• criss00

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Glad midsommar och hej alla ni starka tjejer i den här tråden! Jag beundrar er och hur mycket kunskap ni besitter. Det är också underbart att se flera av er i tråden har lyckats. Grattis till er! Det är fantastiskt underbart! Det ger fler av oss hopp.
    Jag har funderat på det här med immunproblem länge eller sedan i höstas. Men inte kommit till skott. Jag blev gravid första gången (men inte första gången jag provat) när jag var 41 o fick en underbar lite flicka när jag var 42. Sedan hon var 1 år har vi försökt få ett syskon men har fått MF 4 ggr (v6-9) o troligtvis gravid två ggr till men MF bara några dgr efter BIM. Nu är jag 45 år o fyller 46 i sept. Har blivit nobbad någon som helst undersökning varför MF pga ålder. Min fästman har mer tyckt att vi får vara nöjda med det barn vi har och blir det så blir det. Men jag vill så innerligt gärna ha ett syskon. Jag vill inte ge det barn jag har den press o skuldkänsla jag kanske kommer att ge henne för att jag har svårt att släppa henne i framtiden. Jag vill att hon ska få dela sin barndom med ett syskon.
    Men nu har min fästman äntligen samtyckt att försöka få hjälp. Därför har vi kontaktat Dr.D i Aten. Han är inte säker på att jag har ett immunproblem. För min ålder tycker han att jag är mkt fertil men det kan finnas ett immunproblem som stöter bort fostret. IVF tror han inte skulle hjälpa oss. På hans inrådan har jag istället börjat en Pergotime-kur o fortsätta den ca 6 mån för att se vad som händer. Jag har bokat och åker till Aten på sön o har tid på mån 25/6 hos dr D. Han ska se hur jag svarat på Pergotime-kuren ich mäta min äggreserv. Jag ska även göra USA testerna. Åker själv för att spara på kostn. Känns lite tufft men skönt att ta ett beslut o försöka göra ngt.
    Ursäkta för långt inlägg. Kram till er alla!

  • criss00
    Jam08 skrev 2012-06-23 07:34:59 följande:
    Intressant! Hur mkt sparar du på kostnaderna gnm att åka själv?
    Två flygbiljetter för sambo och barn, nästan 7000 kr ytterligare. För oss iaf mkt pengar.
  • criss00
    Angla skrev 2012-06-23 12:00:39 följande:
    Vi lämnade barnen hemma. Bodde billigt och åkte mkt tunnelbana.
    Tyvärr har vi ingen möjlighet att få hjälp med barnpassning så vi hade bara på att välja att åka alla tre eller jag själv.
  • criss00
    Jam08 skrev 2012-06-23 15:47:37 följande:
    Crisso menar du att det blir billigare att åka t USA och göra testerna där?
    Nej, ursäkta jag var not lite otydlig. Jag ska bara till Aten och Dr.D och göra testerna där. (Jag menade blodtesterna).
  • criss00

    Hej, på mina flygbiljetter står det i villkoren att man inte får ha medicin i incheckat bagage. Vet inte varför. (Åker med Norwegian).
    Hur har ni andra gjort? Har ni tagit allt i handbagaget?

    Jag hade helst velat ha det i det incheckade bagaget. Om det är vätskor får man ju dessutom bara ha 1 dl/flaska i handbagaget och det ska få plats i den lilla platspåsen för vätskor.

  • criss00
    myran6801 skrev 2012-06-25 07:30:54 följande:
    Lycka till alla Greklandsresenärer!!!!
    Tack Myran!
    Har haft en harlig formiddag med promenadi hettan till Akropolis och lunch i en liten grand i narheten.
    Har traffat Dr D pa eftermiddagen. Han kontrollerade hur jag svarat pa Pergotime-kuren(5 x 50 mg). Pa dag 9 hade jag tre folliklar pa dryga 18, 17 och 16 mm och han var mkt nojd med det med tanke pa min alder och att jag "bara" tagit en tablett om dagen. Ev aker jag tillbaka imorgon fm for att fa en Ovitrell-spruta. (Om jag lyckas hitta nagot apotek som har det. Tydligen svara att fa tag pa enligt Dr.D.
    Allt sag bra ut och sedan tog han de grekiska blodproverna (sa behover jag inte gora dem hemma) och US-blodproverna.

    Som alla har sagt tidigare sa var han verkligen sa lattsam, snall, trevlig men framforallt uppriktig.

    Ps: Om ni aker taxi se till att de satter pa taxametern. jag fick betala 20 E fran city till kliniken (och anda sa jag till att han forsokte lura mig) och 8,5 E for hemvagen (med taxametern). Förvånad Ds.
  • criss00
    Hjärtefröjd skrev 2012-06-25 15:18:49 följande:
    Om du får tag i en Ovitrellspruta behöver du inte åka till kliniken för att ta den, den tar du själv i magen.

    Vilket bra resultat av pergo, har du ätit det tidigare?
    Eh, jag ar nog inte sa mogig att jag vagar. Jag har aldrig tagit nagon spruta sjalv tidigare. Gissar att det bara ar en vanesak. Men jag borde nog eg vaga. Dr.D. sa att jag skulle ta den i rumpan. Skulle ju eg spara lite tid och pengar att slippa ta sig till kliniken. Vad tror ni vagar jag. For da tyckte han att jag skulle ta den nar jag kommer hem till Sverige igen imorgon kvall.

    Tack! Ja, tre stycken kandes iaf hoppfullt. Sa jag ar pa bra humor iaf. Flört
    Nej, jag har inte atit det tidigare. Jag har for min alder lyckats bli gravid ganska latt manga ggr. 4 MF sedan jag var 43 + troligtvis tva graviditetet till i julas och i paskas iar men da ficka jag mens BIM +3-5 dgr. Gjorde gravtest sista gangen med svagt svagt + men fick mens 2 dgr senare. Sa Dr.D. tyckte vi skulle prova detta i kanske 6 manader. Da har jag kanske tre chanser/manad istallet for en.
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!