• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • Zinfandel

    Tack Jam Hjärta

    Tjorven: nope, det är för svåra grejor, det är nog tyvärr bara immunoglobulin som råder bot på. Du kan ta 2500-3000 mg Omega 3. Har du nyligen kollat Lymfocyter & MCH? Kanske kan Clexane dämpa det tillfälligt. Hur mycket Pred tar du nu?

  • Cathy
    tjorven01 skrev 2012-06-24 22:14:02 följande:
    Tänkte bara kolla om du har ngt tips på hur man sänker nk-celler av sig själv Drömmer 
    Ja jag vet att det inte går men typ dubbel dos omega tre kanske eller??????
    tjorven; du kan sänka nk cellerna genom att ta D-vitamin (50-100 mikrogram)! Det rekommenderar Dr Braverman. Skönt att höra att du kommer att få din ivig! kram
  • Zinfandel

    Tjorven: hur höga är dina NK? Kolla i den engelska tråden också, man brukar få svar snabbt där och de har ofta bra tips.

  • Cathy

    En fråga till er alla - Hur många här inne känner sig riktigt frusna i slutet av ruvningen (om det misslyckats) eller i samband med mf...?

  • tjorven01

    Tack Zin och Cathy

    Nej var det tag sedan jag kollade lymfocyter men leukocyter var senast 11,0 de vill liksom inte gå ner mer.
    Tar 0,4 clexane ska ta det fram till v 31 ut. Tar inget prednisolon alls då Dr G ville att jag skulle trappa ner och sedan sätta ut det helt efter v 12. Frågade honom om vi kunde säta in det igen ör att dämpa mina nk men fick blankt nej
    Tycker bara att det verkar så konstigt att man ska behöva retesta hela tiden och behandlas med IVIG var 4e vecka hmmmmmObestämd
    Men som vanligt är inget enkelt för oss Rynkar på näsan
    Vill ju självklart inte riskera bebis men på det sät han Dr G agerar så undrar jag ibland om allt verkligen är nödvändigt.

    Cd56 låg för en månad sedan på 15.7 och vågar inte ens tänka på vad de kan ligga på nu.

    Skaffade precis ett konto på FF ska skriva in dit och fråga
     
    Tack för tankar 


    2012 ska bli ett bättre år
  • tjorven01

    Tack finaste Cathy
    Ja verkar som att Dr G sätter ut prednisolonet för alla.
    Har fått IL en gång men det är mest bortkastade pengar på infusionskostnader för mina nk-celler svarar nästan inte överhuvudtaget på IL.

    Dr G är väldigt noga med att jag måste retesta nk-cellerna på labbet i Chicago vilket så klart ju oxå är dyrt men det har han ingen som helst förståelse för och det är klart att vi inte kan chansa med bebis nu i v 17 men vi kommer att vara på samma plats igen om fyra veckor med IVIG. 
    Tack för länken 


    2012 ska bli ett bättre år
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!