• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • AnnC
    Det är dr D som ordinerat 100+100.
    Jag har ju kollat på de natriumklorid på apotea men på flera står det att det inte är för infusion. Så då blir jag osäker. Apoteket hade som sagt ingen bild och det står inte så mycket om dom. Kanske ska gå in till ett apotek och fråga. (Eller klassas man som knäpp då... )
    Har ju hört flera av er har kört bara IL och det får jag väl göra i värsta fall, men hade gärna velat haft koksaltet om jag lyckas få till det
    Så här ser mina påsar ut HRE. Ser dina likadana ut? Ser inte ut som det ska rymma så mycket mer. 

  • HRE

    AnnC, mina påsar är likadana! Går in mer i dem än man tror.

    Fråga Dr. D. om du verkligen måste ha 100 ml NaCl. Innan när jag var ordinerad 200 ml IL skulle det blandas med 100 NaCl och det är nog vad de flesta får ordinerat.

    Sen tror jag natriumklorid är natriumklorid, kan inte spela så stor roll.

    Jag beställde sprutor till Neupogen på apoteket och de var väldigt hjälpsamma. Så kolla med något apotek. Det är väl bara att de vågar inte svara något de inte är helt säkra på så ibland är det svårt att få bra svar.

  • RobSab

    hej tjejer.
    Här kommer en fundering från en ledsen en.
    IVF nummer 9 verkar inte vara ivf'et som lyckas. Har haft massa känningar i livmodern hela den här ruvningsperioden men nu är de helt borta och det kom blod imorse.
    Jag har TD 10/6 från Dr D men från Faluns sida så är TD 14/6
    Vi fick inga ägg till frysen utan bara de som återfördes.

    Jag vill väldigt gärna få göra ett nytt ivf nu på en gång men vet inte hur det funkar att göra ett i cykeln direkt efter?
    Är det någon som vet? Jag tänker hur man räknar mensdagar och sånt alltså, hur ett ivf går till vet jag vid det här laget ;)

  • AnnC

    Kram till dig Robsab! Kan tyvärr inte svara men säkert någon annan som kan

    Tack igen HRE, så bra att veta det får plats fast man inte tror det.
    Ja nacl borde ju vara samma men blir ändå skeptisk när det finns för olika bruk. Jag har iaf hittat och beställt från Tyskland nu billigt var det med!

    Har hittat sprutor och allt sånt med så puh.., äntligen kan man slappna av lite!! Till det blir dags att faktiskt sätta dropp första gången

    Mensen kom idag, dag 10 efter äl vilket jag tycker var lite väl tidigt. Dr D tror inte jag behöver progesteron, men han verkar också tro att mina korta cykler beror på tidig äl men så är det inte... Min lutealfas har alltid varit lite kort.
    Så nu hamnar vi iaf i sitsen att nästa äl kommer vara på midsommardagen om den kommer i tid. Så min första fbc får jag ta antingen torsdag eller måndag. Får bli torsdagen då va? Undrar om man ska satsa på att ta droppet då med, några dagar före äl? Dr D har sagt runt äl.

  • AnnC

    Ok så mina alternativ till att få dropp är dag 11 eller 14. Vilken dag är bäst? Jag ägglossar oftast dag 14-15 men händer att det blir någon/några dagar senare periodvis och dag 13 har hänt en gång som jag vet. Men om vi utgår från dag 14-15?

  • che71
    AnnC skrev 2015-06-07 21:55:55 följande:

    Ok så mina alternativ till att få dropp är dag 11 eller 14. Vilken dag är bäst? Jag ägglossar oftast dag 14-15 men händer att det blir någon/några dagar senare periodvis och dag 13 har hänt en gång som jag vet. Men om vi utgår från dag 14-15?


    Då skulle jag ta droppet på dag 14. Jagtog mina dropp precis vid eller efter ÄL.
  • AnnC

    Ja det kanske är det bästa då! Blev bara osäker för dr D har skrivit dag 11-13 men som sagt då tror han att jag ägglossar tidigare... Tack för svar

  • Skogsbruden

    Hej, jag hängde här mycket för ca 2 år sedan när vi med dr D:s hjälp lyckades bli gravida med dottern. Nu har jag en väninna som behöver hjälp men jag är inte säker på att jag har hans senaste kontaktuppgifter. Jag vore tacksam om någon vänlig själ kunde hjälpa mig med det.

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!