• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • Stina B
    mumskastrull skrev 2017-01-29 09:19:49 följande:

    Hej!

    Nu är jag i Aten :). Har träff med Dr på måndag. Vi åker tillbaka till Sverige på tisdag morgon, därför tänkte jag börja inhandla medicin nu. Har inte fått någon lista av Dr D på grekiska ännu, men tror ni att Apoteken förstår om man säger "IL"?

    Förutom bra promenadskor, är det någon som har något tips i medicinletandet?


    Beställ medicinerna på närmaste apotek så slipper du vandra omkring så mycket. Det som de inte kan beställa tillräckligt mycket av beställer du på ett annat apotek.
  • Missne

    Nu har jag fått startdatum för syskonförsöket. Börjar med p-piller nästa vecka och beräknat ET blir i slutet på mars. Känns både spännande och lite läskigt. Även jobbigt med tanke på alla mediciner som man ska börja ta igen. Har varit såå skönt med ett helt år utan några mediciner.

  • Redan47
    Missne skrev 2017-02-01 22:38:39 följande:

    Nu har jag fått startdatum för syskonförsöket. Börjar med p-piller nästa vecka och beräknat ET blir i slutet på mars. Känns både spännande och lite läskigt. Även jobbigt med tanke på alla mediciner som man ska börja ta igen. Har varit såå skönt med ett helt år utan några mediciner.


    Spännande! Det kommer gå utmärkt!
  • Sammet

    Lite småpanik här, behöver börja med p.piller på söndagför att reglera cykeln inför fet.. Första eureceptet hade doktorn skrivit fel personnummer på och nästa hinner inte fram. Nån som kan posta en karta idag eller bor i Norrköpingstrakten?

  • AnnC

    Solkattan, har du ringt din bm och berättar om ultraljudet, som jag antar ni gjorde privat? Det är inte alltid siffrorna stämmer, har hört flera som fått veta deras barn är tillväxthämmade i magen, sen på nästa kontroll har det sett normalt ut! Kan vara svårt att mäta de ibland. Så ring bm och be om ett tillväxt ul, om hen nu är tillväxthämmad så bör de ju följa upp med tätare kontroller!
    Angående kortison så åt jag upp till 25 mg under graviditeten, och åt hela graviditeten ut. Dottern kom ut några dagar före bf på 3,7 kg så tror inte du behöver oroa dig för ökad dos!

  • Vallmo78

    Redan47 och Sammet: nu blev jag nyfiken. Varför tar ni p-piller inför fet? :) jag ska oxå göra fet snart men inte fått ordinationerna från Dr D än.....

  • Vallmo78

    Aha..ni gör det hos honom och det är därför eller? Jag ska göra det här hemma med hans support så jag kanske inte behöver det....


    Sammet skrev 2017-02-02 12:49:52 följande:

    Föt att kunna beställa flygbiljetter. Med piller styrs menscykeln upp mer.


  • mom2012
    PeeWee44 skrev 2017-01-31 14:13:02 följande:

    Maila dr D och säg att du behöver ett eu-recept. Skriv ut i färg. Jag har hämtat ut IL på gamla hemliga apoteket utan problem. Dom ligger med 10 påsar i varje kartong.

    Lycka till!


    Alla recept från länder inom EU är per default EU recept. Men det apoteken inland frågar efter är original /hard copy. Då får dr d skicka per post.
  • MissWe

    Hej på er,

    Ni som har blivit gravida och följt era HCG värden, hur har dom legat? Någon som varit gravid med tvillingar?

    Är själv spontant gravid, och noterade 3000 dag 19 efter befruktning och 7750 dag 21. Känns sjukt högt. Liksom magen blivit enorm.

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!