• Missne

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Zinfandel skrev 2014-04-17 22:47:39 följande:
    Du måste skriva alla värden, dvs 50:1, 25:1 och 2,5% för att kunna ge ett bra svar. Värdet anger hur många killercells som finns kvar efter tid och spädning. Sen testar man blodet med Ivig och IL och hur man svarar på det. Ja, särskilt där ska siffran vara under 15% för ett så optimalt resultat som möjligt. Skicka alla 4 värden du har där!

    När det gäller FBC så ska du helst utgå ifrån refvärden på det labb där du lämnat blod eftersom mätverktygen kan skifta från labb till labb. Jag har sett att det finns något labb som använder en gammal skala där ref är 20-44. Det kan också vara så att du har en underliggande infektion i kroppen och det behöver man inte få något symtom av. Höga värden ses också ibland vid autoimmuna sjukdomar och då har du kanske ett svar där! Fullt behandlingsbart med kortison & IL. 
    Misstänkte att det kanske är andra ref intervall när jag låg så långt över. (fanns inte med i labprotokollet)
    Nedan är mina provsvar på NKpanelen. Jättetacksam för ditt utlåtande Jag är ju nybörjare på detta.
    50:1 =17.9
    25:1 =14.8
    12,5:1 =9,5

    IVIG 12,5 mg/ml, 50:1  =17,1
    IVIG 12,5 mg/ml, 25:1  =10,1
    Intralipid 1,5 mg/ml, 50:1  =15,5
    Intralipid 1,5 mg/ml, 25:1 =8,7

    %CD3 =83,9
    %CD19=9,0
    %CD56=7,3
    %CD19+cells,CD5+ =3,0 (L)  (lägre än ref intervall)

    TNF-a:IL-10 (CD3+CD4+)  =29,5 (ref 13,2-30,6)
    IFN-g:IL-10 (CD3+CD4+)  =8,5 (ref 5,8-20,5)
  • Missne
    Zinfandel skrev 2014-04-18 08:58:03 följande:
    Resultaten visar att det inte är ett supergalet immunförsvar Glad snarare obalans men det visar ändå på varför det troligen inte funkat so far. CD3, höga lymfocyter och TNF/IFN i högre ref tyder på en underliggande immunologisk åkomma, tex ledvärk, sköldkörtel, SLE men skulle även kunna vara endo. Det verkar även som att du kan behöva tillsätta extra östrogen & progesteron. Du svarar bra på IL vilket är bra i sammanhanget.
    Tack så mycket för ditt utlåtande . Känns ju skönt att det inte är jätteilla ställt med immunförsvaret och att jag svarar bra på IL. Det enda tecknet jag har på immunologisk åkomma är att jag har lite förhöjd TSH som kan variera en del och att jag aldrig är sjuk eller blir gravid. Har aldrig ont i leder och ingen endo och inte SLE vad jag vet (enda symptomet som stämmer in är trötthet och det stämmer ju även för högt TSH). Intressant att du kunde tolka ut att jag kan behöva tillsätta östrogen och progesteron, det har jag själv misstänkt. Men hur kunde du se det utifrån resultaten?
  • Missne
    Zinfandel skrev 2014-04-18 18:02:55 följande:
    Hur vet du att du inte har endo…? Skäms
    Ingen har någonsin sagt det och även Dr D sa när han gjorde VUL att jag inte hade endo. Dessutom har jag förstått att de som har endo ofta har mycket mensvärk eftersom man blöder på fel ställen. Jag har aldrig mensvärk över huvudtaget så det verkar osannolikt.
  • Missne
    Zinfandel skrev 2014-04-18 20:18:31 följande:

    Jag hade tyvärr inga symtom heller och det syns inte på vul. Så uteslut det inte, osannolikt är det dessvärre inte
    Ok Det hade jag ingen aning om att man kunde ha utan symptom. Men då vet jag det. Kan det bli bättre av immunbehandling eller spelar det ingen roll? Gör du något för att dämpa endon? För du har inte opererat bort den va?

    Hur kunde du förresten utläsa att jag troligen behöver progesteron- och östrogensupport utifrån USA-testerna? Kan vara intressant att veta vilka värden som tyder på det? Tack förresten för dina svar hittills, det är ovärderligt
  • Missne

    Solkattan och Snart lycklig: Beklagar verkligen era minus.

