Inlägg från: Tjejan83 |Visa alla inlägg
  • Tjejan83

    Sjuksköterskestudenter!

    Hej alla blivande ssk:or!

    Jag har i fem år nu närt en dröm om att omskola mig och bli barnmorska. Tycker att graviditet och förlossning är så himla häftigt och roligt och skulle gärna jobba med det. Har en universitetsutbildning inom PAO (personal, arbete och organisation) men trivs inte alls med det.

    Är 29 år gammal, så jag känner mig lite gammal att skola om, fast å andra sidan är det ju mååånga år kvar i arbetslivet, så vill jag så gör jag det.

    Nu till min fråga: Går det att komma över äckel/rädsla för blod etc? Jag sommarjobbade när jag var yngre inom äldrevården och tyckte inte att avföring eller liknande var en big deal, men just blod och infekterade sår får mig att bli alldeles svimfärdig. Jag tycker själv att det är larvigt, men tyvärr reagerar jag så. Det jag undrar är om någon av er varit likadan och om man kommer över den rädslan/äckelmagigheten , för jag vill gärna tro att jag skulle komma över det om jag bara exponerades för det tillräckligt mycket. Vad tror ni? 

    Tacksam för svar!!  

  • Tjejan83

    Tack JA77 och Emmeliina för svar! Tror ju egentligen inte heller att jag är för gammal, men skönt att få det bekräftat. Däremot undrar jag fortfarande om "fobin" kan tränas bort... Någon med erfarenhet??

  • Tjejan83
    Scary skrev 2012-11-08 15:49:00 följande:
    Ja, den fobin kan tränas bort. Själv är har jättefobi mot blod men aldrig när jag jobbar, utan bara på min privata/fritid.
    Vad skönt att höra, tack för ditt svar Scary!
  • Tjejan83

    Hej!

    Tänkte höra om någon av er har gjort en prövning i Naturkunskap B? Hur var skriftliga provet? Muntliga provet? Labbarna? Svårt? Lätt? (förstår att det är individuellt, men någon slags indikation)  Jag vill nämligen börja plugga till ssk i jan 2014 och måste läsa in Nk B för att vara behörig. Håller på att skaffa boken och vill gärna höra hur provet ser ut och vilka delar av litteraturen jag mest ska fokusera på. 

    Tacksam för svar och jag längtar tills jag kan joina er här i tråden!! 

  • Tjejan83
    Vanilla ice queen skrev 2013-04-18 10:18:41 följande:
    Tjejan83: Köp boken läs gör instuderingsfrågor och testa en prövning Tror inte det är svårt, jag tyckte nkB var väldigt medicinkursinriktat när jag läste den på komvux. Men det var 2004...
    Tack för svar!

    Någon annan? 
Svar på tråden Sjuksköterskestudenter!