• Ädelstenar

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Jag har skickat inte mensblodsprov och väntar på svar från det. Hur lång tid har det tagit för er?

    Sen tänkte jag på det här med hysto. Lider av upprepade missfall och funderade på om det kunde hjälpa. Har nu googlat en del och hittat studier som visar att det inte gör det. Att grupper som fick hysto inte hade bättre resultat än grupper som inte fick det. Vad tror ni? Är det ovärt att göra det i mitt fall kanske? Någon som vet vad det kostar?

  • Ädelstenar
    UndrandeSökare skrev 2018-09-08 14:18:38 följande:
    Välkommen hit till tråden!

    Jag beklagar dina missfall. Hur många missfall har du haft?

    Jag tror det tog 2 veckor för mitt Mensblodspaket att komma fram, så bli inte orolig om det dröjer. De mailar dig en faktura efter ditt paket kommit fram.

    Jo, det hjälper med hysto om de upprepade missfallen beror på tex död vävnad i livmodern. För vissa räcker det med endast hysto, men för många behövs det hysto plus mer behandling.

    Det kan behövas hysto PLUS immunbehandling eller ivf/donation eller annat. Det beror ju på EXAKT VAD dina missfall beror på. Man måste hitta ALLA problem och åtgärda dem för att lyckas.

    Jag och min man blir lätt gravida naturligt, men har haft 6 missfall, och vi har gjort immunutredning både i Aten och sen i London, samt dubbeldonation med PGS i Riga och planerar nu hysto hos Serum innan nästa insättning.

    Jag brukar rekommendera att man börjar med ivfSerums Mensblodtest, och OM baciller hittas, så får både mannen och kvinnan en varsin dunderkur antibiotika på EU-recept som kan lösas ut på svenskt apotek.

    Sen rekommenderar jag att man bokar in immunutredning hos Dr D på Life clinic och hysto med implanteringssnitt hos ivfSerum under samma Atenresa. Kvinnan kan resa ensam och göra detta, men om mannen följer med, låt då honom göra ivfSerums Sperm dna fragmentationstest.

    För problemet (eller ett av problemen) kan sitta där, så var det för oss (dnafel/fragmentationsfel på spermierna var en av våra orsaker till upprepade missfall, därför använde vi spermadonator och äggdonator sist).

    Om du klickar på mitt blåmarkerade namn så kommer du till min presentationssida och kan läsa hela vår fertilitetshistoria.
    Tack! Jag har haft 4 missfall och bara en av graviditeterna (den första) blev till naturligt. Resten har varit genom ivf så jag har ju inte lätt att bli gravid heller. Alla utom den första har varit med donatorsperma så det är nog inget fel på spermierna. Det är tänkt att jag ska göra ett försök med fryst embryo nu om någon månad men jag vågar inte innan jag vet vad felet är. Vill varken ha fler missfall (såklart) eller "slösa" bort embryon som kanske faktiskt skulle klara sig om problemet t.ex. är livmodern och det kan fixas. Kliniken vill bara ge mig prednison och köra på, men prednison har jag haft vid de andra ivf:erna också men ändå fått missfall så det hjälper ju uppenbarligen inte. Känns inte alls bra att inte försöka hitta orsaken och åtgärda det, utan bara fortsätta föra tillbaka embryo efter embryo och gå genom missfall efter missfall.

    Jag läste din historia och beklagar verkligen alla missfall. Såg att du nämnde att ni ska försöka få ner prolaktinet. Kan prolaktin orsaka missfall? När de testade mitt prolaktin förra året låg det som jag förstår det lite förhöjt. Ingen sa något om det dock så jag är inte helt säker, baserar det på googlande...
  • Ädelstenar
    Zwillinge86 skrev 2018-09-08 20:37:43 följande:
    Det beror kanske på vad det är för hysto, den i Sverige kan inte jämföras med de utomlands. Så en studie om hystons effekter för fertiliteten beror ju mycket på vilken typ av hysto som avses....

    Jag har just varit och gjort hysto hos Serum i Aten (vilket tyvärr fick oväntade konsekvenser, men de är ovanliga så jag hade extrem otur) och de hittade mycket ?skit? i min livmoder. Jag hade både två polyper, död vävnad från tidigare graviditeter(missfall) samt en infektion som ev var kronisk. Allt detta åtgärdades vid själva hyston plus att implantionssnitt utfördes för att öka chansen till infästning. Inget av detta har någon svensk läkare någonsin varit i närheten av att upptäcka och då har jag försökt få barn (och senare syskon) i över 7 år inkl 4 ivf:er och 4 ÄD vilket resulterat i 6st graviditeter och 1barn, alltså 5st missfall. Min livmoder eller slemhinna har aldrig varit nåt problem enligt alla utredningar jag gjort, det är äggkvaliteten man skyllt på. Jag har i flera år sökt för spottings, mellanblödningar, blödning vid samlag mm utöver själva fertilitetsproblemen men inga fel hittats. Nu är det ju långt ifrån säkert att hystonr vår (enda) lösning, men med tanke på fynden är det ju inte konstigt att jag har de problem jag har.

