• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • stumpan81

    lillebob: jag har gjort hysto i grekland. Jag blev inte hjälpt av det. Tror inte att det kan göra något för immunförsvaret, det går väl bara ut på att "rensa" ur livmodern gammalt skräp.
    Angla: hoppas det går bra, men det lät inte bra med en massa blod... 

  • Angla

    Åkte in. Oregelbunden hinnsäck med koagel. Stora blödningar och klumpar. Gulesäck på plats. Ett tickande hjärta som pga blödningarna tom gjorde läkaren överraskad. Den var nig lite liten för hon ville inte säga storlek. Det kan gå precis hur som helst och ny koll på tisdag. I övrigt såg allt fint ut.


    Angla - mamma till slut
  • aylak

    Stor kram Angla! Jag hoppas så hårt att det ska gå bra ändå!!! Tänker på dig!


    Fenan79 skrev 2013-11-02 08:35:13 följande:
    Mina lymfocyter har stigit senaste veckorna trots IL en gång per vecka men gick aldrig över gränsvärdet..var  uppe på 3,6 som högst. Vet inte vad som är "optimalt" att ligga på. Nu har de dock sjunkit till 1,8 igen. Jag undrar också vad Dr D utgår från när han gör sina bedömningar/ordinationer...

    Däremot har jag SKYHÖGA Leuktocyter, låg på 20,2 när jag mätte i veckan. Referensvärde mellan 4-10. Basofila som väl är knutet till det värdet är också högt på 17,4. Referensvärde 1,7 -8,0

    Är det någon som känner igen sig i detta, att dessa värden har legat högt vid graviditet. Jag blir så orolig fast Dr D har inte kommenterat det...

    Lycka till Aylak, de tydliga blodådrorna är ju definitivt ett gravsymtom :)

    Tack! Har börjat med progesteronet nu också, så nu vet jag inte alls vad det jag upplever beror på.

    Jag förstår det så här (men det är hemmasnickrat och inte verifierat). att det främst är lymfocyterna via ska oroa oss för efter som NK-cellerna är en del av dem. Och det är ju NK-cellerna som är överaktiva hos oss, det är iaf dessa som är mest studerade i det här sammanhanget. Men sen gör säkert dr D en helhetsbedömning från alla proverna.

    Höga basofila är mer ett tecken på allergi eller astma (obs Wikipedia - de har en bra bild över de olika blodkropparna också) så jag tror inte det är farligt för graviditeten.

    Vem var det som skrev att dr D var nöjd när hennes lymfocyter låg under 3? Mina har legat på 2.7 tidigare och vid äl, men är nu uppe på 4.1 och i måndags på 3.7 - skulle ta IL vid båda. Vore jätteintressant om någon mer vill berätta om sina värden och rekommendation vid dem. 
     

    Tack che för tips! Maken hade läst sig till att det också går bra att sticka i rumpan om man har hull där. Spännande med v.13 redan. GRATTIS!
  • Sunlight

    Grattis till hjärtljud ängla. Jag åker snart. Jag undrar också hur il fungerar. Jag hade alla värden inom
    referensvärdena innan il. Efter il så känns det som om lymfocyterna ökar i värde. Nu har jag tagit il innan FET och tänker ta ett direkt efter FET. Hoppas att det blir bra. Man känner sig tjock av alla hormoner.Glad

  • Angla

    Känner mig helt tom. Hatar att vänta framför allt när det finns ett litet hopp men att
    det egentligen inte alls ser bra ut ...


    Angla - mamma till slut
  • Virvla

    Angla: Ovisshet är verkligen värsta sortens tortyr... Ibland önskar man att det gick att bara gå i ide... Du är gravid tills motsatsen är bevisad, den meningen klamrar jag mig fast vid. Stor kram till dig!

  • Angla

    Funderade på att be läkaren om att få flytta in med konstant VUL övervakning ... Men här hemma i sängen är nog skönare trotts allt.


    Angla - mamma till slut
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!