• CurlyRed

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Zin - har oxå tagit svininfluensa sprutan... Hmmm var det alltså alla utom en som tagit den....?

  • CurlyRed

    TWH - ja de sjukhus Peny samarbetar med kollar det på hysto (öppningarna till äggledarna och även inne i livmodern). En vanlig orsak till ärrbildning är ju även olika infektioner (tex Hidden Chlamydia, BV etc) - och de kan man ha i åratal utan symptom... En annan orsak är ju förstås ärr från missfall som ni redan varit inne på.

  • CurlyRed

    Missade säga att på min hysto i Sverige så skrev läkaren inte ett ord om ärrbildningar vid äggledar öppningarna i vår journal som IVF läkaren begärt ut... Och ändå så var öppningarna helt blockerade av ärr och Hypoplasia enligt vår Atenläkate bara 5 månader senare...(& syns även på filmen vi fick med)... Jag ifrågasatte det för vår svenska Gyn och han suckade och sa att de nog tyvärr inte "tittade efter det här i Sverige"... (Utan bara justerar större saker som ihopväxningar av livmodern, deformerade livmoders, större polyper etc)... Man blir lite mörkrädd... (Och undrar om de struntar i det för vi ändå gör IVF....?)

  • CurlyRed

    Prickig - du köper Prednisolon i Sverige, det är samma sak. Finns i 5mg och 10 mg piller. Fragmin är vanligt i Sverige (dom har jag kört). Om du fått ordination 0,4 Clexane så är det ca 7000 ie i Fragmin. Har du inga blod koagulations sjukdomar så kan du ta 5000 ie Fragmin istället. Men har du kända blod koagulations problem kan du ta 10 000 ie, men gärna dela upp dosen morgon och kväll (dvs 5000 ie per gång). Lycka till!

  • CurlyRed

    00:03 - officiellt Julafton ! GOD JUL alla härliga starka tjejer!! Grattis till er alla som blivit gravida eller t o m fått sina babys 2012 - nu är det allas våra andras tur 2013, eller hur!

  • CurlyRed

    TWH - javisst är det helt galet att man inte testar detta på både man och kvinna i Sverige redan när man söker för fertilitets problem! Läste nånstans att 30% av svenskar har utsatts för nån könssjukdom nån gång - undrar hur många som inte ens vet om att de har det (som vi) och hur många som har svårt att få barn!! Jag blir helt mörkrädd när jag tänker på det! Du frågade om Peny: hon testade enbart mig den här gången eftersom det syntes en infektion i livmodern på hyston - så hon tog blod från livmodern och klamydia testade - vi fick svar 3 dar senare att det var positivt. Hon kan säkert testa mannen också. Läste på amerikanska sidor att mannen kan testas både med urin (minst tillförlitligt), med sperma och man kan även ta prov från ändtarmen och halsen. Jag ska ju ta en till antibiotika kur mot klamydia från sprutdag 1 och 10 dar framåt på nästa IVF. För har man haft det länge (vi troligtvis i 16 år sen vi träffades) så är det typ omöjligt att få bort klamydia helt. Däremot kan man "trycka ner" det tillfälligt så man kan behålla en graviditet. Men då behövs särskild antibiotika innan IVF, under IVF och även under första trimestern - allt översatt från mail från Peny och från den amerikanska hemsidan. Vi som fått alla 3 missfall V6-8 i grav, borde väl ta antibiotika runt dessa veckor gissar jag. Allt är värt att prova, vad har vi att förlora tänker jag... (Även om jag kände mig rätt liten och ledsen när jag läste artikeln, om vi haft problem i så många år, hur ska vi då nånsin lyckas...). Men 2013 ska bli vårt år, eller hur tjejer!! Detta är vara ytterligare ett hinder som ska överbryggas

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!