• minaimaginärabarn

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Grattis mumskastrull och finee! Båda era HCG ökar fint öven om ni har olika värden. Som jag förstått är det ökningen som ör intressant, själva värdet varierar från graviditet till graviditet. Jag hade också höga HCG-värden i min graviditet och trodde det var två trots att jag bara satte in ett men icke, det var bara en liten filur därinne. Jag hade under flera veckor både spottings och blödningar i början av min graviditet. Det var psykiskt väldigt påfrestande och det var hcg-proven som fick mig att hålla hoppet uppe. Nu ligger jag på soffan med min lilla Elis på bröstet. Det kan alltså gå bra trots blödningar. När det gäller blodproven så går leukocyter och netrofila upp av kortisonbehandlingen. Mina leukocyter var uppe på 17-18 innan de gick ner sakta under graviditeten.

    Lycka till!

  • minaimaginärabarn
    finee skrev 2017-11-01 08:52:21 följande:

    Tack! Ja, du har rätt gällande att det är ökningen som är intressant. Jag är supernervös inför mitt nästa hcg. Blir så glad av att höra att det brukar vara lugnt gällande proverna trots att neutrofila o leukocyter är höga. Det är ju så det ser ut i mina prover just nu. Men vill ju ändå att Dr D ska kommentera och ge mig besked om nästa steg. Hoppas att han svarar på mailet som jag skickade igår.

    Och stort grattis timm limma Elis!! Ger hopp att det finns personer som verkligen har lyckats med Dr D:s hjälp. Tog du förresten kortison genom hela graviditeten?


    Hej!

    Ja, utan Dr D är jag övertygad att det inte hade blivit någon Elis. Jag har säkerligen mist 3-4 potentiella bebisar påvägen då jag inte förstod var felet låg och bara harvade vidare med försök med resultatet en tunnare plånbok och ett totalt känslomässigt kaos. Första försöket m hjälp av Dr D resulterade i Lille Elis.

    Jag åt kortison hela graviditeten men minskade dosen till 10 mg under graviditetens gång. Det var dock jag som föreslog det. Med facit i hand skulle jag haft en högre dos enl Dr D då jag fick moderkaksavgång i v 32+6 och en tullväxthämmad gosse. Dr D tror att det beror på mina immunologiska problem. Fick även Hepatos m vet ej om detta är ett samband till immunologin? Jag tog även fragmin, trombyl och intralipiddropp.

    Hoppas HCG stiger fint! När är nästa test?
  • minaimaginärabarn
    finee skrev 2017-11-02 18:33:16 följande:

    Känner igen mig i det du skriver - jag har också levt i stort känslomässigt kaos. Och harvat på med försöken (7stycken) som bara blivit kemiska graviditeter (4st) och minus (3st). Så nedslående. Jag har inte ens kommit såhär långt som jag kommit nu, mina graviditer brukar stanna av alldeles vid bim. Så även om det här blir missfall nu, så har jag ändå kommit längre. Är så glad för din skull att du fick din bebis till slut. Hur mår han nu, med tanke på tillväxthämningen? Föddes han i normal tid? Så du tog alltså lite mindre kortison än vad Dr D ordinerade? Jag trodde de blev tillväxthämmade av kortisonet, men de kan alltså istället bli det av mammans immunförsvar? Kramar till dig och Elis!


    Hej!

    Jag har oxå haft ett gäng kemiska graviditeter och ett sent missfall i v. 14 utan hittad orsak. Men som sagts m Dr D:s hjälp blev det en bebis.

    Jag har oxå hört om tillväxthämning som orsak till kortisonanvämdning så blev förvånad över Dr D:s svar och även lite skeptisk. Tänker att man ska ha i åtanke att han är väldigt inne på immunologspåret och kanske är lite flr mycket svar på allt. Men han har oxå hjälpt väldigt många. Om jag ska bli gravid igen är jag väldigt kluven till att använda kortison samtidigt som jag är livrädd att inte göra det.

    Elis mår prima! Han kom ut 7 veckor tidigt men har klarat sig själv hela tiden. Syresatt sig fint och bara behövt ligga lite på värmebädd och solat. Han växer fint och har en stark vilja. Nu lever vi sedan några veckor hemma och blev utskrivna från neo i veckan. Det är en vecka kvar till beräknad födsel, känns fortfarande märkligt att tänka på att han egentligen skulle legat i lin mage fortfarande.

    Jag åt kortison enl Dr D:s ordination. Han sänkte dosen då mina värden var stabila över tid men det var jag som frågade.

    Äter du kortison? Hur har du hittat info om tillväxthämning och kortison?

    Jag håller tummarna på måndag. Kommer ihåg terrorn med de veckovisa HCG testerna, det var en pärs varje gång!
  • minaimaginärabarn
    finee skrev 2017-11-03 07:40:22 följande:

    Tack PeeWee, jag hoppas så att du har rätt! Har tänkt lika om Dr D: han tolkar allt som immunologi, och som man ropar får man svar. Men samtidigt har han ju hjälpt många. Jag har aldrig kommit såhär långt. Mina tankar kretsar en hel del kring kortisonanvändning under graviditet, OM jag nu får lyckan att behålla den här graviditeten. Jag har inte letat information o artiklar om kortison o tillväxthämning. Vet du hur t.ex. Serum gör med kortisonet?

    Fint att höra att Elis mår prima! Underbart att du äntligen fått bli mamma, måste kännas overkligt!


    Hej!

    Vet inte hur Serum gör med kortison, kanske någon annan hör inne som vet detta? Under graviditeten visste jag inte om att kortison kan bidra till tillväxthämning. Det hade dock inte förändrat något då jag ville prova detta spår eftersom jag var säker på att detta var problemet. Men nu funderar jag lite kring ev kommande graviditet. Det tar så mycket psykiskt att misslyckas och att chansa utan medicin känns läskigt. Det dröjer dock till dess så har lite tid att fundera. Tar du ordinarie dos kortison? Undrar hur det ser ut härinne gällande tillväxthämmande barn?

