• pipperoni

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Grattis Undrande Sökare till pluset! Och Gurkan Grace till två hjärtan!

    Och åh, vad jag håller tummarna för att allt går bra för dig och din lilla familj, Aylak. Hjärta

    Själv har jag försökt koppla bort allt vad IVF och Aten-resor heter under några veckor och har varit lite frånvarande här, även om jag har läst. Har skitit i det mesta när det gäller kosten också - har druckit vin och ätit socker så att det snart sprutar ut genom öronen på mig. Men på måndag är det slut på semestern och tillbaka till verkligheten.

    Efter det misslyckade äggplocket i juni, där 7 av 9 folliklar var "tomma", fick jag inte starta stimulering månaden efter då vänster äggstock (där de 7 oplockbara folliklarna var) var förstorad och hade 3 st corpus luteum. Rynkar på näsan Känns som vi aldrig kommer framåt... Nu ska jag ha mens vilken dag som helst och det känns tyvärr som den är på ingång. Hoppas så att den väntar till tidigast på måndag, för då kanske vi kan starta ny stimulering den här månaden, annars får vi vänta en månad till eftersom Dr D har semesterstängt. Så håll tummarna...


  • pipperoni
    canada skrev 2016-08-31 20:44:54 följande:

    På söndag går vår första resa ner till Aten och min resfeber börjar komma krypande!! :)


    Lycka till! Hur länge stannar ni?
  • pipperoni
    dreamz skrev 2016-10-12 11:13:01 följande:
    Vart ligger hagakliniken?
    Hagakliniken ligger vid Järntorget. De tar 600 kr för ett IL-dropp och det är bara att ringa och boka. Annars finns även Anneli på Barnmorskehuset i Väst, på Odinsgatan nära Centralen. Hon tar 800 kr. Hagakliniken är billigare och lättare att få tid, men hos Anneli är det mer personligt och hon är lite mer flexibel med tider.

    www.barnmorskehuset.se
    www.hagakliniken.se
  • pipperoni
    dreamz skrev 2016-10-12 11:39:45 följande:
    Jag hittat.. ;). Npgon som vet hur mycket det kostar och behöver jag ta med mig egna grejor?
    Det enda du behöver ha med dig på båda ställena är själva IL-droppet.
  • pipperoni
    Sammet skrev 2016-10-14 20:52:40 följande:

    Tack för tips om IL-kliniker Pipperoni!
    Har du nån aning om de även kan tänkas vara positiva till att göra vul inför FET om det rör sig om embryodonation?


    Hagakliniken gör inte VUL. Barnmorskehuset samarbetar med en gyn som gör det, men det är inte jättelätt att få tid. Jag har gått hos Partus (går på högkostnad, men också svårt att få tid), hos Dr Andersch på Vasakliniken (600kr) och hos Ludmila på Sokolovakliniken - bäst på VUL, mest flexibel (gör VUL även helger om hon har möjlighet), men också dyrast (1300kr).
  • pipperoni
    MariaKojola skrev 2016-10-16 21:20:14 följande:

    Tack Peewee44 för svar och tusen tack "Undrandesökare" för all info!! Jag känns mig väldigt oinsatt i allt detta med mediciner och olika värden, men har å andra sidan inte fått varken provsvar eller medicinrecept heller, så hinner förhoppningsvis lära mig.
    Är även rätt nervös inför hysteroskopin som jag kommer att göra (på Dr D:s inrådan), då jag reser själv och tycker att sövning är rätt läskigt. Har någon annan gjort hysteroskopi hon honom, och har det gått bra?


