Fetaostfyllda kycklingfiléer med olivpotatis!
4 st kycklingfilé(er)
salt och peppar
Fyllning:
100 g fetaost, mager
0,5 dl purjolök, strimlad
3 msk olivolja
1 st saften av citron
0,5 st vitlöksklyfta(or)
0,5 dl persilja, kruspersilja
Olivpotatis:
0,7 kg potatis(ar)
200 g gröna oliver, urkärnade
olivolja extravergine
Tillagning:
Fyllning
1. Blanda olivolja, citronsaft, pressad vitlök och finhackad persilja. Smaksätt med salt och nymalen svartpeppar. Riv osten och blanda med finhackad purjolök. Fyll filén med blandningen genom att göra ett snitt längs med filén, rulla ihop och fäst med tandpetare.
Olivpotatis
2. Skala och tärna potatisen. Hacka de gröna oliverna. Stek potatisen gyllenbrun i lite matolja ca 10 minuter, salta och peppra. Blanda i de hackade oliverna och se svarta oliverna.
Kycklingfilé
3. Bryn kycklingfilén i lite matolja i en stekpanna. Efterstek dem i ugnen (200 grader) i ca 15 minuter. Servera med persiljeröran och den olivstekta potatisen.