• Tilda76

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej! Bra grupp! Hoppar in med en fråga. Det kanske finns svar på den redan men det är 540 sidor att gå igenom här i telefonen ;)
    Hur lång tid före IVF bör man börja med immunbehandlingarna?
    Är 36. Lågt AMH . Två ivf m Menopur gav bara ett ägg vardera. Prövade gonal f och fick 5! Två återförda men minus. Nu säger läkarna att vi kan göra "ett sista försök". De talar ju procent men vi är glada för varje ägg. Vi vill maxs chanserna!

  • Tilda76

    Tack! Vi har inte gjort utredning än men haft lite kontakt m läkaren i Aten. Tänkte mest om det var flera månader i förväg man skulle börja för att förbättra värdena. Men då vet jag lite mer! Håller tummarna för oss alla.

  • Tilda76

    Hej! Hoppar in igen här. Imorgon ska jag ha mitt första samtal med läkaren i Aten. Något särskilt som är bra att tänka på att säga/fråga?

  • Tilda76

    Hej! 
    Nu har jag Dr D äntligen ringt. Det var verkligen givande. Han tror att min immunproblematik (som annars visat sig som bland annat IBS och astma i vuxen ålder) gör att mina äggstockar inte funkar som de ska. 

    En sak som gav mig en tankeställare var att han sa att jag inte ska tänka på äggdonation inom två år, inte innan jag fyller 38. "It's now or never" sa han. De svenska läkarna har ju sagt att de snarare tycker vi ska satsa på äggdonation redan nu, det sa de faktiskt i början av sommaren då jag bara var 35. Vet inte riktigt hur vi ska tänka om det.

    Men hur som helst till mina frågor - jag ska börja med fertile xx och dhea.

    Hur får jag tag på dessa? Jag har förstått att det kan vara svårt i Sverige? Har försökt söka här i tråden men har inte riktigt funnit svar. Jag åker till Thailand imorgon, kan det vara en idé att leta där? 

    En annan fråga - dessa "infusions" , är det droppet och vad innehåller det egentligen?

    Ursäkta att jag hoppar in med lite basic frågor mitt i er diskussion!

    Hälsningar 

    och...Grattis Poussin!  

  • Tilda76

    Jag ser att DHEA är dopingklassat och antar att det alltså är ett dopinbrott att föra in det i Sverige, oavsett om det med paket eller via tullen. Hur gör ni andra med det??

    Har ni fått det utskrivet?

    Fertile xx känns mer som det kan tas för ett naturmedel bara, eller?

    Det är oerhört tråkigt att höra din historia Hemliga damen...!!

    /T

  • Tilda76

    Hej! Tack för tipsen!! Även om det skulle vara möjligt är jag nojig av flera skäl. Sen kan man ju verkligen tycka att lagen bara verkar vara anpassad efter att vissa missbrukar det i idrott och inte att det kan hjälpa vid infertilitet!:( ska försöka att koppla av lite från allt detta, men det är svårt nu efter nya tankar från samtalet m Dr D. ð???

  • Tilda76

    Hej igen,
    Enda sättet att få DHEA lagligt från utlandet är om en läkare skrivit ut det. Jag undrar därför om Dr D förskrivit det till någon av er?
    Det är inte möjligt för mig att beställa något olagligt.
    /T 

  • Tilda76

    Hej på er! Just nu på hotellrum i Aten, ska snart till Dr D. Ville bara säga att ni är starka allihop som pallar allt detta, det är verkligen en prövning/anspänning tycker jag och jag är ju bara i startgroparna. Om
    Någon har tips hur jag ska få prasteron utskrivet i Sverige eller om det finns motsvarigheten receptbelagt här som Dr D kan skriva ut så skriv gärna till mig. Är för nojig för att köpa Dhea. ð??³ Kram ð???

  • Tilda76

    Tack!! det gick ok tror jag. Om nån vet ett bra sätt att få prasteron utskrivet i Sverige så tipsa gärna, tex frågade du din husläkare, gynekolog eller hur gjorde du (som tar just det receptbelagda prasteron och inte kosttillskottet dhea)?

  • Tilda76

    Dr D vill att jag ska skicka nytagna FSH och lite andra blodprov. Samt FBC. Hur fick ni dessa tagna? Husläkare eller fertilitetsläkare? Jag har nyligen flyttat och har därför ingen husläkare som känner mig än och den jag ringde nyss sa att det inte ingår i offentligt finansierad sjukvård.

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!