    Jag kommer bara att vara där en vardag, och ska då dels hinna med blodprover och hysteroskopin, men ser att jag även kommer få springa runt och leta mediciner. Får nog höra m Dr D om att beställa in av den medicinen som man annars fick först nästa dag (om man beställde på ex måndag). 
    Gällande dropp har jag ju egentligen nålskräck (men efter 7 ivf och två X så börjar man ju ha fått hantera sitt obehag, bara att bita ihop liksom), och då jag har sjuksköterskor inom familjen så räknar jag med att detta kommer gå bra. Men hur ofta har ni andra behövt ta dropp? Och under vilka perioder, alltså från sprutstart till vecka vadå? Eller är det helt individuellt?
    Många frågor här nu, och jag har ju egentligen massa fler (även om den enda och största väl egentligen är: kan Dr D hjälpa oss??).


     


    Tack på förhand för svar, från en lätt ivf-"förvirrad" tjej påväg till Aten.


    Jag åkte också ner ensam och gjorde hysteroskopi hos Dr D. Det var första gången jag blev sövd någonsin, så jag var rätt nervös innan, men det gick bra. Tänk på att "fastande" även innebär att du inte får dricka vatten senare än kvällen innan. Det missade jag, så de fick skjuta fram min operation ett par timmar. Tänk också på att ta med dig passet dit så att du kan legitimera dig. Annars kändes det som de var väldigt noggranna, gjorde EKG och tog en massa uppgifter innan, och Dr D kom in på rummet titt som tätt både innan och efter hyston och kollade så att allt var bra. Det kommer att gå fint!
  • pipperoni
    trex2013 skrev 2016-10-25 19:19:48 följande:

    Hej! nu när jag äntligen fått mitt barn så vågar jag göra av mig med mina mediciner som jag köpt i Aten. Har gått via Serum och det mesta är köpt via dem.
    Messa mig om någon är intresserad. 


    2st Menopur 600 IU. Exp 03/2017
    2st menopur 1200 IU exp 03/2017
    OBS! Allt förvarat i kylen!
    HCG sprutor/ampuller 3st Pregnyl 1500IU
    Nedreglering Arvekap 1st spruta exp 10/2017
    OBS! Allt förvarat i kylen!
    Prezolone (Prednisolon )
    Ultrogestan (progesteron)
    Lutinus 
    Filicine (folsyra) 
    doxycyklin
    celebrex
    IL påsar 200ml- 9 st
    Natriumklorid 10st 100ml

    /tess
    Jag är intresserad av Menopuren! PM:ar dig när jag sitter vid en dator (får inte meddelandefunktionen att funka i appen).
  • pipperoni
    lill111 skrev 2016-11-02 15:47:51 följande:
    Tack! Hoppas de tog rätt? De tog tre rör vc visste inte vad för prov - så var tvungen att åka till sjukhuset. Tig det lång tid innan svar ?
    På mig gjorde de ett PPD-test (även kallat Mantoux), där de sprutar in något under huden och läser av reaktionen. Jag reagerade på testet och det blev ett himla hallå och lungröntgen innan jag hittade i mina gamla vaccinationspapper att jag blivit vaccinerad mot TBC när jag bara var ett par veckor gammal. Så är man vaccinerad kan testet ge positivt utslag. Men jag har för mig att det finns nåt blodprovstest också. Dr D bad mig dock ta ett Mantoux-test.
  • pipperoni

    Åker ner till Aten igen på torsdag för äggplock och blev plötsligt lite osäker, har för mig att jag hörde rykten om att Dr D höll på att flytta kliniken. Ni som varit där nyligen - är det fortfarande Fragokklisias 4 som gäller? (Går nog snabbare att få svar här än av Dr D... Foten i munnen) Tack!


  • pipperoni
    PeeWee44 skrev 2016-11-08 09:28:44 följande:
    Vi var hos honom för två veckor sen och kliniken ligger kvar där den var i juni. Vet ej adressen.

    Lycka till!
    Tack! Jag var där i juni, så då borde det vara samma ställe. Har redan gjort fel med bokningen av resa (bokade nästa vecka istället för den här) och fick göra om, så det vore ju bra om det blev rätt med hotellet.
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!