• Pechi

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hejsan tjejer,
    Jag har följt er tråd ett tag och varit i kontakt med Dr D och planerar nu att åka ner till Athen. Vi är oföklarligt barnlösa, har gjort 5 IVF:er, 2 inseminationer och står nu i ÄD-kö på Huddinge sjukhus. Lyckades bli gravid förra året efter vårt 4:e IVF men fick missfall.
    Jag tänkte kolla med er vart i Athen det är bra att bo, om ni har ngt hotell att rekomendera. Surfar runt men det är ju en djungel och jag har ingen aning om vilket område man ska bo i, vad är centralt och vart ligger kliniken?
    Vore kanon med lite tips Skrattande
    Vill säga att det är en väldigt intressant tråd att följa, så mycket man lärt sig.

    Kram

  • Pechi

    Tack Zinfandel för tipsenGlad 
    Ja, det känns som att det finns så mycket kvar att lära om barnlöshet och så lite som det praktiseras och forskas om i Sverige jämfört med andra länder.
    Skulle vara så skönt om man kunde få svar att detta är anledningen till att ni inte kunnat få barn. Hopp har vi i alla fall nu, något att gå på och se fram emot på något sätt.
    Tog ni alla blodprov nere i Athen eller tog ni några i Sverige?
    Jag ska försöka med en läkare imorgon och se ifall han kan tänka sig att skriva en remiss annars så åker vi ner och ta alla prover där.

  • Pechi

    Tack tjejer för hoteltipsen.Glad
    Har mailat Dr D nu och frågat om han är tillgänglig den dagen vi tänkte åka ner.
    Ni som tagit blodproven där nere, har ni fått åka ner till Aten igen efter att ni fått svar på blodproven eller kan han skriva remiss på mediciner som man kan ordna med här hemma i Sverige?
    Jag undrar även lite vad det är Penny gör för ngt, hidden chlamydia, vad är det? Klamydia man inte kan se med vanliga tester??


    Tycker det är fantastiskt att ni är så många som lyckats, det ger mig verkligen hopp!! Solig

  • Pechi

    Hejsan tjejer,

    Nu är flygbiljetterna och hotell bokat Skrattande Vi har tid hos Dr D 21 maj, känns så spännande!
    Ni som varit där nere, hur gjorde ni med betalning? Betalade ni allt via bank innan ni åkter ner eller betalade ni kontant?
    Jag har fått i uppgift att testerna för USA kostar 850 Euro + 50 Euro i frakt, är det vad ni oxå betalat? Sen tillkommer ett paket, huruvida man vill ha hans hjälp fram till graviditet eller fram till födsel. Hur har ni gjort och hur har det funkat?
    Vi har bokat hotell i Plaka området, är det långt från kliniken, någon som vet? Flört
    Många frågor blev det.

    Kram

  • Pechi

    Tack Perry6 för ditt svar Glad Det låter som ett bra upplägg, betala när man kommer hem.
    Får jag fråga om du gjorde många IVF innan du åkte ner?

    Får man IL trots att svaren från blodproverna inte är klara, är det standard hos DR D? Kan man köpa med sig fler IL-påsar hem om man vill, vad kostar de i så fall?

    Kram

  • Pechi

    Hejsan tjejer,

    Vi kom hem från Aten och Dr D i förrgår och jag känner mig så nöjd med resan. En mer sympatisk och engagerad läkare får man leta efter!
    Vi har gjort 6 IVF:er och blivit gravida 1 gång men fick tidigt missfall. Vi är vad de säger oförklarligt barnlösa men på sista tiden har läkaren på Huddinge sagt att de är mina ägg det är fel på och vill ställa oss i ÄD-kön.
    Dr D tycker inte vi ska gå vidare med ÄD utan tror att vi kan lyckas på egen hand, eller som 2:a val göra en till IVF.
    Han vill nu att jag ska ta FBC nästa vecka och jag undrar om ni bara ringde er vårdcentral och sa att ni ville ta dessa tester eller behöver man en remiss för att ta blodproven?

    Tack och kram Glad

  • Pechi

    Zinfandel: ok, så att ta en FBC kräver alltså en remiss, kan Dr D skriva ut en sån? Jag bor i Stockholm, är det Sophiahemmet jag kan vända mig till?

  • Pechi

    Hejsan tjejer,

    Vi var nere i Aten i mitten på maj och har nu fått konstaterat att jag har problem med mitt immunförsvar. Dr D säger att vi ska försöka på egen hand nu i några månader och försöka få ordning på mitt immunförsvar och försöka förbättra min äggkvalitet.
    Jag äter FertileXX, Folsyra och Omega 3 (2000 mg/dag).
    Jag tog mitt första IL-dropp  nere i Aten och ska snart ta ett nytt.
    Jag pratade med Dr D igår och han vill även att en läkare ska skriva ut Fragmin eller Clexane utifall att jag blir gravid, har även Prednisolon hemma som jag oxå ska ta om jag blir gravid. Vad är skillnaden och vet ni om svenska läkare skriver ut dessa med "lätthet".
    Jag ska även börja ta 1 baby aspirin/dag för att förbättra min koagulering.

    Zinfandel: jag fick ett excelark häromdagen som jag skulle fylla i med min provsvar som heter XL immune follow up Skrattande

    Kram på er

  • Pechi

    Hejsan tjejer,

    Dr D vill att jag ska äta 1 barn aspirin/dag men har nu varit på flera apotek och det verkar inte finnas i Sverige. Känner någon av er till det, äter ni det och var har ni i så fall fått tag på det?

    Kram

  • Pechi

    Tack, jo, de gav mig en burk Albyl men trodde inte det var samma sak som baby aspirin. Jag har dessutom känslig mage så Dr D ville att jag skulle ha aspiring för känslig mage men inte heller ngt sådan hade apoteken hört talas om....
    Så det är alltså Albyl jag ska ta?

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!