• Hanna333

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej! Ny i tråden. Jag undrar vad ni får för behandlingar (mediciner) efter utredning i Aten? Prednisolon? Vi tror att det är ett aggressivt immunförsvar som sätter stop för vår bebistillverkning (försökt i 3 år). Efter att ha läst på är det många faktorer som tyder på det.

    Åker till Rhodos snart så jag undrar om det är något annat än Prednisolon vi kan köpa där? Ska även be fertilitetskliniken i Uleåborg ta diverse blodprover som vi läst att man kan ta i Sverige (Finland?).

    Tacksam för tips!

  • Hanna333
    UndrandeSökare skrev 2015-07-25 17:41:48 följande:

    Hej och välkommen till tråden.

    Har du/ni gjort en fertilitetsutredning i Sverige eller Finland?

    Om inte, så börja där. Om ert problem är att ni inte blir gravida så kan problemet vara t ex mannens spermier. Har ni gjort IVF som misslyckats?

    Varför tror du att du har aggressivt immunförsvar?

    Har du någon autoimmun sjukdom?

    Ni kan ju åka ner till Grekland och köpa medicinerna själv men jag  rekommenderar att du först tar kontakt med en klinik t ex Serum eller

    Life Clinic för att få bättre hjälp.

    Gå gärna in på Serums och Life Clinics hemsidor och läs mer.

    Du kan ju ringa eller maila dem direkt och fråga vad som gäller

    för dig i din situation.

    Alla i denna tråd har fått olika behandlingar beroende på vad just deras blodprover har visat under utredningen i Aten. Både doser och mediciner varierar beroende på just den individens fertilitetsproblem.

    De blodprover och den utredning som görs i Aten kan inte göras i Skandinavien.

    Så kontakta en fertilitetsklinik i Aten till exempelvis Serum eller Life Clinic för utredning först. Då får du en individuellt anpassad behandlingsplan och

    EU-recept på de mediciner och doser just du behöver.

    De vanligaste medicinerna i denna tråd är Baby Aspirin, Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane  & IL. Men du behöver göra en utredning och en behandligsplan  av en läkare som talar om hur mycket och hur ofta du ska ta de olika medicinerna. Det förekommer även en hel del andra mediciner.

    Ett bra boktips är Alan Beers bok "Is your body babyfriendly" finns att köpa på internetbokhandeln för ca 200kr.

    www.bokus.com/b/9780978507800.html&utm_medium=Tradedoubler%20CPC&utm_campaign=Tradedoubler%20Link

    Sen är ett bra tips att läsa denna tråden från början, det gjorde jag när jag var ny och det lär man sig massor av !

    www.familjeliv.se/forum/thread/63072249-vi-som-snart-ar-gravida-efter-utredning-i-aten/1


    Hej och tack för ditt svar! Vi gjorde en fertilutetsutredning för 3 år sedan i Sverige. Där hittade de inga fel på min fru. Spermiekvalitet kan vi ej testa då vi inte har några Sedan dess har vi gjort 3 inseminationer och 2 ivf-behandlingar i Umeå. De 2 senaste åren har vi däremot inseminerar själva med privat donator (bytte för ett halvår sen).

    Min fru har allergier och astma, blir aldrig sjuk och har som sagt genomgått ivf-behandlingar (under 35-års ålder) utan lyckat resultat. Allt detta tyder på ett aggressivt immunförsvar efter vad vi läst oss till. Hon har regelbundna ägglossningar och menscykel. Men vi hoppas att de vill ta tester i Uleåborg som kan bekräfta våra misstankar. Hur som helst verkar det inte skadligt att testa Prednisolon någon månad då tom en sköterska på IVF-kliniken tipsat oss "i smyg" att försöka få tag på preparatet
  • Hanna333
    UndrandeSökare skrev 2015-07-26 02:19:07 följande:

    Ja, allergier och astma kan vara tecken på ett överaktivt immunförsvar.

