• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • UndrandeSökare

    Ariellan och Mullvaden- Ang Mensblodtest så är det jättemånga här i tråden som gjort det. Endast Serum gör Mensblodtestet av dessa 2 kliniker (inte Llife Clinic-Dr D). Jag har gjort det men på mig hittade inget så jag slapp antibiotika. Men många andra har gjort det och på dem hittades infektioner, och de har då fått Eu-recept skickat av Serum på antibiotika (recept ingår om något hittas). Eu-receptet kan man sen lösa ut på Apotek i Sverige. Mensblodtrstet kan göras hemifrån. Man bara köper en vadderad påse minsta storleken på tex Clas Ohlson, samt på Apoteket köper man ett urinprovtör mrd gul skruvkork samt koksalt. Sen samlar man lite mensblod i provröret, späder med koksalt samt skickar med följebrev med sina kontaktuppgifter inkl mailadress. Det kostade 2frimärken dvs 14 kr att skicka med vanlig post. Mer info hittar ni på Serums hemsida.

  • UndrandeSökare

    Ariellan och Mullvaden - Det bästa är om man åker till Aten för då kan man göra alla undersökningar på plats, ta blodprov, göra hysto, sperm dna fragmentationstet etc.

    Men jag vet att om man absolut inte kan ta dig till Aten så kan man skicka blodet från Sverige till labbet i USA om man går via Dr D. Priset blir i stort sett samma, men man går du miste om undersökningarna. Tex dna fragmetationstestet görs inte i Sverige, medan Serum gör det rutinmässigt.

    Ariellan- Jag har tidigare pratat med klinikchefen Penny på Serum ang mina problem och hon nämde att man kan vara allergisk för sitt kroppsegna progesteron, vilket mycket väl kan vara en orsak till varför ditt CRP stiger efter ägglossning då progesteronet ökat.

    Så jag skulle råda dig att kontakta Serum. I Sverige finns ingen hjälp när det gäller såna problem.

    Googla på ivfSrrim då hittar du hemsidan, fyll i deras questionaire och maila in så kommer Katie på Serum att svara dig och erbjuda dig ett gratis telefonsamtal med endera klinikchefen Penny eller någon av deras läkare.

    Mullvaden- Dr Braverman i Usa är också mycket skicklig. Jag har inte haft kontakt med honom personligen men hört om flera som haft kontakt med honom. Du kan naturligtvis välja honom istället för Aten om du hellre vill det. Mail gärna honom isåfall och be om prisuppgifter och jämför.

  • UndrandeSökare

    Mullvaden - Hos dem som infektioner hittats beror det naturligtvis på vad som hittats. Men några jag hört om där tex hidden clamydia hittats, har de blivit ordinerade 25 dagars kur antibiotika. Både mannen och kvinnan måste behanflas samtidigt, annars bollar man bara infektionen mrllan varandra. Vid längre kurer antibiotika är det bra att ta probiotika i förebyggande syfte för att undvika svampproblem. Probiotika kan köpas receptfritt på Apoteket.

  • LadyMaria

    Hej,
    Har varit i Aten hos Dr. D och gjort en immunologisk utredning och en hysteroskopi.
    Har fått provresultaten ska prata med han på telefon om det i veckan men ni som gjort samma har ni några råd om vad man ska passa på att fråga osv.

    Vad jag själv kan utläsa av provresultaten var CD19 högt (19,3) referensvärdet är 2-12. CD56 hade jag 12 och övre referensvärdet är 12

    Sen fattar jag inte riktigt det här med IVIG och Intralipid, på resultatpappret??
    Där det står:


    50:1          19.4 %                           10.0-40.0


    25:1          14.7 %                            5.0-30.0


    12.5:1       11.0 %                          3.0-20.0


    IVIG 12.5 mg/ml, 50:1 11.8 %


    IVIG 12.5 mg/ml, 25:1 16.9 %


    Intralipid 1.5 mg/ml, 50:1 11.9 %


     


    Intralipid 1.5 mg/ml, 25:1 11.2 %

    Tacksam för lite input!

  • UndrandeSökare

    LadyMaria- På Fertilitetsguiden.com kan du läsa hur du ska tolka Dr Ds provsvar (Usaprovsvaren).

    I Usa använder de ivig eller IL mot immunproblem.

    Provsvaren visar vilket som funkar bäst på dig.

    Dr D använder inte Ivig (blodprodukt) endast IL.

    Däremot finns det en klinik i London (Dr Gorgy) som sysslar med ivig. Du hittar info om IL och ivig också på Fertilitetsguiden.com

  • mumskastrull

    Hej!

