• NinaCamilla

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Sanna38: Jag fick den här gången clexane och prednisolon men har en kasse andra mediciner hemma som jag inte vet vad de är än. Jag har inte fått min slutgiltiga behandlingsplan än så länge men snart är vi på gång igen. Hoppningsvis om 3-4 veckor. ÄD i Finland fick jag trombyl men inte fragmin eftersom jag har aldrig varit gravid och ingen missfall tidigare. Jag frågade specifik om jag kunde byta trombyl mot fragmin men läkaren tyckte att det var bättre. Som Zinfandel säger är det vanligt med dessa mediciner.

  • NinaCamilla

    Snälla tjejer, känner någon medicin som heter doxycycline? Jag skulle ta det nu inför ÄD hos Peny men har inte fått med mig några alls. Läkaren här lär inte ge mig några. Undrar hur viktig det är innan jag går tag på Peny. Tackar för hjälpen!

  • NinaCamilla

    Tackar tjejer! Jag har mycoplasma och åt antibiotika längre tid över en månad innan jul. Då ska jag försöka fixa det via Peny. Om några veckor bär vår resa till Aten, och hoppas på lycka med stödmediciner och IL.

  • NinaCamilla

    Sanna: Gärna inboxa var du ska få IL? Vi går på Serum oxå och är fundersam med IL inför nästa försök. Jag har påbörjat mina mediciner idag inför ÄD i Serum.

  • NinaCamilla

    Lite mer hjälp behövs av kunniga tjejer på tråden. Jag fick massor med mediciner men de räcker inte till innan vi åker i väg. Jag beställde från Peny några mediciner och de skickade hem men glömde Salospir, baby aspirin 100 mg. Kan man köpa aspirin från Apoteket eller något annat, andra tips? Aspirin här är 500 mg, för starka. Tackar för hjälpen.

  • NinaCamilla

    Kuben: Jag kör alla mediciner ovan inför vår ÄD-försök hos Peny. Klexane baby-aspirin och prednisolon. Jag har oxå anti-inflammatoriska mediciner mot endo dubbla dos. Jag känner igen ordination

  • NinaCamilla

    Katt12: Jag är väldig dålig insatt varför jag fick Celebrex men jag har både endometrios och adenomyosis, gjorde op i oktober varav vänster äggstock togs bort, mykoplasma hominis, sköldkörtel och vitiligo i familjen. Väldig många autoimmuna sjukdomar. Jag har inte tagit några blodprover utan att Peny sa att jag har det utan tester.

    Det här svaret fick jag från henne om Celebrex:  

    "Celebrex is a nonsteroidal anti inflammantory drug while Trombyl is aspirin (acetylsalicylic acid) used for its anti coagullant effect. Celebrex suppress the inflammation that endometriosis is causing this is why we suggest this in your treatment."

    Här är min behandlingsplan inför ÄD om 2-3 veckor:

    3 white cyclacure  or Progynova 2mg orally per day (one in the morning; one in the afternoon; one in the evening )


    1 Fillicine/ folic acid 5mg


    4 Prednisolone 5mg (please minimize salt and sugar intake during this period)on full stomach


    1 Salospir 100mg or 1 baby aspirin 75mg


    100 mg doxycycline in the morning 100mg  doxycycline in evening


    500 mg Valtrex in the morning and 500mg Valtrex at night


    1  Clexan 40mg   (injection)


    1 celebrex 200mg after a meal

    Det är en hel del mediciner som jag tar just nu och mår lite si och så men om det här leder till en graviditet, kommer jag/vi vara överlyckliga! Jag tackar för att jag har hittat denna tråd och Peny i Serum. 

  • NinaCamilla
    Katt12 skrev 2014-02-06 11:25:59 följande:
    NinaCamilla, tack för info. Tycker det du skriver ligger i linje med mina egna tankar. Nu är det ju skillnad på IVF/hemma försök där man ju vill få fram ägg, men om vi går över t ÄD så låter det som att det kan vara läge att ta Cox hämmare innan ET, m a o. Antar att du ska sluta m detta efter ET? Förresten, vad är Valtrex? Stort och varmt lycka till nu!!
    Kanske kan du kolla om du ska ta Celebrex ändå och viktig är väl lång nedreglering även om det är omdiskuterat i Sverige. Jag har varit nedreglerad i 4 månader och jag hörde från en grekiska läkare att de hade gjort detsamma vid IVF-försök. Vi har ett misslyckad IVF bakom oss (4 år sedan) och läkaren i Grekland tyckte att det hade inte gått riktig rätt till, tanke på att jag har endo.  Jag frågade inte om detaljer men de har en bättre behandlingsschema för endo-patienter än vissa standard kliniker i Sverige.

    Jag tror att jag får Valtrex eftersom mykoplasma hominis är väldig svår att få bort från kroppen. Vi tog (jag och partner) stark antibiotika nästan 45 dagar innan jul. Jag hittade denna i FASS:
    Valtrex tillhör en grupp läkemedel som kallas antivirala medel. Det verkar genom att döda eller stoppa tillväxten av virus som kallas herpes simplex (HSV), varicella zoster (VZV) och cytomegalovirus (CMV).

    Det verkar tas vid organimplamationer så att ÄD kan kanske jämföras med det? 

    Jag ska till UL imorgon och kolla slemhinna och då kommer jag säkert få en ny behandlingsplan inför ET. IL kommer jag ta också innan ET och i vecka 7 om jag blir gravid. Tackar för lyckoönskningar! Jag hoppas på den bästa och ha en bra känsla den här gången
  • NinaCamilla
    Solkattan skrev 2014-02-07 10:40:04 följande:
    En allmän fråga: är det någon härinne som sökt bidrag från FK i efterhand för immunbehandlingen... ? Räkningen har ju kommit och det känns ju dumt att inte ens ge det ett försök... Nån som vet blankett.. och har tips ??!
    Titta på den här länken iaf för praktiska tips. Problemet är att FK har inte riktiga riktlinjer hur det ska hantera ansökningar idag efter nya lagen som trädde kraft. Ansökan går via Landstinget först och förstås kommer de säga att de inte ha immunbehandling i Sverige och att det är inte beprövad metod etc. Viktigaste är att du samlar all data från internet, böcker, forskning etc. att du kan stödja mot internationell perspektiv. Om det blir ett nekande beslut, kan man överklaga till Förvaltningsrätten som kostar inget. Då ska man ha mer stöd från forskning.

    www.familjeliv.se/Forum-7-147/m57763470.html

    Själv har jag fått ersättning för min laproskopi hos Penny och äggdonation i Finland. Lycka till!
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!