• AnnaVera

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    UndrandeSökare skrev 2018-02-03 08:01:19 följande:

    Ja, det är många här som gjort mensblodtestet hos Serum,  och om man hittar något, som i ditt fall, så får man ett EU-recept från Serum på en dunderkur med antibiotika. I vissa fall flera olika sorters antibiotika. Maila Serum om det ifall du inte redan fått recept av dem.

    Både mannen och kvinnan måste ta antibitotikakuren samtidigt för annars bollar man bara infektionen emellan sig. EU-recept kan man lösa ut på svenskt apotek, men högkostnadsskyddet gäller inte.

    För att man inte ska få problem med magen under tiden man tar en lång och stark antibiotikakur så kan jag rekommendera att man tar Probiotika (finns att köpa receptfritt på Apoteket).

    Lycka till med behandlingen.


    Hej!

    Fick svar från Serum angående mitt mensblodtest för två veckor sedan, bara några timmar innan de gick på semester.

    Skulle idag hämta ut receptet men upptäckte tillsammans med apotekspersonalen att det bara var utskrivet till mig och inte min partner. Det stod att vi båda skulle medicinera i 25 dagar.

    Hur gjorde ni andra?
  • AnnaVera
    blomman18 skrev 2018-08-08 16:11:53 följande:

    Jag fick också bara recept till mig. Upptäckte det direkt, så jag mailade om det och fick då snabbt ett ytterligare recept. Är Serum på semester nu? Hoppas någon finns där som kan hjälpa dig. 


    Typiskt att jag inte dubbelkollade!

    Ja, de är på semester augusti ut, så får jag se hur jag gör...

    Tack för svar, hörrni :)
  • AnnaVera

    Ni som gjort serum mensblodstest och tagit antibiotikan, hur gjorde ni vid ägglossning? Vet att några skrivit att man inte ska ha sex under de 25 dagar kuren pågår.

    Någon som ändå hade sex vid ägglossning? Är inne på 12e dagen av kuren... Man vill liksom inte "slösa" en månad, haha.

  • AnnaVera
    Zwillinge86 skrev 2018-08-22 09:04:37 följande:

    Vi hade oskyddat sex som vanligt.


    Okej, vi gör nog det också. Och hoppas kuren hjälpt :))
  • AnnaVera
    Jazie skrev 2018-08-22 09:21:07 följande:

    Förstår precis vad du menar, man vill helst inte missa en enda chans om man kan.

    Jag gjorde som så att vi försökte trots att vi var några veckor in i kuren. Ska dock medge att jag blev rätt nojjig och det var mycket googlande och till slut mejlade jag Penny och frågade. Hennes svar var att om det skulle visa sig att jag är gravid hjälper hon till med ny medicinering men gav inget uttryck för att jag genast borde sluta eller så utan menade att antibiotikan på annat sätt inte konkurrerar med immuno-medicineringen.

    Vet faktiskt inte hur jag skulle gjort om jag hamnar i samma igen. Klarade till slut inte att fullfölja det helt utan slutade med antibiotikan några dagar tidigare... Men jag är väl kanske lättstressad och jag uppfattade det ju inte som att vi blev avrådda. Du kanske ska mejla Penny och fråga vad hennes rekommendation är på förhand?


    Tack för ditt svar! Tror nog att jag vågar mig på att ha sex vid ägglossningen då :) Mejlar nog Penny om ångesten tar över, haha.
  • AnnaVera
    Tumvante skrev 2018-08-22 21:21:18 följande:

    Kan bara hålla med, gör testet! Själv gjorde jag det, fick påvisat ureaplasma i våras. Tog antibiotikakur.

    Har också fått immunbehandling (trots att mina prover inte visar problem med det), men vi har tagit emot allt för att lyckas.

    Nu är jag i v 24 och vet inte om det var ureaplasma som skulle slås ut eller om det är immunförsvaret som skulle lugnas för att nå så här långt (6 missfall/biokemiska grav innan det).

    Lycka till!


    Härligt att höra att du har lyckats! Grattis :))

    Känns lättare att fortsätta med kuren när man får höra personer som det gått bra för efter behandling. Fick också påvisat Ureaplasma plus två andra baciller så hoppas det är de som spökar.
  • AnnaVera
    Tumvante skrev 2018-08-23 22:22:33 följande:

    Åh ja, hoppas! En i min BF grupp med dottern hade 4 missfall, sen fick hon antibiotika (vet inte om hon fått något påvisat), men hon blev gravid efter och behöll barnet :) enligt amerikansk forskning är ureaplasma en orsak till ofrivillig infertilitet/missfall.

    Antibiotika kan vara lite tufft för magen, probiotika hjälper ju lite på det.

    Lycka till!


    Helt sjukt egentligen att man i Sverige inte gör detta till rutin under utredning. Eller att man testas i samband med cellprovet så det inte ens hinner bli utredning. Så mycket lidande det hade minskat för många.. Men det är en annan diskussion!

    Jag köpte faktiskt tack vare tidigare tips här i tråden, ProbiMage, även hon på apoteket rekommenderade det. Så jag upplever inga problem alls med Doxycyklin.

    Enda gångerna är när vi tar 4x250 mg av Azithromycin, jäääävlar vad magen reagerar. Tagit två ggr, en gång kvar.

    Redan efter 20 minuter så känns det som magsjukekramper. Har tagit dem på kvällen, så man kan ligga ner tills det gått över, tar några timmar. Haha fy alltså!

    - Skogskantarellen

    När jag kollar mina provresultat så är det Ureaplasma species.
  • AnnaVera
    Tumvante skrev 2018-08-24 21:39:01 följande:

    Det var värst första 1000 mg i vår behandling med samma. Andra gången var liten lugnare och sista dosen märkte jag inte av. Så det behöver inte bli så illa med sista (fick samma kur med Azithromycinen).

    Så kan ni ha kul och så hoppas jag ni får gå hela vägen med en graviditet snart!


    Det låter ju hoppfullt, hoppas det blir så för mig med!

    Tack snälla! Var är du någonstans i "bebisverkstan"?
  • AnnaVera
    Tumvante skrev 2018-08-24 23:01:33 följande:

    Vecka 24 :) (har en dotter från 15 = min första graviditet, detta är min åttonde graviditet)


    Åh, vad roligt! :))

    Förresten, har börjat kännas som jag har urinvägsinfektion... Märkligt då man äter antibiotika. Någon som haft liknande?
  • AnnaVera
    Zwillinge86 skrev 2018-08-25 20:27:23 följande:

    Kan vara svamp, jag fick väldiga trängningar vid antibiotikakuren och sökte för urinvägsinfektion men det visade sig vara svamp som uppstår pga utslagen bakterieflora.


    Men åh, hoppas det bara övergående, annars blir det ännu mer pillerknaprande :(
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!