• Anonym

    Vad f*n har någon med att göra vad som ligger i min korg?

    mia, kanske det, men och detta kommer kanske låta nördigt, men jag är uppfostrad av min mor att ej vara elak mot folk,utan inte bry mej!

  • Anonym

    Hon kanske har varit överviktig/haft matmissbruk tidigare och nu blir lite avundsjuk på de som inte verkar avstå från allt gott som hon kanske måste göra? Och därför var hon snäsig?

    Jag har dock också fått kommentarer om att jag äter för mycket onyttigt även fast jag är smal, och gärna av de som är överviktiga och bantar eller de som varit det tidigare så jag tänker att det kan vara lite samma orsak?

    Det som svider mer för mig är nog dock när jag köpt extra lyxig mat vilket ofta händer, typ dyra oliver och ostar och vin etc och folk kommenterar på att det är slösigt. Jag vet att jag är lite dålig på att hålla i pengar och därför svider det lite. Dyr mat är min svaghet...

  • Anonym

    Jag är normalviktig och skulle ALDRIG kommentera eller lägga mig i vad folk handlar eller vräker i sig. När jag ser en kraftigt överviktig person så stirrar jag INTE (ev i smyg).

  • Anonym
    olleolle skrev 2012-01-11 00:46:09 följande:
    Vaddå? Vad är det som är svårare? Gäller inte de fysiska lagarna för tjocka? Energi in och energi ut? Låter otroligt ifall att ni äter pyttelite men ändå växer. Det vore ju en sensation för forskarvärlden i så fall om det vore så.

    Som sagt, det är den enkla matematiken. De flesta som är överviktiga har bakomliggande psykiska problem som försvårar viktnedgången. Depression, dålig självkänsla, självskadebeteenden. Att äta är många gånger ett destruktivt sätt att hantera känslor precis som att skära sig eller ta till alkohol eller droger som får en att må bättre i stunden men som skapar mera ångest och i sin tur ökar på ätandet för att dämpa ångesten. Ond cirkel med andra ord.
  • Anonym

    Ursäkta en bakåtsträvare? men det här med att uppfostra vuxna människor och "säga till" måste vara något rätt nytt. På "min tid" så skulle man aldrig tagit på sig en så stor kostym att man kunde göra sig till folkbildare i vardagen.

  • Anonym
    trettioplus skrev 2012-01-11 13:02:37 följande:
    Skillnaden är väl att man i dåtid försökte uppfostra ungdomen, medan man idag sätter sig till doms över vem som helst.

    Det kanske är samma typ av personligheter som gjorde det då som gör det nu?
    Ja det är väl så. Jag har aldrig i hela mitt liv påpekat för en vuxen människa att hon "gör fel"!!? Vem är jag att komma med pekpinnar? Absurt.
  • Anonym
    trettioplus skrev 2012-01-11 12:48:00 följande:
    Beklagar sorgen, men dina röda ögon gör du ändå bäst i att hålla för dig själv. Självklart hjälper det inte att du "säger saker" till en människa som röker och är gravid, lika lite som du säger till en fet person att hen är fet.. Hon vet allt det du har att säga redan.
  • Anonym
    Anonym (Fy fan!) skrev 2012-01-11 13:25:14 följande:
    Det här med graviditet och rökning är faktiskt för djävligt. Jag skiter fullständigt i alla som är dumma nog att röka, men om någon som är gravid röker, blir jag tokig. Helt ärligt ni gravida rökare..  Vad skulle ni tycka om jag stod på en lekplats och bjöd din 3-åring på cigg? Det är ännu värre att röka med bebis i magen..  Den har ingen möjlighet att komma undan det vidriga utan tvingas utså det gång efter gång, flera gånger varje dag under hela sin tid i magen.
    Vidrigt är bara förnamnet och ordet jag skulle vilja använda för att beskriva de mammor som gör så mot sitt ofödda barn, tänker jag inte skriva ut här på FL.. Det finns ju faktiskt yngre som läser här...
    Huvudsaken att du inte säger det till den som är gravid och röker.....för det angår inte dej!!
  • Anonym
    Anonym (Fy fan!) skrev 2012-01-11 13:33:07 följande:
    Om jag ser någon slå sitt barn på lekplatsen...  hur gör jag då? Ska jag bara skita i det också, eller är det okej att bry sig när ungen är utanför magen?
    Då får du försöka ta reda på förälderns namn och anmäla till socialkontoret. Du har ingen befogenhet att uppfostra andra.
Svar på tråden Vad f*n har någon med att göra vad som ligger i min korg?