• minaimaginärabarn

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Mila skrev 2017-06-17 09:05:07 följande:

    Vi gör inte ivf. Bara letrozol. Vi har ju inga problem med att bli gravida, hittills, utan det är missfall som är problemet. Men tycker vi är rätt utredda då vi gjort både fertilitetsutredning och missfallsutredning plus en del andra tester, utan anmärkning. :(

    Jag skrev till henne igår och jag ska boka in möte utan prover. Hon har tydligen öppet hela sommaren. Så ska försöka boka in i slutet av juli så löser det sig med pengar också ifall om hon skulle vägra ge mig något utan prover.


    Ok, hoppas att det går bra hos henne. Hon är både trevlig, hjälpsam och tillmötesgående.
  • minaimaginärabarn

    Hej!

    Är det någon sim vet om Dr D har semester i sommar, tänker om jag inte skall förvänta mig något svar?

    Jag behöver rådfråga er härinne om Dr D inte svarar mig. Jag tog blodprov igår och mina lymfocyter har stigit. De har legat stabilt runt 1,7 men nu ligger de på 2,8. Med den ökningen borde jag då ta dropp? Vet någon också om det är vanligt att lymfocyterna eller några av de andra värdena förändras m graviditetens gång?

  • minaimaginärabarn
    PeeWee44 skrev 2017-06-30 16:56:41 följande:

    Jag tog fbc igår på Nacka sjukhus och det gick utmärkt. Så kolla med werlabs och se vad dom säger.


    Det finns många ställen i Stockholm, jag var ute efter resten av landet. Men nu har det ordnat sig.
  • minaimaginärabarn
    UndrandeSökare skrev 2017-06-30 17:59:06 följande:

    Fick  köpa pappersremisser av Fertilitetplus?


    Ja, det ordnade sig med pappersremiss, tack förvtipset! Skönt att slippa flänga alltför mycket under semestern.
  • minaimaginärabarn
    jasmin79 skrev 2017-07-02 19:43:59 följande:

    Hej! Jag har varit i kontakt med dr D och planen var att träffa honom i juli. Vi har bokat flyg och allt. Men då vi inte fått svar på vårt senaste mail och efter allt jag läst här funderar jag på att byta till serum istället? Vad tycker ni? Hur funkar det med mensblodtestet? Hur skickar man det och i vad? Gör dom även hysto?

    Tacksam för svar då jag känner mig förbryllad.


    Jag är nöjd m Dr D. Jag tycker han har kunskap, har koll på mig och jag litar till 100% på honom. När man har kommit igång m försöken svarar han alltid om det finns ett behov utifrån ett medicinskt perspektiv. Det som jag tycker är negativt är att han inte vill förklara sig varför han tycker en sak och svarar inte på frågor han inte anser sig behöva. Det kan kännas frustrerande men för mig överväger det positivs det negativa.

    Det verkar som Serum och Dr D har lite olika infallsvinklar och det finns andra här som har mycket bättre koll på det.
  • minaimaginärabarn

    Hej!

    Som jag förstår det påverkar inte trombyl fostret om man äter 75 mg vilket en tablett är, man skall inte äta över 100 mg de tre sista månaderna av graviditeten. Jag förstår inte vad aspirin och blåsljud på hjärtat har med varandra att göra. Om man föds med blåsljud på hjärtat kan det ofta växa igen av sig själv och alla barn har inte detta ens under fosterstadier utan brukar upptäckas på RUL. På mitt RUL såg de inget hål i bebisens hjärta men dock på min kompis bebis under RUL. Men om mom 2012 har annan info så tar jag tillbaka mitt påstående men jag kan inte hitta någon info att alla foster har hål på hjärtat.... Trombyl används rel ofta i Sverige och är därmed en erkänd medicin vid upprepade missfall eller tidigare havandeskapsförgiftning. Det skall visst minska risken för detta.

    När det gäller trombyl och fragmin brukar man sluta med dem i v. 36 för att inte tappa för mycket blod under förlossningen. Kortison slutar man lite olika med, jag har trappat ner 5 mg och tänkte fråga om jag får trappa ner ytterligare 5 mg om blodproven ser bra ut vid nästa tillfälle. Dr D verkar köra längre in i graviditeten med kortison och jag trappar gärna ner detta innan förlossningen.

    MariaKoloja: Visst har du också fått minska kortisondosen nu under graviditeten? Jag har upplevt att Dr D inte svarar på frågor kring medicinering eller ens tankar kring detta. Jag fick ett ganska hårt mail från honom när jag frågade för mycket och efter det har jag bara gjort som han sagt.... Jag tycker också att det är frustrerande att inte få ställa eller få svar kring detta då jag tycker om att förstå hur saker ligger ihop så detta är en träning i sig. När jag tvivlar så tänker jag på alla missfall/kemiska graviditeter jag har haft med tillsynes perfekta embryon och blir då övertygad om att detta var den rätta hjälpen för mig. Jag tror verkligen inte det var en slump. Men sen tror jag kanske inte just blodförtunnande är det som hjälpt mig utan jag tror mer på IL-dropp och kortison.

    Varför tror läkaren att du ska föda tidigare än beräknat?

  • minaimaginärabarn

    Hej!

    Jag har en fråga. Jag ska nu få minska dosen prednisolon ytterligare, från 15 till 10 mg per dag. Jag tar idag 10 mg på morgonen och 5 mg på eftermiddagen. Vet någon om jag skall ta 5 mg på morgon och 5 mg på kvällen eller hela dosen på morgonen? När jag trappade upp dosen i början av graviditeten tog jag 10 mg på morgonen och sen ökade jag på dosen på eftermiddagen.

    Tack på förhand!

  • minaimaginärabarn
    canada skrev 2017-07-14 18:10:35 följande:

    Jag har fått i min plan från Dr D att när man minskar till 10 mg skall hela dosen tas på morgonen. Fast vet inte om det spelar någon roll eg :).


    Tack! Vet inte heller om det spelar någon större roll... Men då var det som jag hade tänkt mig.
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!