• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • Angla
    Zinfandel skrev 2012-07-14 16:44:34 följande:
    Jodå Angla, har även kört Irap.... Jag har ett immunförsvar som skulle räcka för halva Sverige. Så jag drog på mungiporna när du oroade dig för att du skulle bli den enda som inte lyckades med IL och att det var sista utvägen Flört  Du ser, trägen vinner!! Man ska inte ge upp Glad

    Tack Germany, du är bara för söt, lika söt alltid Hjärta 

    *fnissar* "Tur" (tolka det nu rätt) att du tillkommit då och tagit över min forna plats som tillser att andra får plus och man själv tar hand om minuset. Irap vet jag inte vad det är. Intralipider?
    Angla - mamma till slut & snart igen
  • Zinfandel

    Tack, finingar! Tack Holly, vad fint sagt Hjärta

    Irap är en form av LIT-behandling, alltså mer immunterapi.

    Nej, Dr D har inte velat sätta in Humira än, TNF har inte varit tillräckligt högt.

        

  • Snart lycklig

    Rara Zinfandel, jag lider med dig, det vet du!! Om de är ngn tröst vet jag ej, men du är inte ensam. Jag har bara legat inne idag helt apatisk. Tänk på att du fått ett plus, du är på rätt väg. Varma kramar!!!!

  • TWH
    Zinfandel skrev 2012-07-14 16:24:42 följande:
    Som ni kanske vet så har jag också ruvat nu  men det gick tyvärr inte vägen, IL biter helt enkelt inte på mig. Jag är dock glad över att det bara gäller mig än så länge här inne, vilket fantastiskt resultat vi har

    Zin, det var mkt trist och synd, stor kram till dig! Denna gången gick det inte och det hade nästan varit konstigt om det fungerade för alla samtidigt. Vi börjar ju om snart så vi får följas åt.
  • criss00
    Zinfandel skrev 2012-07-14 16:24:42 följande:
    Som ni kanske vet så har jag också ruvat nu Skäms men det gick tyvärr inte vägen, IL biter helt enkelt inte på mig. Jag är dock glad över att det bara gäller mig än så länge här inne, vilket fantastiskt resultat vi har Solig
    Zin: Vad ledsamt och tungt att det inte gick vägen. Rynkar på näsan En stor kram till dig att orka ta nya tag. Det måste finnas någon väg som fungerar även för dig. Jag har inte varit med i tråden så länge men har förstått att du har en otroligt kunskap och är alltid så hjälpsam och klok. Jag beundrar dig dessutom att du alltid är så positiv.

    Det är verkligen upp och ner i denna tråd. Glädje ena sekunden och tårar nästa. Det finns så otroligt mycket känslor bakom alla ord som skrivs här. Man förstår hur tufft det är.
  • Jam08

    Grattis Angla! Jag läser gärna också. Det känns hoppfullt att detta verkligen funkar!

    Ego: Jag känner mig lite upp och ned inför kommande ivf.

    Hade telekons m dr D igår. Mina USA tester visade inget anmärkningsvärt vad jag förstod , han sa att mitt immunsystem var "lugnt" samtidigt som han sa att jag har ett "irritable" immune system.. Fattar ärligt talat inte.. Mina värden var bra men ändå ska jag få immunbeh! Och desdutom tycker han att jag behöver "strong support" vid varje ivf.

    Han tyckte att "i mitt fall" ska jag ta IL ganska snart igen för att förbättra mina äggstockar , som såg fö väldigt fina ut. Men han pratar hela tiden om äggstocksfunktionen som inte är tillräckligt bra eller inte ger tillräckligt bra embryon. Men fortfarande fattar jag inte min diagnos. Ska maila och fråga men känner mig just nu vld förvirrad och fattar inte hur saker hänger ihop.

    Hade nästan velat att jag skulle ha ngr dåliga värden.. Inga koaguleringsprob heller men ska ändå ta clexane. Jag känner mig lite dum och förvirrad. Hur kände ni efter ni fick era resultat, blev ni klokare? Jag litar ju på hans behandling men vill förstå själv!!

    Väntar nu på att han ska skicka mina resultat så kanske ni kloka kvinnor kan hjälpa mig att tolka ;)

    Han skulle snart vara ledig och umgås med sina 1,5 och 3,5 år gamla barn.. Trodde inte han hade ngn familj m tanke på att han tar sig an all världens barnlösa ;)

    Mina thyroid antibodies var lite höga (45,3) och jag ska börja med levaxin nästa ivf. Recept kunde han inte fixa, någon som har ngt tips om hur jag kan få tag i levaxin? Kan det köpas receptfritt utomlands?

  • Jam08

    Zin, jag läste ikapp nu och jag är hemskt ledsen. Stor stor kram. Vilka värden ligger onormalt? Fler frysisar kvar? Köra om på ny kula?

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!