    Zinfandel och Zwillinge tack för era svar.

    TWH: Intressant artikel.

    Idag åkte jag från Stockholm och söderut och passade då på att stanna i Nyköping för blodprov efter remiss från Werlabs för att se att det funkade, nu innan jag påbörjat behandling för att se att det funkade och för att se mina bakgrundsvärden. Det var inte helt självklart att det gick. Sköterskan som jag träffade hade aldrig råkat ut för denna typ av remiss så jag hann bli rädd att jag inte skulle få ta blodprovet. Efter att hon konsulterat både labbet och en annan sköterska kunde de dock lösa det hela och jag fick lämna mitt prov. Sedan gick det snabbt. Fick provsvare bara en timme senare på mailen. Det var ju toppenbra med så snabbt svar.

  • Missne
    Redan47 skrev 2014-04-23 16:36:31 följande:
     Pris för dagens hysto 1000€+ 550€.
    Vet du när man får räkningen för hyston?
    Jag gjorde hysto för mer än två veckor sedan. Fick räkning för den vanliga undersökningen och konsultationen samt blodprovtagning ett par dagar senare, men hyston stod inte med och nu har det som sagt gått mer än två veckor. Jaja, den kommer väl antar jag....  Imorgon ska jag ha mitt uppföljningssamtal med Dr D. Ska bli intressant att höra vad han säger om mina blodprover och chanser samt vilken behandlingsplan jag får.
  • Missne
    Vilaa skrev 2014-04-23 19:59:27 följande:
    Det verkar inte som universum/ödet whatever vill att jag ska åka till Grekland, nu när jag äntligen fick bekräftelse på den tiden jag föreslog har flyget höjts med 700 kronor och jag hittar inte ett ledigt rum på hotell ni alla föreslagit =( =(
    När jag var där så var det också fullt på alla rekommenderade hotell. Jag fick tag i rum på Achilleas hotell på Lekka street. Det var bra, låg bra och ok pris så kolla upp det
  • Missne
    Redan47 skrev 2014-04-23 20:53:22 följande:
    Missbe, jag är klient på serum. Jag betalar 1000€ kontant till kirurgen och 550€ till sjukhuset, kontant men kort.
    Aha, ok. Jag går hos Dr D och det var han som gjorde hyston fast på ett sjuhus. Jag betalade inget på sjukhuset och har inte fått någon faktura efteråt heller ännu, men det kommer väl antar jag....
  • Missne
    Snart lycklig skrev 2014-04-23 14:06:30 följande:
    Jag har fått något för magvärk från min gyn, när jag kollade om jag hade cystor, vilket jag inte hade. Hon berättade att i Ryssland har de sedan länge givit denna vid IVF för att den är kramplösande. Hon tycker att jag kan ta den efter återförande. Hon ville dock först att jag kolla med Dr D. Jag har inte namnet nu, men återkommer om det.

    Jag har också kollat upp blodflödet i livmodern genom s k doppler, dyrt, men det visade att jag hade bra flöde. Om jag inte haft det, hade vi behövt göra en speciell massage några gånger innan återförande.
    Har du varit på Strandkliniken? Jag har funderat på att boka tid där för att kolla blodflödet i livmodern. Jag misstänker att jag kanske har för litet blodflöde och skulle nog behöva behandling för det. Vad kostade "doppler"-undersökningen?
  • Missne

    Är det någon av er som har gjort IVF i Sverige, men enligt Dr D:s protokoll. Är det någon klinik som ställer upp på det? När jag var i Aten sa Dr D att han tyckte att det bästa för mig nog vore lågdosstimulering (75 iu) och ÄP ett flertal gånger för att samla ägg och sedan odla till blastocyter när man fått tillräckligt många. Innebär denna behandling att man måste åka till Aten för varje ÄP? eller är det någon som har lyckats göra detta på någon svensk klinik? Känns som att det blir väldigt dyrt och omständigt att åka till Aten för varje ÄP om man ska göra det varje månad i en massa månader. Om det skulle gälla ett ÄP kanske det skulle funka men om man ska göra det så ofta och många gånger känns det nästan omöjligt att få det att funka med jobb och resten av livet.

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!