    Jag tycker du ska försöka förlita dig på Dr D och tänka att komplikationerna drabbar ganska få. Tänk oxå att detta kan vara din chans till en bebis, så tänkte jag och tyckte det hjälpte.
  • minaimaginärabarn

    Hej!

    Jag har ju fått mitt efterlängtade barn och han mår prima vilket jag är överlycklig över! Han kom sju veckor för tidigt p G a moderkaksavgång, dessutom var han tillväxthämmad. Jag kan inte riktigt släppa detta och vill få en förklaring på varför detta hände mig? Dr D tror ju det beror på mina immunologiska problem och att jag nog skulle behövt en större mängd kortison. Som jag förstår det kan kortison orsaka tillväxthämning och att moderkakan "föråldras" fortare. Jag blir därför skeptisk till att en ännu högre dis skulle bidra till en mindre tillväxthämning....

    Frågan är om det är fler än "normalt" som föder tillväxthämmande barn i denna tråd? Någon som vet? Jag vet inte heller hur jag ska tänka vid en ev ny graviditet, om jag ska ta kortison eller inte. Inget säger ju att det är just där skon klämmer för mig? Kan man köra all annan behandling utom kortison el är kortisonet en av de viktigare komponenterna?

  • minaimaginärabarn
    Cattis11 skrev 2017-11-11 17:51:00 följande:

    Tack alla för svar. De va ju 4-5 år sedan jag pratade med Dr d senast, han kommer nog inte ihåg mig. Men jag får försöka kontakta honom.

    Vem ska man maila om man vill få ett EU recept? Penny eller Dr d?


    Hej!

    Behöver du fragmin? Jag har massor kvar och behöver dem inte. Du får dem gärna!
  • minaimaginärabarn
    finee skrev 2017-12-02 09:09:54 följande:

    En fråga till er som blivit gravida med Dr D:s hjälp: Hur har ni gjort med exel-arket? Har ni fortsatt i samma och fyller i VARJE dag? Blir ju massor att fylla i av bara samma mediciner när inte så mkt händer i form av FBC o medicinjusteringar.. Eller har ni startat ett nytt ark där ni skriver i FBC-resultat o dropp och så bara? Skulle vara tacksam för hjälp i frågan!


    Jag fyllde i samma dokument men skrev efter ett tag bara i resultaten efter varandra, så det blev inga mellanrum mellan tillfällena. Annars hade det blivit galet långt till slut.
  • minaimaginärabarn

    Hej!

    Har inte varit inne på länge m hoppas att det går bra för er som blivit gravida och hoppas ni som kämpar snart lyckas!

    Har en fråga angående syskonförsök. Fick vår efterlängtade bebis på första försöket m hjälp av Dr D vilket jag är evigt tacksam för. Vi har dock redan börjat prata om syskon då vi inte har all tid i världen p g a åldern. Jag är dock försiktigt optimistisk att det aka funka igen eftersom allt alltid har sett bra ut och med imunologsuport gick det hela vägen. Min fråga är om det är viktigt att få behandling vid en kommande graviditet, alltså att kroppen inte har läkt? Undrar också om man behöver ta om alla prover och om kostnaden är lika stor? Undrar även om det är lika svårt/lätt att bli gravid m ett syskon om man får rätt behandling?

  • minaimaginärabarn
    UndrandeSökare skrev 2018-03-15 22:24:45 följande:

    Tyvärr med Dr D så är det "My way or the high way" dvs du måste göra som han säger annars får du inte hans hjälp, tyvärr jag vet många här under åren som blivit sura och grälat med honom om det och vissa har sen bytt läkare, eftersom de inte går ihop med hans sätt att vara. Jag har sett detta beteende hos honom förut, han är lynnig.

    Så endera får man göra som han säger eller så tar man hjälp av nån annan läkare, det finns andra läkare som sysslar med immunbehandling men de gör det på ett annat sätt än Dr D. Vissa har t ex bytt till Penny på Serum istället (men de hjälper endast om man gör ÄD på deras klinik), det finns också kliniker i USA, London och ev. Spanien som sysslar med immunbehandling.

    Jag tror att ska man göra behandling hos Dr D så måste man stryka honom medhårs, man gör som han säger. Om du gör något som du vet han inte skulle gilla t ex ta Serums mensblodtest och äta 25dagars antibiotikakur (det har jag hört av andra att de fått fan för av Dr D när de nämnt det för honom) så då gör man det ändå men håller tyst om det och berättar inte om det för honom.


    Du har svar på allt, tack!!! Hur går det för dig (om du vill berätta förstås)
  • minaimaginärabarn
    UndrandeSökare skrev 2018-05-18 16:14:07 följande:

    finee- Håller med dig om att enligt Dr D beror "allt" på kvinnans immunförsvar eller en immunattack. Nej, det är inte alltid så. Ibland beror ett missfall inte på kvinnans immunförsvar, utan på att det tex är dnafel på spermierna eller något annat.

    Bra gjort av dig att trappa ner och sluta med kortisonet på egen hand tycker jag ! Då hoppas jag du slipper de biverkningar som man kan få om man tar det till efter förlossningen. 

    Hoppas allt går bra nu 9 juli är inte så långt borta !


    Vilka biverkningar kan man få om msn fortsätter hela graviditeten? Går de över? Frågar för att jag inte tycker min kropp återhämtat sig helt efter uttrappning av kortison efter min sons födelse. Jag trappade dessutom ner relativt fort.
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!