    Nu var det ett tag sen jag skrev något :) Har precis kommit hem från Aten efter ett möte på Serum, där jag gjorde en hysteroskopi med mensblodstest och ett glukosbelastningstest då jag enligt Penny har mild PCO (ingen fertilitetsläkare här som har sagt det)

    Hysteroskopin visade på en kronisk endometrit, vilket innebär att hela insidan av livmodern är inflammerad. Mensblodstestet som togs i samband med hysteroskopin visade på klamydia och någon "bacterial load" (fattade det som bakteriell vaginos). Enligt Penny så skulle det aldrig kunna bli någon graviditet när det såg ut så i livmodern... Känns konstigt att de har hittat klamydia då jag har haft samma partner i 10 år (ingen av oss har varit otrogen, helt säker!).. Det borde ju i så fall ha självläkt?

    Har någon annan här varit med om att man har hittat en inflammerad livmoder och sen efter antibiotikakuren blivit gravid? 

    Tycker det känns konstigt att ingen läkare har tittat på detta tidigare då vi har gjort 7 insättningar och 3 kemiska graviditeten och ett tidigt missfall... Läkarna här har bara sagt att det det borde fungera då allt ser bra ut och det ända som har hittats är endometerios... Skäms

  • UndrandeSökare

    Mumskastrull - Det är jätttemånga här itråden som gjort Mensblodtestet, fått behandling och sen fått barn. Tyvärr sysslar ju inte Dr D med Mensblodtest så man måste vända sig till Serum för den hjälpen.

    Nej, okunskapen om detta är jättestor bland Svenska läkare ! Hidden Chlamydia är inte samma sak som vanlig clamydia som de testar för i Sverige.

    Både du och mannen måste behandlas annars bollar man bara infektionen mellan varandra.

    Köp gärna probiotika på Apoteket (receptfritt) och ta samtidigt med den långa antibiotikakuren så skyddar du magen lite mot ev. svamp.

    Ett tips: Börja läsa denna tråd från sidan 1 och framåt så hittar du många fler som varit med om samma sak som dig.

  • LadyMaria

    Har nu haft samtal med Dr.D på telefon. Vilken läkare alltså, så himla engagerad och duktig! Hade dock inte nått alarmerande i provsvaren, vilket var ganska förvånande.. men har fått en behandligsplan utifrån mitt behov m.m
    Men hur har ni gjort med blodprov som han vill att man ska ta olika dagar i behandlingscykeln?


    Vart har ni fått hjälp med dessa prover? Har dem skickat svaren till honom då, eller hört av sig till er om svaren?
    Hur har ni sagt till er klinik där ni gör IVF, har ni berättat om att ni får experthjäp med immunologi? Och hur har dem isåfall reagerat? 
    Ha en bra kväll

  • minaimaginärabarn

    [quote=77869606][quote-nick]LadyMaria skrev 2017-07-25 19:44:49 följande:[/quote-nick]Har nu haft samtal med Dr.D på telefon. Vilken läkare alltså, så himla engagerad och duktig! Hade dock inte nått alarmerande i provsvaren, vilket var ganska förvånande.. men har fått en behandligsplan utifrån mitt behov m.m

    Men hur har ni gjort med blodprov som han vill att man ska ta olika dagar i behandlingscykeln?

    Vart har ni fått hjälp med dessa prover? Har dem skickat svaren till honom då, eller hört av sig till er om svaren?

    Hur har ni sagt till er klinik där ni gör IVF, har ni berättat om att ni får experthjäp med immunologi? Och hur har dem isåfall reagerat? 

    Ha en bra kväll[/

    Hej!

    Genom Werlabs (Blodstatus + B-celler) kan man ta de prover Dr D vill att man skall ta. Du får svaren samma dag som du tar dem. Dock bara om du bor i Stockholm. Om du bor på annan ort behöver du hitta ett samarbetsvillig VC.

    Jag berättade inget på IVF-kliniken. Mycket för att det ändå inte påverkar deras arbete och ville inte riskera att hamna i en diskussion. Har sedan enbart blivit bra bemött i detta.

    Lycka till!

  • pipperoni
    LadyMaria skrev 2017-07-25 19:44:49 följande:

    Har nu haft samtal med Dr.D på telefon. Vilken läkare alltså, så himla engagerad och duktig! Hade dock inte nått alarmerande i provsvaren, vilket var ganska förvånande.. men har fått en behandligsplan utifrån mitt behov m.m
    Men hur har ni gjort med blodprov som han vill att man ska ta olika dagar i behandlingscykeln?


    Vart har ni fått hjälp med dessa prover? Har dem skickat svaren till honom då, eller hört av sig till er om svaren?
    Hur har ni sagt till er klinik där ni gör IVF, har ni berättat om att ni får experthjäp med immunologi? Och hur har dem isåfall reagerat? 
    Ha en bra kväll


    Werlabs finns på flera andra ställen också. Jag bor i Göteborg och tar alla prover via dem.
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!