    Har ni fått någon medicin på recept av er klinik?

    som t ex Trombyl, Fragmin eller Progesteron vagitorier?

    Om ni ska använda Prednisolon så måste ni tänka på att det är en medicin man inte får sluta med tvärt - den måste trappas ner enligt nedtrappningsschema! annars kan man få mycket problem med biverkningar eftersom man kan få problem med sin egen kortisolproduktion.

    Jag skulle absolut råda er att vända er till en läkare i Aten för att göra en riktig utredning och få en individuell behandlingsplan så ni har en läkare som följer er och som vet hur man ska behandla immunproblem, det vet de tyvärr inte i Sverige.

    När det gäller tester att ta i Sverige att ta kan jag rekommendera denna sida:

    www.fertilitetsguiden.com/ovrigt/felsokning.php


    Det var 2 år sedan vi senast hade kontakt med IVF-kliniken så det finns inte kvar några recept på läkemedel. Progesteron har vi köpt som kräm (Progesterall) och Trombyl kan man väl byta ut mot tex Barnalbyl har jag läst?

    Vi kommer att testa själv med Prednisolon när vi fått tag i det (med både upp -och nedtrappning) och fungerar det inte får vi överväga att kontakta läkare i Aten. Kan man få hjälp av dem på hemmaplan eller är det besök och undersökningar på plats som gäller?
  • Hanna333

    Ni som köpt Prednisolon i Grekland utan recept. Har ni kunnat ta hem det utan problem? Vad jag har förstått så är det inte ok om man inte har det på recept från läkare? Vill inte åka fast i nån väskkontroll..

  • Hanna333

    Hej alla experter på immunförsvarsproblem! Min kära fru har fått journalkopior med ett gammalt blodprovsresultat där vi kunde avläsa ett IgE-värde på över 700. Inga andra prover relaterade till fertilitet hade hon dock tagit. Min fråga är- vad har ni andra haft för IgE-värden och vilken dos Prednisolon har ni blivit ordinerade? (Vet att det finns andra läkemedel han skriver ut också) Vi har inte haft kontakt med dr D ännu utan självmedicinerar (sedan 1 mån tillbaka) Testade 15 mg då och funderar på att prova 20 kring nästa ägglossning. Försöker under tiden få hjälp av en ivf-klinik med provtagningshjälp. Mycket tyder på att det är immunförsvaret som ställer till det för oss (försökt i 3 år utan plus).

  • Hanna333

    Blåvingen- vi såg med glädje vad werlabs hade att erbjuda men sen upptäckte vi att vi bor för långt bort! Har typ 100 mil till närmaste lab! Håller på att ringa runt för att få någon privat läkare/ sköterska i närheten att vilja ta prover. Dock utan resultat :/ Därför hade det varit intressant att höra vad andra haft för IgE-värde tex. Det verkar finnas en uppsjö tabletter att ta för att stilla det aggressiva immunförsvaret och ju mer jag läser blir jag rädd att det inte räcker med vår hem-medicinering...

  • Hanna333
    Solkattan skrev 2015-10-26 07:38:25 följande:

    Inte varit inne på länge ... Måste säga grattis till redan och HRE till tvillingarna ... Underbart !

    Grattis mom till plusset!

