• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • criss00
    CurlyRed skrev 2012-08-30 17:40:49 följande:
    Tack för tum hållningar. BM ringde och det blir ÄP på tis och ET på tors... Nu bara att hoppas att några småttingar oxå kan växa ikapp!
    Curly: Hoppas på ett fint resultat på tisdag! Fortsätter att hålla tummen för dig! Kram
  • criss00

    I fredags kväll fick jag äntligen ett samtal från den läkare som gjort tidiga VUL på mig tidigare när jag varit gravid och som gjorde en skrapning förra sommaren. Min VC-läkare skickade Dr D remisser på IL och FBC/HCG till läkaren (den 30 juli!!).
    Då har jag tidigare ringt flera gånger och undrat varför de inte hört av sig. Men nix de hade inte fått någon remiss. Så VC-läkaren skickade den igen och tillslut ringde läkaren. Jag tror nog hon hade den men det var inget enkelt ärende eller lätt önskan så det är nog skälet på att de legat på den så länge. Läkaren var inte otrevlig på något sätt men förklarade att de inte kunde hjälpa till. Hon hade hört sig för hos sina kollegor och diskuterat saken. De ansåg att det inte finns några bevis och tyckte inte att detta var någon vettig behandling. Enligt läkaren har man i Sverige tidigare gjort immunologiska behandlingar men övergett metoden då den inte gav förväntat resultat!!! Hmmm.... Läkaren kom ihåg mig sedan tidigare och ville nog egentligen försöka vara hjälpsam och snäll men stod ändå vid deras beslut. Det ändå de kunde göra var att skriva ut Trombyl och Progestoron.
    Åhhh...att det ska vara så j-la svårt. Har verkligen inte råd med 3000 kr/gång att få IL.  Men det får bli ett senare problem om jag blir gravid. Men jag kommer inte att ta IL på dag 10 i cykeln mer. Får innerligt hoppas att jag om jag blir gravid verkligen känner något så tidigt som möjligt så att det inte är försent.
    Det enda positiva med telefonbeskedet var att det säkert var läkarens sista ärende för veckan innan helgen tog vid så jag fanns nog i läkarens tankar ett tag. Åh vad jag jag önskar att jag kan få bevisa motsatsen en dag med ett fint foster vid ett tidigt VUL igen.  
     

  • criss00
    Cice skrev 2012-08-30 11:41:36 följande:
    Ack,så fel jag hade... Efter  min  första pergokur, så min mens kom precis som väntat  igår,trots alla grav symptom .....ingen bebis i sikte. Och livet går vidare, en ny dag en ny mål..Cool
     
    Jag har tänkt och grubblat under dagen, allt i livet har en meningen. och bara Gud vet varför jag inte kunde bli gravid den här månaden. Jag måste tacka för att jag är vid liv med hälsa och förberedd för nya strider., oh  yes here we go again...Tungan ute... Det är bara att  kämpa vidare.
    Jag vet det är jobbigt att  grubba hela tiden, " det är svårt  men jag ger mig inte, jag ska få mitt plus nån gång.! kram till er som stöttar mig.

    Efter vårt möte med Dr G.,  vi beslutat att göra IVF i Danmark, eftersom Dr.D och Dr Svend har  lyckats förena sina idéer om läkemedel och doser som jag ska använda i IVF-behandling ...
      
    Undo editsJag ska kämpa till en Plus nästa mån,Solig
    Cice: Vad tråkigt att det inte blev något trots symtomen. Jag kan känna att man blir tokig att varje månad känna efter och känna efter så jag tror jag inbillar mig att jag känner något. Sedan blir jag så förvirrad över vad jag egentligen kände de gånger jag varit gravid och blandar ihop allt. 
    Spännande att ni går vidare med IVF. Du skriver att ni haft möte med Dr G. Har ni alltså även varit i London och gjort en undersökning? Eller menade du Dr D?

    Håller tummen för att detta är lösningen för er så att du får dit plus! Stor kram!      
  • HollyGolightly

    Criss: Åh, vad tråkigt att folk ska vara så fyrkantiga! Jag skulle kunna förstå om det var en riskfylld medicin med många biverkningar, men allt du ber om är ju egentligen lite näring i droppform! Visst, det tar en sköterska några minuter att sätta och ta ur droppet (och titta till dig ett par gånger under 1-1,5 timmar), men i övrigt så tycker man ju att sjukvården skulle förstå att det är värt att testa om det nu faktiskt kan förverkliga drömmen om barn! Jag blir så ledsen när de bara avfärdar immunbehandlingar utan att ens lyfta luren och prata med Dr D först. Jag hoppas så att det löser sig för dig!

