• Lully Hill

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Ljusgläntan skrev 2012-06-19 08:01:13 följande:
    Är de någon som varit hos Peny och fått veta att dom inte har något, ingen klamydia eller infektion? Det låter som hon har hittat nåt hos alla som varit där nämligen...
    Jag undrar samma sak. Antingen har alla som har dessa barnlöshetsproblem och söker sig till Penny en infektion eller så vet jag inte vad man ska tro.
    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill
    Zinfandel skrev 2012-06-19 08:12:03 följande:
    Det är samma undring som många som varit hos Ludmila. 

    De flesta som söker till dessa specialister gör det för att 1. de har besvär 2. de lyckas inte bli gravida. De flesta söker inte om det inte är i behov av de så det är alltså av en särskild anledning. Dessa specialister har nolltolerans mot bakterier & infektioner medan de flesta andra har en visst mått man finner acceptabelt. Naturliga bakterier har vi ju och ska ha i slidfloran. Men har man tex fertilitetsproblem så anser dessa duktiga utövare att det är bättre att satsa på att ta bort allt, för säkerhetsskull. Av denna anledning svara de flesta positivt på testerna och man behandlas, eftersom det är bättre än att låta bli.   
    Ja det är klart så kan det vara. Låter klokt.
    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill
    Cice skrev 2012-06-20 22:35:52 följande:
     

    Snälla är det ngn som kan hjälpa mig ?  FlörtObestämd  

    Jag har en tid för hysto hos Penny . 

    Finns det ngn som har erfarenhet av hysteroskopi hos Dr. D ?
      Dr.d tycker att jag borde göra båda behandlingar hos honom, och det finns  fördelar  med det självklart, Jag menar att göra  flera behandlingar hos samma läkare. Han får en bättre helhets intryck  av min situation...

    Hålla finns det ngn där  som kan hjälpa mig ?Obestämd
    Tusen Tack   Hjärta


    Jag tror ingen här på FL har gjort hyston hos Dr D. Men jag skulle ha full förtroende för honom om jag fick frågan.

    Detta är ett beslut du själv får överväga. Ibland får man vara först med något och sedan får du ge oss andra dina erfarenheter!
    Precis som jag gjorde då jag tog chansen första gången med Dr D Skrattande

    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill

    Kära älskade vänner!

    Tusen tack rara ni för den bamsestora jättefina mor och barn bukett som jag fått! Och tack för de fins orden på kortet! Jag blev så rörd och tårarna flödade när jag packade upp dem och läste vad ni åstadkommit! Tusen tack ni alla! Det var så gulligt på kortet med alla era "alias" angivet! Kram på er!

    Bland de buketter som har kommit har er en alldeles särskild plats i mitt hjärta! Det säger jag helt sanningsenligt!
    Till och med mannen var rörd och tyckte att det var väl allt gulligt vilka rara "okända" vänner du har där ute i cyberrymden.

    Vi mår bra och kom hem i onsdagseftermiddag. Allt har varit jättestressigt och man skulle tillbaka på återbesök dagen efter. Hinner knappt att själv hinna i kapp med mat och vätska. Sömn har jag bara fått någon timme sedan han föddes.  Ändå ska man tillbaka och berätta hur amning går etc. Stressigt tycker jag.

    I natt kunde jag sova i alla fall ca 3 timmar.  Så idag är första dagen då vi bara varit hemma och känt på lite.

    Lille Prinsen som ni så gulligt döpt honom till är en liten solstråle som charmar sin mamma och pappa. Han är underbar!

    Här är en lite bild.



    Jag ska läsa i kapp lite i tråden och återkommer! Håller tummarna för er som är på gång med ET, FET och ruvar! Vi har ju flera bebisar på gång och fler kommer det att bli!

    Storstor kram till er alla från mig! 
    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill

    Hej raringar!
    Tusen tack för alla hälsningar! Jag ser att ni gjort en lista i tråden och jag häpnar för visst har vi fått ett fantastiskt resultat!! Om man tittar på historiken och jämför med andra trådar! Vi är nått helt kalrt på spåret här!! Immunförsvaret är helt klart boven i jättemånga fall, de flesta skulle jag kunna tro, om man inte hittar nått annat så.

    Jag vill nu snabbt passa på och berätta om min behandling så här långt! Alla ni som är på gång lägg detta på minnet för det får ni inte veta av Dr D!!

    Jag hade ett planerat kjesarsnitt, även om lilleman bestämde sig för att komma tidigare så blev det snitt. Pg a att jag medicinerat med Prednisolon var man tvungen att ge mig ett kortison dropp under operationen. Jag vet inte varför och detta har inte Dr D berättat. Jag fick ett dropp med 100 ml under operationen och 2x 100 ml det efterföljande dygnet.

    Detta har gjort att NEDTRAPPNINGEN av kortison helt och hållet är totalförvirrat!! Jag har inte fått någon ordinarie plan från Dr D, (mailat i panik!!) 
    Därför att svensk sjukvård tar hänsyn till den kortision jag fick under operationen, har man i övrigt hänvisat till Dr D. De gav mig nedtrappning motsvarande det jag fick i droppet. Dvs  dagen efter droppet så fick jag 2 x 15 mg kortison (tror jag), sedan 15 mg, sedan 10 mg och sedan ska det vara nog.

    Dr D har nämnt till mig att jag ska äta kortison 6 v efter förlossning så jag vet ännu inte hur jag ska göra. Borde ha slutat nu men förtsätter med 10 mg tills jag hör i från honom. Hur skulle ni ha gjort??!
    Tänk på detta när det blir er tur. Prata med Dr D innan förlossning om att man ger dropp, i alla fall vid kejsarsnitt, men kanske också vid förlossningen. Desssutom ger man mig 6 st fragminsprutor (!st/dag) efter förlossning. Pg av risk för blodpropp pg a ålder. Detta är inget jag pratat med Dr D om heller.