    Jag vill inte påverka någon att varken göra eller avstå hysto, men bara statistiken i denna tråd visar att det i många fall räckt för att lyckas.
    Jag vet inte vad det var för hysto, men det var utomlands någonstans. I den undersökningen hade slumpmässigt delat upp kvinnor med upprepade missfall i två grupper. Ena gruppen fick göra hysto och ena inte. Efter det gjorde allihop ivf tror jag det var, och andelen som blev gravida och även andelen som fick levande barn var i stort sett identisk i de båda grupperna. Det fick ju mig att undra om det verkligen är värt det. 

    Vad menar du förresten med att hyston fick oväntade konsekvenser för dig?
  • Ädelstenar
    Zwillinge86 skrev 2018-09-08 22:05:04 följande:
    Okej :) vet inget om faktiskt statistik vad gäller hysto, men har varit tillräckligt länge i tråden för att ha sett många lyckas som innan hyston inte gjort det. Av själva hyston är biverkningarna i allmänhet inte så farliga vad jag förstår, men jag hade inte tagit komplikationer av narkosen i beräkning. Jag samlade tydligen på mig massa vätska under narkosen och de var tvungna att intubera mig för att andningen påverkades. Och där nån stans hamnade vätska i lungorna och jag blev inlagd på intensiven med övervakning så det var ett ordentligt trauma att vakna upp själv i ett annat land och inse att man behöver intensivvård. Nu var läkaren som gjorde hyston och avd.personalen fantastiska, men det var en hemsk upplevelse som jag hoppas att alla andra slipper. Har aldrig stött på nåt liknande i denna tråd, och läkaren hävdar att jag dragit en nitlott som fått en så ovanlig komplikation. Men jag har haft tur och återhämtat mig snabbt, även fast jag flög hem tidigare än jag lovade när de skrev ut mig.
    Zwillinge86 skrev 2018-09-08 22:09:14 följande:

    Ädelstenar: vad gäller högt prolaktin så kan det störa möjligheten att bli gravid då prolaktinet är högt när man ammar och i regel inte ägglossar och därmed är det ju inte optimalt när man vill ha ägglossning. Men jag har fått fortsätta ta medicin mot högt prolaktin även en bit in i graviditeterna så det är nog inte bra om det är för högt då eller stiger för snabbt heller.


    Oj det låter riktigt jobbigt. Tur att återhämtningen gått fort i alla fall.

    Okej jag får vänta och se vad svaren på mensblodprovet blir och sen avgöra om hysto känns aktuellt eller inte då. Ska även prata med min läkare om prolaktinet och om vi inte borde försöka göra något åt det. 

  • Ädelstenar
    UndrandeSökare skrev 2018-09-08 23:10:44 följande:

    Ädelstenar- Om man har problem med Prolaktin så KAN det hos vissa (inte alla), också finnas problem med sköldkörteln. Så kolla upp ditt TSH, T3, T3, TRAK och TPO via tex Werlabs.se (Stora Sköldkörtelpaketet).

    Om man har för högt TSH (det ska vara max 1.0 i fertilitetssynpunkt) så kan man behöva sänka det med Levaxintabletter. Jag har själv problem med både Sköldkörteln och Prolaktinet och äter Levaxin sen väldigt många år tillbaka.


    Jag vet att TSH har testats och det var 0.72. De andra vet jag inte om de ens testat för.
  • Ädelstenar
    UndrandeSökare skrev 2018-09-09 09:53:10 följande:

    Ädelstenar- Jag kan tipsa dig att du kan prata med finee här i tråden.

    Hon hade haft många missfall, men efter att hon gjorde Mensblodprovet och baciller hittades, så fick de en lång antibiotikakur. Sen reste hon ner till Aten i september 2017 och besökte Life clinic för immunutredning och dagen efter besökte Serum för hysto.