    Själv så laddar jag inför sista försöket. Snart går startskottet. Mens om nån vecka då drar allt igång. Dag 18 är det återföring av två dubbeldonerade blaston. Skitnervöst. Likaså har jag ju galet nog anmält mig att prata på en konferens snart. Är ett gäng unga forskare i Norden som jag ska tala inför. De ville ha någon från verkligheten då de forskar inom reproduktion. De ska få verklighet. En jäkligt svart verklighet då man passerat 40 och försöker sy ihop svensk sjukvård med vård utomlands. Jag tänker inte vara "snäll". Jag tänker berätta om landstingschefen som lovade hjälp med dropp men som dagarna innan gömde sig bakom universitetssjukhuset. Hur man bett o bönat om att få köpa sig blodhcg men hur svensk sjukvård vägrar. Hur man suttit i 45 minuter hos en allmänläkare som tillslut skrev ut FBC remisser men att man då fått genomlida att höra att "barn kommer av kärlek ... Bla bla bla". slutligen så kommer jag försöka få någon att vilja intressera sig för att forska om just immunologi och reproduktion. Förskräpningskassan har ju förkastat samtliga forskningsrapporter jag skickat dem i ämnet. Alltså måste det vara "rätt" forskare för att metoden ska godkännas ? Ja det kommer bli "läskigt". Men jag har er kämpande starka tjejer i åtanke ! Lyckas jag övertyga någon att immunologi "is the way to go" så är jag nöjd.. .


    Men oj så bra!! Det gäller verkligen att ligga på! Nån gång måste de ju förstå! Jag har mailat ivf i Umeå länkar på forskning, talat med landsting och privata läkare. Om man själv varit yngre och haft förutsättningar skulle man ha satsat på en karriär som läkare på privat fertilitetsklinik med immunologi som specialistområde!
  • Hanna333

    Oj så bra Solkattan!! Grymt jobbat! Jag läser just nu Allan Beers bok "is your body babyfriendly" och blir bara mer och mer upprörd över läkares inställning till immunologiska problem+ fertilitet! Har även upprört av en nedlåtande kommentar från en läkare i min frus journal. Skulle vilja att detta uppmärksammades i media här i Sverige. Tänk om man kunde samla ihop ett gäng som fått hjälp utomlands och kontakta tex tv4, Kalla fakta, Malou von Siewerts eller liknande. Proppa dom med fakta och berätta om svensk sjukvårds bemötande. Vad tror ni om det?

  • Hanna333

    Jag ska ta och kontakta media i olika former medans orken och fightaren i mig finns kvar! Skriv gärna ett meddelande om du kan tänkas dela med dig av din historia, eller har tips på någon annan som blivit gravid med immunsupport. Ju fler desto bättre!

  • Hanna333

    Min fru har äntligen blivit gravid efter 4 år av kämpande, hopp och förtvivlan! Jag kan nog tacka Familjeliv och denna tråd för att vi tillslut kom på att vi hade immunologiska problem. Vi har testat oss fram och självmedicinerat med Prednisolon och efter 2 månader med 10mg (stundvis 15 mg) så tog det :D Det känns helt overkligt och jag önskar er alla att få lyckas! Vi tänkte höra med er som är mer kunniga kring immunbehandling, visst är det så att man bör fortsätta hela graviditeten med Pred? Hon tar även en låg dos Aspirin (Bamyl). Tog 10 mg Pred under tiden hon blev gravid och hade tagit 15 mg några dagar innan. Ökade till 15 mg när vi plussat för säkerhets skull.. Men nu har hon haft feber till och från i 5 dagar, det vill aldrig ge med sig och vi är rädd att dosen är för hög. Har tagit 10 mg de 2 senaste dagarna, men samtidigt är vi rädd att det ska äventyra graviditeten..!? Vad tror ni?

  • Hanna333

    Mottager med tacksamhet emot era erfarenheter av Prednisolon i slutet av graviditeten! Min fru är i v.31 och lider av jobbiga nattsvettningar. De startade i samband med att hon började ta tabletterna ca 2 mån innan hon blev gravid så de bör vara orsaken till problemet. Hon tar 10 mg/dag (självmedicinering, ej ordinerat av dr D). Frågan är, vågar man trappa ner och sluta med Prednisolonet i slutet av graviditeten? Vad har läkaren sagt till andra?

  • Hanna333

    Mom2012 nej inget högt blodtryck eller äggvita. Frågan är om man vågar trappa ner och sluta med tabletterna nu mot slutet? Med tanke på att dosen är så låg och vi vet ju eg inte säkert om det var Pred som gjorde henne gravid heller.

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!