Inlägg från: Noblesse |Visa alla inlägg
  • Noblesse

    Sjuksköterskestudenter!

    CTMT skrev 2012-01-15 00:32:37 följande:
    Då joinar jag gärna Glad

    Börjar termin 2 om 1 vecka och jag läser ssk-program på DISTANS. Har två barn som är 3 år och 1,5 år Skrattande 

    Vart kan man läsa sjuksköterska på distans? och hur går det till? lite nyfiken bara:)
    ♥Hugo 2/10-2008♥~♥Selma 4/4-2010♥~sandrasj.blogg.se
  • Noblesse

    Glömde skriva förut att jag också hoppar in här:) Var med i den tidigare tråden. Började T2 (i Linköping) för en vecka sen. Första terminen var rolig och lärorik men det tog ett tag att komma in i studierna och det nya arbetssättet (PBL), var väldigt irriterad på det i början och ville bara ha klara och tydliga besked om vad vi skulle göra, hur och vart vi kunde hitta information. Jag klarade alla mina 3 tentor! Jätteglad över det och det gör ju att man känner sig ännu mer taggad inför den här terminen. Nu är jag dessutom bekväm med PBL och hör och häpna, gillar det starkt! Jag känner att jag har koll på hur jag ska ta reda på saker och att fått en mycket bättre studieteknik än jag haft innan, i och med den här friheten. Men jag förstår verkligen dom som fortfarande känner sig väldigt osäkra på vad och hur det ska göra det.

    Vi började terminen med farmakologi och har en hemtenta som ska vara inlämnad senast 10:e februari, där vi ska skriva om en beredningsform vi blivit tilldelade (jag har fått inhalationspulver) och välja ett specifikt läkemedel inom den kategorin, som används av barn/ungdomar. Vi ska skriva på generell och specifik nivå. Tror det kommer vara ganska kul faktiskt, har inte kommit längre än att jag valt preparat (pulmicort).

    Verkar som att vissa utbildingar skiljer sig en del åt när det gäller när man läser olika delar. Såg att vissa läste farmakologi i T1 här, det gjorde inte vi.         


    ♥Hugo 2/10-2008♥~♥Selma 4/4-2010♥~sandrasj.blogg.se
  • Noblesse

    Brownbear: nu har jag bara haft en läkemedelsberäknings-tenta än men den var väldigt enkel matte så länge man är noggrann med det man gör eftersom inget får bli fel. Jag har läst matte C men till den tentan hade matte A räckt men matte B är nog smartast att repetera om du vill det.

  • Noblesse

    Vi hade två dagars fältstudie i T1, 3 veckors praktik på vårdcentral i T2 och nu 5 veckor på sjukhus i T3. Längre fram än så har jag inte koll på än

Svar på tråden Sjuksköterskestudenter!