  • criss00

    Holly: Ja eller hur! Jag försökte säga ungefär samma sak flera ggr om i vädjan till läkaren men lönlöst. Jag har också så innerligt svårt att förstå deras rädsla.
    Tack för omtanken!

  • stumpan81

    criss00: TVH i den här tråden skulle ju göra en sammanställning om IL behandling, du kanske kan få de papperen av henne och visa dem för din läkare? Eller byt läkare om hon/han är omöjlig!

  • Ninninn

    Hur ofta går ni och tar sån blod status som Dr D vill ha? Får man en remiss av honom så läkarna här vet vilka blod prover han vill ha eller hur fungerar de? Får man svar direkt på blod svaren eller tar de ett tag, ja menar Dr D vill väl ha svaret rätt snabbt så han kan sätta in medicin

  • Hjärtefröjd

    Jag har hittills tagit blodstatus ungefär varannan vecka. Min sjuksköterska fixar remisser och jag får svar samma dag. På remissen är är alla rutor under hematologi ikryssade.

  • Cice

    stumpan81 skrev 2012-09-01 19:30:22 följande:
    cice: Menar du verkligen att du ska ta emot ett ägg från din dotter???Jag vet inte om det är bara jag som mår lite illa när jag hör det. Hur tänker ni?

    Zinfandel skrev 2012-09-01 20:00:54 följande:
    Öh va`?! Nämen så kan det väl ändå inte vara tänkt..? Men nu när jag läser tillbaks så verkar det onekligen så... Spooky..!! Förvånad

    Kära kompisar från FL

    Jag är inte där ännu i AD. Jag vill inte prata mycket om det. När jag kommer dit är en annan sak.

    Jag skall inte tro att det skulle vara fel, det är ett beslut som är upp till min dotter och mig.

    Vad gör andra tycker, är inte särskilt viktigt för mig. Min dotter är vuxen, har precis börjat att läsa till läkare. Och hon vet precis vad det som hon vill, Hon  är hon inget barn. Jag tvingade min dotter inte ska fatta det beslutet, eller hjärna tvätta hennes som hon kunde tänka på det sättet.
    Enligt min mening, när vi har ett barn, måste vi berätta sanningen om var hon kommer från början, om det var gn  antas, genom ÄD, spermadonation, osv.   Ibland barn som kommer från ÄD, eller  adoption kan  kännna som inte tillhör familjen eller något sånt . Varför skulle jag köra den risken om jag kan  ha ett barn med mina gener. för mig mina gener är viktigaste. inga frågor, inga problem.

    Jag respekterar era åsikter  och hoppas att ni   respekterar min åsikt oså.

    Jag är på detta forum för att lära sig om alla behandlingar och dela lite erfarenter om mediciner oså, under min resa i jakten på lycka.  Jag tar mina beslut i mitt liv, jag är en stor flicka, jag är stor i sig tillräckligt för att ha en dotter som är  20 år , som skulle kunna hjälpa mig om det var nödvändigt  
    Gör på samma  sätt som jag, Jag  respekterar privatliv  era och inte ge synpunkter på era det privata livet , jag önskar er att göra detsamma. 

    Jag önskar er en trevlig dag,{#emotions_dlg.flower} 

    kramar från en person som lever livet på sitt sätt . Mitt liv, mitt beslut. Ta hänsyn till liv era liv dig, och  snälla lämna   mitt privat liv  vid sida.   Jag behöver inte av åsikt om hur jag ska levaHjärta

      
  • Cice
    criss00 skrev 2012-09-02 23:40:48 följande:
    Cice: Vad tråkigt att det inte blev något trots symtomen. Jag kan känna att man blir tokig att varje månad känna efter och känna efter så jag tror jag inbillar mig att jag känner något. Sedan blir jag så förvirrad över vad jag egentligen kände de gånger jag varit gravid och blandar ihop allt. 
    Spännande att ni går vidare med IVF. Du skriver att ni haft möte med Dr G. Har ni alltså även varit i London och gjort en undersökning? Eller menade du Dr D?

    Håller tummen för att detta är lösningen för er så att du får dit plus! Stor kram!      

    Criss00 tack tack. Jag hinner inte skriva nu.  Jag  är på sjukhus.
    vi hörs snart. Kram 
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!