Inlägg från: Farsa på stan |Visa alla inlägg
  • Anonym (Kaffedraken)

    okej att äta katt?

    Ja, det är väl okej. Eller jag vet inte, jag har inte smakat. Jag skulle nog testa om det bjöds, men jag vänder mig starkt mot att man ska plocka upp "lösspringande" katter från gatan, fast det kanske var ett skämt.

  • Anonym (Kaffedraken)

    Nu har ju denne Andreas förtydligat att det inte var två ädla feliner som han ätit, utan ett par sjabbiga gnagare. Men jag har diskuterat inlägget med familj och vänner och har märkt att det verkar vara så här:

    Vegetarianer överlag tycker att det är lika okej att äta katt som andra djur.
    Köttätare överlag tycker att det är okej att äta andra djur, men inte katt.

    Jag, som köttätare, kattälskare och kattägare skulle ändå kunna sätta i mig en katt om det bjöds. Grisar är också tämligen charmiga och söta, liksom kor. De enda djur jag av etiska skäl inte skulle kunnat äta, förutom människor och utrotningshotade djur, är skator, delfiner, bläckfiskar och vissa apor, då dessa djur är väldigt intelligenta.

  • Anonym (Kaffedraken)
    PumpkinQueen skrev 2012-01-02 14:41:17 följande:
    Varför skulle du inte kunna äta människor? Dubbelmoral.
    Nä, det tycker jag inte. Jag tycker att människor är mer värda än (andra) djur, även om det handlar om en otrevlig och enfaldig människa och ett trevligt och smart djur. Men jag har nu funderat en stund och kommit fram till att jag nog skulle smaka på en människostek om jag fick chansen. Men det får man ju inte säga i det här landet, för då är man kannibal.
    Slats skrev 2012-01-02 14:40:32 följande:
    fast grisars intelligens är jämförbar med alla de djur du räknade upp i slutet.
    Jaså? Tja, jag äter inte fläsk heller om jag får välja, så det känns som en icke-fråga för mig.
Svar på tråden okej att äta katt?