• linköping68

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej alla
    Undrar om det går bra att hoppa in här och vara med?
    Har visserligen inte varit i Aten på utredning, men har mailat Dr D och väntar svar, som jag förstår kan dröja länge. Har tänkt att jag ska läsa igenom tråden och notera alla era bra kommentarer ang utredning  hos Dr D
    Det lär ta tid att läsa allt så det är bäst att jag börjar.......  Solig

  • linköping68

    Hjärte: hör dig för även i angränsande län hos både gyn och kvinnokliniker och hos ev samarbetaspartners till IVF kliniker. Hoppas verkligen du får tag på någon!

  • linköping68

    Puh, har äntligen läst igenom hela tråden. Det tog lite tid, men oj så mycket jag har antecknat inför vårt kommande Atenbesök. Tycker det verkar spännande samtidigt som jag är jätteorolig för besöket hos dr D. Har väl i princip dömt ut mig själv redan nu och att han kommer säga att det inget finns att göra. Usch.

    Jag gläds med alla som har lyckats och känner mig ledsen för er som det inte har gått bra för. Kram till alla    

  • linköping68

    Säger inget på jobbet, bara 2 kollegor vet. Och familjen vet, ingen annan. Jo, kuratorn jag går hos vet.
    Ibland är det svårt att hålla masken och vara stark, men jag tycker det känns bättre att knappt någon vet, än att många frågar hela tiden hur det går. 
    Blodprov och läkarbesök bokar jag oftast in på morgonen. Men då jag har mycket problem med sköldkörteln så springer jag en del hos läkaren, detta vet chefen om. 

  • linköping68
    TWH skrev 2012-09-03 13:34:11 följande:

    Criss, jag kommer förhoppningsvis få en sammanställning av il-resultat för ivf-er och upprepade mf av min goda vän. hittade precis en ny studie genomförd i Canada i år, man kan ju knappast prata om högre poäng i verkningsgrad. kolla sista sidan (övrigt behöver ni inte läsa)
    www.cfas2.ca/Ottawa2012/source/PPTs/Clinical_...

    Jag skulle gärna ta del av din sammanställning sen om det går bra för dig. Tack på förhand.
  • linköping68
    TWH skrev 2012-09-03 17:54:08 följande:

    Självklart, inboxa din mailadress till mig så skickar jag den när den är klar!

    Tack vad snällt! Inboxar dig!
  • linköping68

    Oj, så länge sen det jag var som jag var inne på FL. Mycket privat på senaste tiden.  Snabb tripp till Aten. Hem och sen iväg och jobba. Kom hem och hade besök i flera dagar, iväg och jobba. Hem igen och besök igen, Iväg och jobba och nu hemma, utan besök. Pust!


    Och så lite varning för uppsats……


    Lite uppdatering om Atenresan. Fick ju halvt panik när smset kom om att planet var inställt, men allt gick bra och jag kom iväg. Kom fram seeeent på kvällen, ca 00.30.  Bodde trevligt nära kliniken i Halandri. Tyckte att kliniken var lite rörig, men det ordnade sig där med när man väl förstod var man skulle börja. Fick ett gott intryck av dr D. Han verkar mycket kunnig, trots att han ibland verkade lite virrig när han hoppade från ämne till ämne. Men han känns äkta och som om han verkligen brinner för det han gör. Hela besöket och samtalet kändes bra.


    VUL var också intressant då dr D hittade något, kommer inte ihåg vad han sa på engelska, men det var typ en polyp antar jag. Ingen har tidigare sagt något om den! Som tur var satt den bra till och var inte i vägen för något och störde inte. TUR. Vänster stock motsvarar min ålder sa han, lite mindre och lite trött. Höger stock var superfin tyckte han. Som hos någon yngre. Känner att det oftast är den som producerar vid ÄL. Spännande.


    Dr D anser att vi har lika goda chanser att lyckas hemma som med IVF, och att vi nog borde prova hemma en period, men stöd av ”hans” medicinering. För mig var tyvärr huvudproblemet ålder och immunproblematik kom som god tvåa. Han menade att chanserna för min åldersgrupp är ca 5-10 %, men han ansåg att med det han såg på VUL och utifrån samtalet att jag låg på 10% och kanske tom över. Känns ok faktiskt, även om chanserna inte är superhöga. Men vi kör på med hemmaförsök under en period, men stöd av Clomifen och resten av dr Ds rekommendation av andra mediciner.


    Har nu fått provsvar från Aten och även pratat med dr D. Proverna visade tydligt att jag har immunproblematik och att mina höga antikroppar mot sköldkörteln spelar in. Tydligen har jag ett immunförsvar som svajar mycket. Från lågt till högt och aggressivt. Tydligen kommer jag även att svara bra på IL när jag tar det. Har inte tagit något ännu.

    Ja, det var lite kort om min senaste tid..... 

  • linköping68

    En fråga om Intralipid....

    När dr D ordinerar så menar han väl själva mängden vätska och inte styrkan med det, eller? Styrkan finns ju i både 200 mg/ml och 300 mg/ml. Hur ska man då veta vilken stryka man ska ha?

    Jag fick utskrivet 200 mg/ml i mängden 250 ml. Då får jag väl sluta med droppet när det nått 150.    

    Eller har jag fattat helt fel? 
      

  • linköping68
    TWH skrev 2012-11-07 20:55:45 följande:

    Hej, han har ordinerat mig exakt mängd il, 150 ml och exakt mängd saltvatten, 100 ml, vad har han sagt/skrivit till dig?

    Han sa bara 150 ml och jag visste inte då att IL finns i olika styrkor och förpackningar.
    Men vilken får du utskriven då, när du ska ta 150? Alltså vilken styrka? Får du 1 st 100 och sen en halv 100?
    Lite snurrigt tycker jag allt. Till mig sa han inget om att det ska blandas med saltvatten.
    Har mailat och frågat, men inte fått svar.  
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!