• Besa

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    greeneyes skrev 2013-01-29 17:17:05 följande:
    Vet inte om ni minns men jag har skrivit här för ett tag sedan eftersom jag har autoimmun hypotyreos (sköldkörtel) och har funderat på Dr D. Nu har mitt TSH hamnat på en bra nivå, 0,8 så vi får börja försöka bli gravida igen. Men mina TPO-antikroppar är fortfarande lika höga, TPO-ak visar 282. Jag är jätterädd för att det ska orsaka missfall om jag väl blir gravid och funderar på att se om Dr D kan nöja sig med telefonkonsultation i mitt fall för att skriva ut lämpliga mediciner. Vad tror ni om det? Jag vet ju vad som är fel och har tagit flera omgångar blodprover.

    Hej jag har samma problem som du normal TSH enligt läkaren som har legat på 1.0 och 1.4 men däremot höga TPO antikroppar kommer inte igår vad jag låg men det var iallafall högt.. Så jag har samma funderingar som du om Dr. D har något som kan hjälpa med mina TPO antikroppar. Blev gravid i november som slutade i missfall samt att jag har ett tidigare missfall i april och ett barn som dog i magen v 39 den 15 maj 2011. Så något är fel på mig kan bara inte sätta spiken vad det är.. Jag har två barn som är 8 och 6. Men min stora fråga är varför kan jag inte behålla dem nu? Jag har ju haft normala graviditeter innan.. Funderar stark att göra en utredning i Aten kanske där kan man få lite svar på mina frågor.. Enligt läkaren här är allt normalt.. Men det tycker inte jag har aldrig själv ÄL får äta pergotime för att få ÄL sen är det mina TPO antikroppar som spökar men normala TSH värde.. Jag vill verkligen veta vad ä det som händer med min kropp..
  • Besa
    greeneyes skrev 2013-01-29 21:12:55 följande:
    Besa: jag beklagar verkligen!!! Fy vad fruktansvärt!!!

    Tack snälla du för omtanken, trots att det ar snart gått två år tär set i hjärtat på mig.. Försöker bli gravid utan resultat undrar när det vänder.. Kram
  • Besa
    TWH skrev 2013-01-29 20:58:19 följande:
    Besa, får jag fråga varför din baby dog i v39? Kram

    Hej min flicka dog 8 dagar innan BF.. Det är verkligen en sak jag inte önskar min värsta fiende ska hända.. När fosterrörelserna minskade påpekade jag detta till mun BM men hon bara struntade i det i prencip min oro. Jag sa till min BM hade du sagt till mig när jag väntade mitt förta barn att det är normalt med minskade fosterrörelser mot slutet av graviditeten då hade jag kanske trott dig men jag påpekade att detta är mitt tredje barn jag vet hur slutet känns. Hon blev riktigt förbannad varför jag svarade så till henne.. Sen gick det en vecka dog min dotter i magen.. Läkarna har inte kunnat hitta fel dem tror att det va plötsligt spädbarns död i magen. Jag har helt enkelt haft otur.. Tiden efter hennes bortgång har varit psykiskt jobbigt.. Sen har man haft otur med två missfall.. Någonting har hänt med min kropp varför det inte går längre.. Tror starkt på att Dr. D kanske kan ge svar på mina frågor.. Men det kostar en hel del känns bara inte så kul när man bara själv jobbar medan maken är arbetslös.. Känns verkligen att jag har verkligen OTUR I ALLT.. Vill verkligen åka till Aten och ha svar på mina frågor.. Kram och tack för din omtanke
  • Besa
    TWH skrev 2013-01-30 18:17:29 följande:
    Usch, vad hemskt. Fick du ingen förklaring? Inte blodproppar? Har du begärt ut din journal? Där kanske finns info som är bra för framtiden. Tusen kramar till dig. Anmälde du barnmorskan? Ingenting som ändrar det hemska faktum som har hänt men det kanske kan förhindra feldiagnos fler ggr.

    Hej jag har hemma journalen och där står att man har hittat lite blodproppar men det var inte så många att det skulle Kina orska min dotter bortgång. Sen stod det lite om GBS bakterier som de har hittat men även de trodde dem att det inte har orsakat hennes död eftersom de inte var stora mänger av bakterier som jag uppfattade.. Där stod det klart och tydligt att man inte kunde hitta orsak till henns bortgång plötsligt spädbarns död 😥.. Vill så hemsk gärna ha en liten, och jag hoppas att en vacker dag att det kanske blir så.. Men jag kommer att sitta på tusen nålar hela graviditeten det kan jag lova..
  • Besa
    Prickigchokladmal skrev 2013-01-31 06:33:16 följande:
    Först och främst: Besa, vad himla sorgligt att läsa. Och Snart lycklig, gud vilken historia och vilken himla otur med orgalutranet. Hurra för den högra äggstocken och stort lycka till med nästa behandling. Jag har en rolig sak att skriva också. Har testat positivt på gravtest. Känns overkligt och fantastiskt. Hoppas, hoppas att det går vägen denna gång. Jag tänker väldigt mycket på all hjälp och alla råd jag fått genom denna tråden av er fantiskt fina tjejer, ni vet vilka ni är :).  stor kram

    Tack för om tanken, GRATTIS till plusset håller alla tummar och tår för din skull kram
  • Besa

    Hej tjejer tack för sen enorma positiva feebacken som jag har fått från er. Jag är ny i tråden men ni verkar vara en underbar gäng som stöter varandra.. Det gör jättemycket kämpandet till en bebis känns då genast mycket lättare när man har vänner som stöter en.. Kram till er alla det är ni värda 🌺🌺

  • Besa
    HollyGolightly skrev 2013-01-31 08:53:39 följande:
    Besa: Så fruktansvärt, jag beklagar verkligen vad du varit med om och beundrar din styrka. Jag håller tummar och tår för dig! Prickig: Stort grattis, vad roligt!

    Tack gör dina varma ord 🌺
  • Besa
    Singoalla8001 skrev 2013-02-10 17:38:20 följande:
    Tilda76. Min Ivf klinik i Göteborg bryr sig inte om tpo antikroppar så länge ditt tsh ligger på max 2,0 och jag har 1600 i tpoak. Vi planerar att börja ivf i mitten av mars.

    Jag har också höga TPO antikroppar och min läkare säger också samma sak. Men om jag ska vara ätligt så tror jag inte på han efter att ha läst en massa på internet.. Äter ni selen som extra vitamin tillskott ?
  • Besa
    Singoalla8001 skrev 2013-02-10 19:04:24 följande:
    Besa. Jag äter 200 mg selen ihop med 400iu E vitamin ihop med mat, väntar minst 2 timmar efter och 2 timmar innan jag tar andra mediciner eller naturläkemedel. Jag fick detta tips från en tjej på ett engelskt forum som hade lyckats sänka sina tpoak en hel del. Jag sänkte mina från 1900 till 1600 på 4 veckor med ovanstående tillskott samt 25 mcg levaxin.

    Var kan jag köpa dessa? Och vad menas 400iu? Jag äter inte levaxin eftersom mitt TSH ligger 1,4 min läkare har sagt ifall den börja stiga över två så skulle jag börja äta levaxin. För jag har hört att levaxin kan sänka TPO antikropparna. Så levaxin kan jag inte ta, då får jag börja äta selen och E Vitamin. Kan man fortsätta äta dessa vitaminer ifall man blir gravid? Och skulle dessa vitaminer påverka om man äter pergotime? Har hört att man ska inte blanda vanliga medicin med naturläkemdel , eller kanske jag har fel...
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!