• Liil

    47 år?

    c89 skrev 2012-07-20 17:58:11 följande:
    Återigen en som inte vet vad ordet sannolikhet innebär.
    "Mogen ålder" är inte närmre 50. Har inte en enda vän som inte är självständig, alla har föräldrar som varit max 35 år när de fötts.

    Nej, det önskar jag inte. Däremot var de inte planerade och saker händer. Farmor var dessutom 42 år gammal, inte 47. För mig är 5 år en STOR skillnad, även om jag kan tycka att 42 är lite för gammalt för barn också, vilket farmor själv kunnat intyga.
    Att bli gravid av misstag som 42-åring och att desperat planera barn och ta till IVF osv när man är 47 är för mig två HELT OLIKA saker.

    För min del tycker jag inte att någon borde behöva förlora sina föräldrar innan de själva skaffat barn (om det är något de vill ha). Jag har själv på mammas sida haft otrolig glädje av både mormor, morfar, gammelmormor och gammelmorfar och förstår inte hur någon kan vilka neka sina barn det. Sannolikheten att man får lära känna sina tidigare generationer ökar naturligtvis ju yngre man är när man skaffar barn.

    Jag tycker att det är otroligt egoistiskt att skaffa barn som singel (föraktar alla som singelinseminerar utan att skämmas) och likaså om man inte själv har ett ordnat liv. Arbetslösa kan alla bli, likaså handikappade på olika vis. Om man separerar så tar det dock i regel inte bort den andra föräldern, de flesta i vårt land har delad vårdnad även efter en separation och det behöver alltså inte alls vara negativt för ett barn.

    Tröttsamt är personer som ser allt som svart eller vitt som du visst gör!
    Hellre en bra uppväxt med (relativt) unga föräldrar än en uppväxt där man förlorar ena föräldern som 12-åring och bara har en förälder kvar några år till (som snart blir pensionär och inte har råd att låta sitt barn varken få pengar till körkort eller aktiviteter som andra ungdomar), inga mor- eller farföräldrar och heller inga syskon för att föräldrarna var för gamla för att lyckas skaffa ett barn till...

     
    "Önskar att alla kunde vara välmående med en stark självkänsla, för jag hoppas och tror att alla kunde vara bättre medmänniskor mot varandra då."
    Så skriver du på din sida! Tycker du själv att du förmedlar det i denna tråd?
  • Liil
    stjärnklar skrev 2012-07-20 22:05:29 följande:
    Jag är som jag redan skrivit, spontant ( och omplanterat ) 47 år gammal och gravid. Om det nu är ett friskt barn, ska jag då abortera det för det är synd om barn med gamla föräldrar? Om jag väljer att adoptera bort barnet, är det ok då? Jag tycker själv att 47 är lite väl gammalt men nu är det ett faktum och valet är mitt. Normalt eller inte, jag är ändå gravid!

    {#emotions_dlg.flower}
Svar på tråden 47 år?