Vad ska ni äta till middag ikväll? part 8!
bolbol: Ja, visst är det super?!Jag använder inte heller grädde utan LagaLätt 5%. Med tanke på att man faktiskt har chilismör så känns det lite bättre med en smalare produkt i moset
Vi åt GoGreens veg. ärtsoppa (jag avskyr fläsk i ärtsoppa!) och sedan blev det till att avsluta tårtan vi påbörjade igår
Uppvärmda pizzabitar från i söndags
Ikväll blev det italiensk mandelfisk (fiskgratäng med ett täcke av Arlas lättcremefraiche tomat & basilika och mandelspån) samt kokt potatis. Gott gott!
Ikväll tänker jag göra egna hamburgare
Ikväll blir det antingen räksoppa eller lök- och potatissoppa. Oavsett vilket så blir det vitlöksbröd till
Mmm...
Det skulle blivit sötpotatisrösti med mozarella och till det en tomat- och löksallad men då jag idag flängt runt som en galning för att fixa för sambons födelsedagsmiddag imorgon (och därav blivit toktrött) så får han plocka upp nå't på vägen...
Det enda jag tänker göra i köket ikväll är ännu en kladdkaka till imorgon
Idag blir det fiskpinnar och hemgjort potatismos. Inget roligare än så *S*
På veckomenyn står det att vi skall äta svamprisotto men jag tror att jag är för trött idag för att engagera mig i det
Får se hur det känns ikväll. Annars kanske det blir någon "barnvänlig" lördagsmiddag.
Till söndagsmiddag blir det idag porterstek med kokt potatis och grönsaker. Till efterrätt blir det fruktsallad och glass
Kelda fisksoppa och bröd till. Behövs inte ett recept!
Igår lyckades jag verkligen med portersteken. Är så stolt!
Tisdag är restkväll här hemma. Det blir nog ugnspannkaka, även om den inte kommer från frysen... Hmm...
Vi åt köttbullar, fullkornspenne och en tomat-, mozarella- och ruccolasallad (måste ju piffa upp köttbullarna på nå't sätt! *s*)
Laxgryta med morötter, purjolök, vitlök och oliver. Till det kokt ris
Recept från Vår Kokbok *S*
Vi åt kyckling i Uncle Ben's korma-sås. Till det var det ris. Gott (tyckte iaf vi vuxna *S*)!
Ikväll blir det ett gammalt recept från någon gammal damtidning:
Billans räkgryta ca 6 port
3 påsar djupfrysta räkor (orensade ca 1,5 kg)
2-3 msk smör
2 msk curry
5 dl grädde (byt gärna ut mot lättare alternativ)
3 msk chilisås
lite cayennepappar och tabasco
1 krm svartpeppar
1 krm paprikapulver
1 purjolök i ringar
1 stor grön paprika i strimlor
Tina räkorna. Fräs de rensade räkorna under omrörning i smöret tillsammans med curryn som strötts över. Häll i grädden och rör om väl. Ta upp räkorna med hålslev. Lägg i chilisås, svartpeppar, paprikapulver, purjo och paprika i grytan. Rör om väl (och sjud gräddblandningen tills den tjocknar men inte längre att paprikan behåller sin spänst). Så här långt kan du förbereda. Koka ris och skölj sallad. Lägg ned räkorna i grytan och hetta upp den. Servera genast med kokt ris, sallad och pain riche.
Ikväll kommer en gammal kär vän till mig och äter middag
Det blir köttfärslimpa, kokt potatis, gräddsås, lingon och smörgåsgurka. Till efterrätt serveras passionsfruktfromage (från pulver).
Vi skall äta gulaschsoppa ikväll (vilket påminner mig om att jag skall ta fram köttfärs och tina)