• Pebble

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej! Jag undrar om det finns någon som fått hjälp att sätta IL dropp i Umeå? Letar förgäves efter någon som kan hjälpa till men än så länge ser det mörkt ut... Blir så trött på den Svenska sjukvården!

  • Pebble

    Är det några som blivit sjuka/förkylda när ni börjat er immunbehandling? Har överaktivt immunförsvar m bl.a. högt TNF-alfa o NK-celler så tar nu kortison, fragmin, trombyl och IL. Brukar inte vara sjuk så ofta i vanliga fall och om jag är det så brukar det gå över snabbt. Nu har jag varit sjuk i 7 dagar och det verkar inte vilja ge sig. Dr D gissar på att jag åkt på ngt virus alt att det är en tidig graviditet. Jag hoppas ju förstås på det sistnämnda. Någon som varit med om liknande?

  • Pebble

    Har inga graviditetssymptom så förmodligen är det mitt immunförsvar som pressats ned med alla mediciner. Får se vad Dr D säger om/när mensen kommer.

  • Pebble

    Är det någon som vet om det finns en FB grupp som har samma innehåll som denna tråd? Tänker att det kanske skulle vara läge att starta en sådan annars?

  • Pebble

    Vilka värden har ni fått på progesteronprovet som ni tagit ca 1 vecka efter ägglossning? Förra månaden fick jag 22 och denna månad 32. Betyder högre värden en "bättre" ägglossning? Har ni som blivit gravida märkt något på ert progesteronprov?

  • Pebble
    pipperoni skrev 2016-02-10 10:38:44 följande:
    Jag testade på dag 21 i november och december och fick 55 nmol/L en gång och 48 nmol/L en gång. Ingen av dessa cykler fick jag max fertilitet på CB äl-test. Har räknat om värdena till ng/ml och får då att de ska ha varit ca 17 och 15. Läste på Fertilitetsguiden att över 28 är ett bra värde för ÄL. Förmodar att det är 28 ng/ml (och inte nmol/L), men känner mig lite förvirrad... Om dina värden är i ng/ml borde väl 32 signalera att du har haft ÄL den månaden, medan 22 är mer tveksamt. Någon annan som är bättre på detta och kan reda ut begreppen? Vad är ett bra värde i nmol/L för att vara säker på att man haft ÄL?
    Okej, tack! Ska sammanställa mina senaste provresultat och skicka till Dr D så får vi se vad han säger. :)
  • Pebble

    Ni som plussat med hjälp av immunsupport, hur många cykler/ivf-försök tog det efter att ni börjat med era mediciner o dropp?

  • Pebble

    Nu är vi inne på tredje naturliga försöket med immunsupport från Dr D. Fick tillbaka mina provsvar igår som togs CD21 och progesteron var 51 (tidigare har jag haft 22 och 32). Mina lymfocyter hade höjts till 3,3 från 0,7 ( uppmätt CD14). Mailade Dr D för att fråga om jag behöver ta IL snabbt alt höja kortisondos för att få ned lymfocyterna. De är ju inte över referensvärde men de har ju höjts mycket från 0,7 till 3,3. Vad skulle ni ha gjort? Bokat in dropp på måndag, höjt kortisondos, väntat på direktiv från Dr D? Eller är det inget anmärkningsvärt? Vågar inte hoppas på en graviditet men kan inte sluta tänka på att värdena kanske indikerar det.

  • Pebble

    [quote=76408315][quote-nick]aylak skrev 2016-03-05 17:27:51 följande:[/quote-nick]

    Jag skulle ha hört av mig till Dr D igen och försökt få snabbt svar. Hade han inte hört av sig ändå skulle jag bokat in ett dropp för säkerhetsskull. Kortisonet är jag dålig på, första gången jag kunnat ta en ordentlig dos med Prednisolon. 

    [/

    Tack för ditt svar. Antar att han kanske hunnit ta helg igår när han fick mitt mail. Någon som fått svar från honom på helgen? Hoppas jag kan få till ett dropp på måndag för säkerhetsskull. Någon fler som har ngt råd kring vad jag ska göra el tankar på hur jag ska tolka provsvaren?

  • Pebble

    Tack för svar Snart lycklig. Gick dina värden upp pga graviditet eller var det bara något annat i kroppen som spökade?

  • Pebble

    Tack för era råd. Fick svar från Dr D nu att jag ska ta ett dropp ASAP så hoppas på att jag lyckas få en tid redan imorgon. Sedan ska jag ta nya blodprov på torsdag, fbc och hcg. Måste försöka få min ivf-läkare att skriva lite hcg-remisser bara. :)

  • Pebble
    mom2012 skrev 2016-03-06 13:45:24 följande:

    Tips om det ej funkar med ivf läkaren.. Jag har fått utskriven "remiss" av Dr d som jag kunnat ha medö mig till vårdcentralen.


    Jaha, men vart har resultatet skickats då? Till Dr D? Har det kostat extra på vårdcentralen att göra så?
  • Pebble

    Hej!

    Någon som gjort mensblodstestet och skickat till Serum? Tänker göra det imorgon eller på onsdag, skulle ni ta "hela paketet" och testa allt som gick att testa? 10 in 1 eller 7 in 1 plus hidden chlamydia? Har ni blivit hjälpta? Hittade de ngt? Vad anser Dr D om detta? Nu blev det många frågor :)

  • Pebble

    Tack för svar allihopa! Ska skicka iväg mitt prov idag och hoppas på ett snabbt svar så vi får påbörja antibiotikakur utifall det skulle behövas. 

  • Pebble

    Är i chocktillstånd, efter MA, tidigt missfall, diagnos oförklarlig barnlöshet, ivf och immunologisk utredning hos Dr D har vi ÄNTLIGEN plussat. På fjärde naturliga försöket med hjälp av immunnsupport har det tagit sig! Vågar inte riktigt tro att det är sant och glädje blandas med rädsla för att immunförsvaret ska löpa amok och få för sig att stöta bort embryot.

    Ska försöka få min läkare att skriva hcg remisser och hoppas på att kunna ta ett intralipiddropp imorgon och sedan invänta Dr Ds rekommendationer. Hur har det sett ut med medicinering för er som plussat? Hur länge har ni fortsatt m prednidolon, fragmin, trombyl och IL?

  • Pebble
    Fidelia skrev 2016-04-11 15:17:40 följande:
    Grattis! Det verkar vara väldigt olika. Själv fick jag öka doseringen ända fram till förlossningen. 44 dropp hann jag med under 36 veckor. Fragmin, Trombyl och prednisolon ända fram till förlossning.
    Tack för infon :) Då kan jag förvänta mig att jag säkert får fortsätta med alla mediciner ett bra tag till. 
  • Pebble

    Just fått tillbaka provsvaren på första hcg provet. På dag 5+1 (eller 5+2 beroende på när ägglossning var) så har jag hcg 9048. Har mailat Dr D men inte fått något svar än, någon som kan säga om det är en "bra" siffra? Vad har ni haft för värden?

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!