    Dessutom har en stor fråga varit om Lillen behöver kortison, och nedtrappas? Nej har man sagt. Troligen får han i sig lite från mig via mjölken.

    Dessutom har stort fokus varit och är, bebisens blodsocker. Räkna med det tjejer! Tydligen finns en risk att bebisens binjurar inte producerar hormon som det ska så att blodsockret blir lågt. Det ahr varit mycket koll och diskussioner om det på BB. Nu verkar det ok, och jag hoppas att han inte lider av att vi inte nedtrappat kortisonen på honom.

    Ok skrev nu lite snabbt, hoppas detta inte är totalförvirrat!

    Kram 


    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill

    Hej tjejer!
    Men vad ser jag här!! Bebisar på gång kan jag tror!! Kand et vara sant! Åhh vad glad jag blir!
    Nu håller jag tummarna! Oroa er inte så mycket för värdet i början, det är ÖKNINGEN över tiden som är det viktiga har jag kolla med gurun Stein O som är jätteduktig på förlossning och graviditeter. Har bl a arbetat på en privat mödravårdsklinik.

    Mellan blöjbyten, ammning och allmänt pyssel ska jag snabbt försöka uppdatera er i min behandling. Sent om sider, i går kväll fick jag svar från Dr D.  Jag ska äta prednisolon 10 mg i 40 dagar!!
    Därefter ska jag trappa ned. Hur nedtrappningen ska gå till berättade han inte så det blir väl nästa uppgift att mejsla ur honom Suck!

    Eftersom jag inte fick svar från honom på många dagar följde jag schemat jag fått från sjukvården. Jag stannade på 5 mg i fredags. Där skulle jag lägga av och så hänvisade man till Dr D.
    Sedan har jag tagit 5 mg lite då och då för jag har bara haft några få tabletter kvar. Jag tror inte jag tagit Pred på ca 2-3 dagar. Jag har börjat få en konstig ömmhet i lederna, höfter mm. Trodde det berodde på operationen, (bukmuskulaturen blir ju jätte försvagad av snittet) Är också kanske lite stel m svullna fingrar, svårt att säga. Jättesvettig.

    Jag är också orolig att Erik också lider lite av bristen på kortison. I går bytte jag kläder och i vagnen minst 4 gånger. Han var våt på ryggen. Liberors blöjor fick skulden, de åkte ut och farmor o farfar fick åka och köpa Pampers som funkat bra tidigare. Men i natt var han våt igen, med rätt blöja. Jag tyckte han var så himla varm och lite röd i går. Ja, vad tror ni? Dr D nämnde inget om babyn även fast jag frågade. Men ammar jag så får han ju i sig lite genom mig om jag äter det.

    Nu till den stora frågan. Hur tycker ni jag ska göra. Ska jag fortsätta med 5 mg i 40 dagar eller ska jag nu gå UPP till 10 mg som Dr d säger? Det känns ju sådär!
    Jag kan tillägga att jag tog 5 mg i natt vid halv 4 och känner mig mycket bättre i kroppen nu på förmiddagen. Och mycket svalare. Så något har hänt helt klart. Erik ammades nu vid halv 9 så han borde ha fått i sig en liten dos också.

    Det är lite läskigt det här och jag känner mig lite utelämnad av både sjukvården och Dr D när det gäller Eriks välbefinnande.

    kramar

     


    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill
    Hjärtefröjd skrev 2012-07-11 13:56:55 följande:
    Lully, finns det nån anledning till att man inte trappar ner pred innan förlossningen, t.ex. i veckan 36 när barnet ändå kan anses "färdigutvecklat" och bara ska växa till sig?

    Tar du även Fragmin nu efter förlossningen?

     
    Jag vet inte. Enl Dr D behövde jag Pred hela graviditeten och 6 v därefter. Så har ordinationen varit hela vägen. Vet egentligen inte varför och som ni vet, det är svårt att få svar på motfrågorna.

    Fragminet ordinerades av läkarna på BB, inte Dr d och beror på att jag är så JÄTTE gammal först föderska. 5 sprutor fick jag.
    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill
    Snart lycklig skrev 2012-07-11 13:14:26 följande:
    Lully, Erik, vad gulligt!

    När du nu redan trappat ner, skulle jag nog fortsaätta med 5 mg regelbundet varje dag. Känns allt bra både med dig och honom då, skulle jag fortsätta så. Om du inte känner att allt är okej, skulle jag trappa upp lite och se om det räcker, men till sist endast trappa upp till max 10 mg som Dr D anser.

    Jag tror du måste lyssna och känna efter hur din kropp reagerar.

    Är det inte så att sockervärden kan bli lite si och så om man inte trappar ner på rätt sätt, eller.? Om det är så, kankse du kan gå och kolla lite status på dina värden.

    Kram och ha det så mysigt med lilla familjen!
    Tack! 
    Ja jag gör nog som du säger. Känns konstigt att gå upp i dos igen. Svårt att veta vad som är hormoner och om något är abstinens från kortison. 

    Ja, det är blodsockret som är boven. Särskilt hos bebisen. Att bebisens binjurar inte produserar tillräckligt själv, utan har klarat sig på kortisonet. Så förklarades det på BB. Så man var extra noga med hans blodsocker. 
    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill
    Hjärtefröjd skrev 2012-07-12 18:00:30 följande:
    Så här har det stigit hittills...

     


    Skål
    Varje litet steg är ett steg framåt
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!