• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • Hjärtefröjd
    Angla skrev 2012-07-04 15:50:46 följande:
    Men Clexanen är en annan dos på
    Hm, nu fattar jag inte riktigt.. så om han ordinerar 4000iu, så ska jag alltså ta två Fragminsprutor 5000 iu, så att det blir 10 000 iu totalt?
  • Zinfandel
    Snart lycklig: grattis till bra resultat, tycker jag!! Ser fram att höra mer om ÄP osv. Flyg försiktigt hem {#emotions_dlg.flower}

    Hjärte: ja, därför är det bra att ta HCG varannan dag. Mina etster var ju också sådär och då är det bättre att veta.

    Holly: jag kan bara råda dig att hålla huvudet kallt. Dina värden kan vara tecken på graviditet och hcg behöver inte vara för lågt, om det var 2-dagars embryon så har de ju precis fäst och kroppen precis börjat producera hcg. Hur mycket levaxin tar du? Jag hade nog hållit samma nivå fram till TD. Kortisonet påverkar också dina FBC-värden. Så sitt lugnt i båten, hur svårt det än är.

    5000 ir Fragmin= 40 mg Clexane

    Jam: det är verkligen inte okej att han svarar så. Vi har köpt hans tjänst och inspirerat ytterligare ca 20 pers att åka dit som alla betalat 20´ var. Då får han faktiskt ställa upp med att hjälpa oss när han vet hur bångstyrigt Sverige är. Fick du svar på ditt mail? Trodde väl det inte det heller. Han får ju ta och anställa lite folk snart annars slutar det med att ingen mer åker dit. Tur att vi kan hjälpa varandra! 
  • Hjärtefröjd
    Zinfandel skrev 2012-07-04 16:13:00 följande:
    5000 ir Fragmin= 40 mg Clexane
    Så då räcker det att jag tar en 5000 iu Fragmin när jag är ordinerad 4000iu Clexane? *förvirrad*
  • Zinfandel

    Han är verkligen lite förvirrad, verkar det som Skrattande Till mig skrev han 6000 ie Clexane (anges i ml/mg) som alltså inte existerar, och Fragmin finns i 2500-5000-7500-10000 ie osv så det blir lite trixande med 5000 + en halv 2500 eller hela....

  • Hjärtefröjd
    Zinfandel skrev 2012-07-04 16:29:31 följande:
    Förresten, jag hade kört på 5000 om jag var som du. Svårt att pumpa ut 80%....
    Då gör jag så!
  • Ljusgläntan

    Håller tummarna till alla ruvare här i tråden!!

    När tycker ni man ska börja äta pred.? Och hur mycket?

    Vissa verkar börja en månad innan nästa försök med ganska mycket som 20mg...

  • Zinfandel

    Ja, det där är olika. Efter att ha läst kilometer i ämnet så verkar det vanligaste vara att börja på 5 mg vid behandlingsstart och vara uppe i 20 mg till ÄP. En del har teorier om att ett långsiktigt intag stimulerar kroppen bättre och dämpar immunförsvaret mer skonsamt medan andra anser att ett intag under en längre tid tvärtom vänjer kroppen och effekten uteblir. Vad som är optimalt är nog individuellt utifrån vilka immunåkommor man har, hur man svarar på alla mediciner tillsammans och hur historiken ser ut, om man tagit mycket kortison tidigare. Så nu blev du inte mycket klokare Flört

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!