varit idag om det inte vore för er! {#emotions_dlg.flower}
    Det tar tid! Kram! Och bra kämpat!
  • Pallas
    Gudinnan skrev 2014-01-29 12:31:19 följande:
    En vanlig människa städar varje dag (JAG) städar damsuger tvättar golv lagar mat lämnar hämtar 3 barn frn skolan och dagiset och går i skolan själv.
    Upp varje morgon kl 05.00 och ser till att alla e på plats där dom ska 06.40 och tar mig i väg.
    Kommer hem 16.30 hämtar barnen städar lagar mat leker pysslar pluggar nattar barnen och leker med sambon.

    Jag e nog den personen som igentligen borde säga NEJ men jag får panik om jag inte städar
    Hej Gudinnan!

    Vad tror du det är som gör att du får panik om du inte städar hela tiden? Är det stökighet som påverkar dig, eller är det dina egna och omgivningens "krav" på hur det ska se ut? Eller en kombination, kanske? Många av oss här i tråden lider av "Duktig Flicka"-syndromet och till slut går det för långt och allt går överstyr. Det vi gör här handlar mycket om att försöka hitta en balans i livet och verktyg för att komma till den där balansen, men kanske framförallt så jobbar många av oss att hitta den där "lite snett är också rakt"-acceptansen för oss själva och våra situationer.

    Många av oss har funktionshinder eller sjukdomar som gör att vi ar det knepigt att få ihop städningen till en lagom nivå. Andra har barn med funktionshinder eller sjukdomar som tar mycket tid från "normalt" hushållsunderhåll. Andra har "bara" aldrig fått rutiner för städning eller så har något hänt som gjort att rutinerna kapsejsat.
  • Pallas
    sholof skrev 2014-02-06 13:30:34 följande:

    verkar inte funka med styckesindelning alls när man skriver från ipad eller surfplattor.
    Jo, om man använder webläsaren tror jag det funkar. Inga appar funkar (sugigt programmerade).
  • Pallas
    Ms H skrev 2014-02-10 18:06:36 följande:
    Yta eller dolt... För mig är faktiskt ytan mindre viktig. Är det oreda i skåp, lådor och förråd känner jag mig inte alls lika bra till mods, så hyfsad ordning på det dolda behövs för min harmoni. Ytan "oroar" mig inte alls lika mycket.
    Jag är likadan.
  • Pallas

    JAg vabbar också. Har fått jättemycket gjort! Fixat så man kan gå i "förrådet", ska organisera om i köket lite nu, satt på en mattvätt, lagat bilen, decluttrat vardagsrummet. Näst på tur står sinkshajnande och sedan planering av köket.

Svar på tråden Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!