• IsDimma

    Hallonmusse? Utan gelatin?

    Måste man ha gelatin i när man gör hallonmousse eller kan man göra det utan? 
    Kanske måste lägga till också att jag inte ska ha socker i den, om det nu har betydelse  

    När jag gjort chokladmousse har jag gjort den med choklad, grädde och äggula. Kan jag göra hallonmousse på samma vis?


    The less you open your heart to others, the more your heart suffers.
  • Svar på tråden Hallonmusse? Utan gelatin?
  • Momalicious

    Det beror väl på hur hårt Musse du vill ha. Jag brukar vispa grädden rätt hårt, inte för hårt men så att den ligger kvar i bunken när jag vänder den uppochner. Sen tar jag en äggula och hallon. Om du vill att det ska vara så fast som möjligt så låt hallonen rinna av om du använder frysta.

  • IsDimma

    *har googlat igen* Jag hittade ett recept själv  


    The less you open your heart to others, the more your heart suffers.
  • IsDimma
    Momalicious skrev 2012-01-04 09:23:16 följande:
    Det beror väl på hur hårt Musse du vill ha. Jag brukar vispa grädden rätt hårt, inte för hårt men så att den ligger kvar i bunken när jag vänder den uppochner. Sen tar jag en äggula och hallon. Om du vill att det ska vara så fast som möjligt så låt hallonen rinna av om du använder frysta.
    Tack  
    The less you open your heart to others, the more your heart suffers.
Svar på tråden Hallonmusse? Utan gelatin?