Inlägg från: Nippertippan |Visa alla inlägg
  • Nippertippan

    fortsättningstråd: vi som väntar marsbebis 2012 :-)

    Stronza simpatica skrev 2012-01-14 10:38:51 följande:
    Scorpio: härligt att höra att allt går så bra!:)
    Ja hon var verkl stor för sina veckor du, min sonföddes i ve 33+1 och vägde 1760g när han kom ut. Allt gick så bra så med han med. De går ju ner i vikt den första ve io med omställningen fr mage till ute så han jamade på 1540g innan han började gå upp.
    Jag bor i Italien och här får man inte hem dom förrän de väger över 2 kg och kan äta själva med nappflaska eller amma. Tog tre ve innan amningen kom igång men nappflaskan tog han fort. Han var på sjukhuset 1 mån innan vi gick hem han.
    I Sv går det fortare att få hem dom eftersom de skickar hem dom även om de fortf sondmatas etc så ni får nog komma hem snart!:)

    Stort grattis:))
    I sverige brukar man oftast kunna gå hem med syrgas i hemmet om dom behöver det om där inte är rökande föräldrar i hemmet.
    Och oftast har man som mål att dom ska klara äta ett mål om dagen själva och resten kan man sonda.
    Men sen beroende det på vilken neonatal man tillhör, vi i lund är rätt frikostiga med hemsjukvård, det var vi även i helsingborg när jag jobbade där.
  • Nippertippan

    Igår låg lilleman ute på mitt bröst för första gången. Han låg och mös i 3 timmar utan cpap så han hade bara lite syrgas bredvid. Han var så duktig och protesterade vilt när vi var tvungna att lägga in honom igen.
    Alla på Neo tycker han är så söt, vilket han är så vi kan inte säga emot dom direkt...

    Idag ska han först sitta ute hos mig på förmiddagen och hos pappa på eftermiddagen.
    Härligt!

  • Nippertippan

    Ja det är så mysigt. Idag var han ute längre och hade mindre syrgas. Ikväll när det är pappas tur ska han vägas ska bli spännande.
    Idag åkte navelkatetrarna ut så det är skönt även om det är bra att man slipper sticka honom.

    Jag mår rätt så bra, fortsatt högt blodtryck men inom det normala jag känner inte längre som om det är högt. Sen är jag rejält svullen om benen och fötterna men det tar väl ett tag innan kroppen hunnit göra sig av med allt. Njurproverna är ju fortfarande något påverkade så det är kanske inte så konstigt.

    Nu är det dags att gå in till lilleman igen...

  • Nippertippan

    Idag när lilleman skulle ut i känguru så sa sköterskan att du ska nog testa och lägga han vid bröstet för han letade ordentligt nu. Vilket jag gjorde i tron om att jaja jag testar väl då. Han tog ett par tag :D
    Fick väl inget i sig då jag hade pumpat precis men ack så stolt man var över han.

  • Nippertippan

    Det var vägdag idag, lilleman hade gått upp till 1456g så 30 gram upp på 2 dagar.

    Sen gjorde man ett ultraljud på hjärtat idag eftersom man hörde ett blåsljud igår. Resultat: stor duktus, attans. Men han har ju inga symptom av den så jag hoppas dom kommer fram till att ha lite is i magen. Han har ju ingen syrgas längre, cpapen är utsatt. Får se vad doktorerna säger.

    Annars är han en duktig kille som oftast är nöjd med livet, speciellt ute i känguru. Har börjat titta på en sjal till honom.

  • Nippertippan

    Här är det bara dom under v 29 som gör ul hjärna. Rop undersökning som är det på ögonen görs under vecka 32 här.
    Ja jag hoppas den ska stängas av sig själv som det i de flesta fallen gör i dessa veckor. Skönt att doktorn också ville ha is i magen så blir set nytt ul i veckan för att se om den krymper. För att behandla den medicinskt ska det göras innan han är 2 veckor.

    Vi har loomas sjalar på jobbet för som är bäst. Den är smidig och liten när den inte används plus att den ger bäst stadga på prematurerna. Man ska ju knyta mycket hårdare än vad man i vanliga fall tror. Premmissar mår oftast bra i sjal för den hjälper dom att samla ihop sig. Det är den som heter looma Sino.

  • Nippertippan

    Lilleman passerade sin födelsevikt idag som var 1522 g. Men han tog klivet frän 1456 till 1550 på två dagar. Man behöver inte vara orolig för att man har dålig mat iaf.

    Duktusen hade minskat lite och enligt hans doktor skulle den inte behandlas då men vi får se vad dom säger imorgon.

    Hoppas på värmebädd i helgen eller efter helgen.

  • Nippertippan

    Duktus arteriosus är ett kärl som är öppet under foster tiden i magen men som ska stänga sig när man föds eller strax där efter. Men på prematurer brukar detta vara öppet och ofta får man hjälpa till att stänga det med medicin eller operation...

Svar på tråden fortsättningstråd: vi som väntar marsbebis 2012 :-)