    Sen reste hon hem och satte in sina 2 sista embryon från frysen i oktober 2017, och blev gravid med tvillingar. Den ena föll bort i v.10, men hon fick sitt första barn, en flicka i slutet av juni 2018. Så hon lyckades få barn tack vare antibiotikakuren, hysto och Dr Ds immunbehandling.

    Köp och läs gärna boken "is your body babyfriendly" av Dr Alan E Beer. Finns på Bokus och Adlibris för ca 200kr. Den boken berättar om alla immunproblem som kan finnas och vad man kan göra åt det.

    Ytterligare ett tips är www.fertilitetsguiden.com Där kan man också hitta väldigt mycket intressant info.


    Tack för tipset, ska kolla in boken.
    UndrandeSökare skrev 2018-09-09 11:13:10 följande:

    Ädelstenar- Hur hög dos Prednisolon har du fått av din klinik? Vissa kliniker ger endast 5mg, men det behövs minst 10-15mg för att göra nån skillnad. Vissa här har fått ta 25mg. Allt beror på vad USA-proverna visar vid utredningen som man gör hos Dr D på Life clinic i Aten eller hos Dr Gorgy i London.

    Om din klinik endast vill skriva ut prednisolon, och tex inte Trombyl 75mg, så kan man köpa receptfria Albyl Minor 250mg på apotek i Sverige och dela varje tablett i 3 delar och ta en tredjedelstablett per dag. De innehåller samma sak som Trombyl. De säljer också speciella tablettdelare på apoteket så man slipper försöka dela tabletterna med en kniv.

    Annars går ALLA mediciner ( inkl immunmediciner, penicillin etc) att köpa receptfritt på apoteken i Aten.

    Så det lönar sig att hamstra mediciner när man är där eftersom det är mycket svårt att få immunmediciner utskrivet i Sverige.


    Jag fick 16mg prednisolon.

    Vad gör Trombyl? Är det något blodtunnande? Jag har inte fått trombyl någon gång men clexanesprutor. Fick ju dock ändå missfall.
  • Ädelstenar
    UndrandeSökare skrev 2018-09-09 13:44:02 följande:

    Ädelstenar- Vilket land gör du ivf ? Clexane brukar inte användas i Sverige, endast utomlands.

    Ja, Trombyl är blodförtunnande tabletter. De samarbetar med Blodförtunnande sprutor så att det ger extra bra effekt.


    De två första gjorde jag på Cypern och den senaste i Danmark. Det är i Danmark jag går nu och där jag tänkt göra frysåterföring om nån månad.
  • Ädelstenar

    Jag har fått mina provsvar nu. Det var positivt för någon sorts klamydia men inte för klamydia trachomatis, och positivt för ureaplasma. Jag ska ta mediciner i 25 dagar. Hur får man recepten? De skrev att de skulle skicka det, menar de på post eller mejl?

  • Ädelstenar
    UndrandeSökare skrev 2018-09-20 10:10:12 följande:

    Så bra att du fått din Mensblodtextresultat nu. Ja, alla som de hittar någon form av Klamydia på måste ta antibiotika i 25 dagar. Både mannen och kvinnan måste ta samma kur och lika länge, för annars bollar man bara bacillerna mellan varandra.

    Ta kontakt med IvfSerum och tala om namn och födelsenr på din man och att ni vill ha EU-recept till er båda. Du kan själv välja om du vill ha det via mail eller vanlig post. Sen löser du ut recepten på svenskt apotek utanför högkostnadsskyddet.

    Det finns också möjligheten att kliniken kan skicka all antibiotika till er från Grekland mot ytterligare betalning om du föredrar det.

    Nu när ni ska ta antibiotika i 25 dagar, så kan jag tipsa er om att köpa Probiotika och använda samtidigt, för att skydda magen. Det är tabletter som säljs receptfritt på Apoteket i Sverige. Det finns ett flertal olika märken så fråga på ditt apotek efter Probiotika så får du hjälp.

    Lycka till med behandlingen !


    Tack! Är det möjligt att hämta ut utländska recept man fått på mejl? Jag har frågat flera apotek tidigare och fått höra att nej, det behövs originalrecept i pappersform...
  • Ädelstenar
    UndrandeSökare skrev 2018-09-22 11:50:03 följande:
    Ang. missfall och spermier kan jag verkligen rekommendera att man gör Sperm dna fragmentationstest, för även spermier som ser normala ut i mikroskåp kan ha dnafel. Vi gjorde det testet i Riga och det visade sig att trots att vi lätt blev gravida naturligt så var hans spermier för dåliga (dnafel och framentationsfel) så det skulle aldrig bli något levande barn av dem.

    Så jag kan rekommendera det testet. Kostade 750 kr när vi gjorde det i Riga.

    När det gäller Prolaktin och upprepade missfall så hänvisar jag till denna studie:
    Läs den.
    Hyperprolactinemic recurrent miscarriage
    and results of randomized bromocriptine
    treatment trials
    www.fertstert.org/article/S0015-0282(98)00164-2/pdf
    UndrandeSökare skrev 2018-09-22 11:51:57 följande:

    Ädelstenar- Jag kan också tipsa dig om denna tråd:
    www.familjeliv.se/forum/thread/54336526-nya-stora-prolaktintraden-for-oss-med-prolaktinom-eller-forhojda-prolaktinvarden/1


    Tack för tipsen!

  • Ädelstenar
    Zwillinge86 skrev 2018-09-20 12:50:23 följande:
    Jag fick ut mitt via mailat recept, men bad även om original för säkerhetsskull.
    Jasså! På vilket apotek? Skrev du ut och tog med det då?
  • Ädelstenar
    Tumvante skrev 2018-09-23 00:21:10 följande:
    Hoppas att kuren går bra och att det ger resultat! Det känns lite skönt att få det som möjlig anledning (tyckte jag - mitt visade ureaplasma).

    Lycka till!
    Tack! Ja, jag gick faktiskt runt och hoppades lite på att de skulle hitta något. Tänk om det hade varit så enkelt att problemen försvinner efter detta liksom... Man kan ju drömma i alla fall Flört
  • Ädelstenar
    BusigaSyrran skrev 2018-09-24 12:54:34 följande:
    Lättast är att be Serum skicka medicinerna jag har haft sånt strul med att få ut EU recepten. När serum skickade tog de inte ens en vecka sen hade jag de.

    Vad har du gjort för tester i Grekland?

    Jag har gjort mensprov, hysterskopi hos Serum o sen gjorde jag immunförsvars utredning hos Dr.D.
    Ja strul har jag också haft. Fick receptet på posten idag och gick till kronans apotek där jag fick tvärnej för att det inte fanns någon doseringsanvisning på receptet. Testade att gå till Apoteket istället och det tog 1,5 timme (hon skulle ringa dit och kolla av och det var lång telefonkö, sen skulle hon manuellt skriva i allt osv.) men jag fick till slut ut det mesta av medicinerna... Skulle haft 44 tabletter av ena sorten men fick bara 40 för det fanns inga förpackningar med 44... Hon sa "det brukar inte göra något att missa 4 ändå" Skrikandes Så nu har jag alltså inte alla tabletter. Vet ni om det gör något?

    Jag har bara gjort mensblodstestet. Vad fick du för svar på dina prover?
  • Ädelstenar
    Emma30 skrev 2018-10-04 17:05:04 följande:
    Såhär svarade Katie när jag frågade om priset:

    Yes. The tests are ?300 and are sent to a laboratory nearby to do them.

    Then if you just want the program but not the actual prescription we don't charge anything.

    Or if you are getting ready for IVF here we don't charge for the prescription but if you are not going to do IVF here and you want a prescription from the doctor (not just the program of what medication to take), we do charge ?100.
    Jag gjorde testet för några veckor sedan och håller just nu på med antibiotikakuren. De både mejlade och postade mina recept och jag betalade ingenting extra för det.
  • Ädelstenar
    Vet ni om det finns något sätt att lindra illamåendet som kommer efter doxycyklin? Håller på med antibiotikakuren och har tagit över hälften nu men de senaste dagarna har jag börjat må väldigt illa ungefär en halvtimme efter att jag tagit doxycyklin. Att äta 15-20 min efter att jag tagit tabletten hjälper inte längre.
  • Ädelstenar
    Detblåserpåvästkusten skrev 2018-10-11 14:14:57 följande:

    Nu har jag väntat i över två dygn på HCG:et ... brukar det verkligen vara så drygt?


    När jag testade hcg tog det 4 dygn innan jag kunde se ett resultat. Det var nog inte meningen att de skulle släppt iväg det ens den dagen för det fanns inte där resultaten skulle visas utan på någon annan undersida och utan läkarkommentarer. Kommentarerna från läkaren kom dagen efter.
  • Ädelstenar

    Kan man lita på att infektionerna är borta efter antibiotikakuren? Det görs ju ingen kontroll nu efteråt. Har planerat in fryst embryoåterföring och är orolig att infektionerna inte ska vara borta trots allt. Har kvar doxycyklin och funderar på om jag borde ta det inför återföringen och sen framåt så länge det räcker för säkerhets skull eller inte.

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!