• pipperoni

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Halvligger nu på en brits på Hagakliniken och får mitt första IL dropp i Sverige inför IVF-starten, som blev uppskjuten till torsdag, eftersom de var rädda att ÄP annars skulle bli på helgen och då gör de ju inga plock. Får bara IL-droppet från påsen, ingen saltlösning, men så fick jag det ju i Aten också så det spelar kanske inte så stor roll? Har för mig att det varit andra i tråden som också fått det outspätt? Hon har i alla fall satt det så att det ska ta runt 1 1/2 timme. Känns bra att vara igång, men också lite pirrigt med första gången med immunsupport. Hoppas så mycket och vågar samtidigt inte hoppas för mycket. Vet ju att det gäller att hitta rätt ägg också.

    Såg förresten i en ivf-tråd på Facebook att det var en annan grekisk läkare, från Cypern, som påstod att Intralipider inte gjorde någon alls nytta och till och med kunde orsaka pancreatitis (bukspottkörtelinflammation). Det har jag aldrig hört förut - någon annan som har? Lägger inte så stor vikt vid det eftersom jag aldrig har hört det nämnas förut och inte vet vad han baserar det på.

  • pipperoni
    mom2012 skrev 2016-01-05 16:23:45 följande:

    Pipperoni, jag tog även Intralipiderna outspädda. 100ml på 1 h och 200ml på 2 h. Det är så det står I FASS och min vårdcentral ville följa det. Och de hade inte möjlighet att spä det för de hade inte utrustningen.
    Många anser att IL inte ger någon verkan, men jag blev gravid efter 10 IVF så NÅGOT sker. Sen om det var IL, prednisolone, fragmin, baby aspirin eller en himla tur vet jag inte. Men jag tror iaf det fungerar, man lurar säkert kroppens immunförsvar att pyssla med något annat än att motarbeta kroppen. Dagens moderna människa anses ju ha fått allergi för att vårt immunförsvar inte har något skit att jobba med, vi har det för rent och vi duschar oss ofta mm mm.

    Solkattan - du skulle börja med Neupogen. Hur har det gått för dig? Jag har också fått Neupogen till min nästa behandling och vill gärna följa dig och veta hur det går/gått.


    Vad bra, jag trodde inte att det var något större bekymmer att få dem outspädda heller, med tanke på att det var så jag fick dem i Aten. Jag litar mer på Dr D och på resultaten i den här tråden också än på den cypriotiske läkaren som jag inte vet vem det är. Håller tummarna för att den vanliga cocktailen med IL, prednisolon, fragmin och baby aspirin gör susen. Glad 
  • pipperoni
    Heystella skrev 2016-01-05 17:44:28 följande:

    Hej! Tänkte bara uppdatera med att jag var på VUL idag i vecka 7+4 och fick för första gången se ett litet pickande hjärta! Det har blivit en del glädjetårar idag :)


    Härligt! <3 I den här tråden är det roligt att läsa om alla som lyckas.
  • pipperoni
    pipperoni skrev 2016-01-03 17:12:00 följande:

    Han skriver också att när jag tar detta FBC - "try to combine it with possible fc IVF blood tests". Vad menar han med detta...? Vad är fc IVF blood tests?


    Ingen som vet vad Dr D menar med att jag ska försöka kombinera det FBC jag ska ta på måndag med "possible fc IVF blood tests"? 

    På Fertilitetscentrum tar de inga blodprover i samband med stimuleringen. Är det något han vill ha som jag kan beställa själv? (Tar FBC via Werlabs). 
  • pipperoni

    En fråga till - när ni fyller i värdena i excel-dokumentet, ändrar ni de förifyllda referensvärdena till de som ert lab har angivit? De som är förifyllda skiljer sig något från de som Werlabs har angivit. 


  • pipperoni
    Maraki73 skrev 2016-01-06 23:37:26 följande:
    Hej hur mycket tar de på hagakliniken för att ge dig dropp ? Har du köpt il själv eller fått på recept ?

    Har nämligen köpt i Aten utan ordination och undrar om de ger utan att ha ordination från läkare.
    Du har PM!
  • pipperoni

    Idag har jag varit på första VUL inför äggplock och det var 3 äggblåsor på 10-16 mm på varje sida och ytterligare 3 små som kanske kan växa till sig. Nytt VUL på måndag och troligen ÄP onsdag eller torsdag. Så än så länge känns det bra. Glad

    Var i onsdags på Lloyds för att hämta ut mitt recept från Dr D på Intralipider och de var väldigt hjälpsamma. Dock var Intralipiderna restade och gick inte att beställa just nu. Har för mig att någon har skrivit om det tidigare. Är det vanligt att det händer? Hur länge brukar de vara restade....? Jag ringde idag igen för att kolla, men de går fortfarande inte att beställa. Har en påse kvar hemma, så det räcker ju till nästa dropp runt ÄP, men kommer ju troligtvis att behöva en runt ET också, så jag känner mig lite stressad över det...


  • pipperoni
    trex2013 skrev 2016-01-15 16:00:35 följande:
    Spännande, håller tummarna för dig inför nästa vecka!

    Intressant ang intralipiden, jag var på apoteket i dag och tänkte hämta ut IL via men hon kunde bara få fram "ej inne i lager" på återförsäljarens system. Jag har väntat i över två veckor nu på att få dem.  :(
    Ja, det var samma besked som jag fick. Hoppas verkligen att det går att beställa snart igen... Obestämd
  • pipperoni
    pink lily skrev 2016-01-18 12:43:21 följande:

    Skit, va trött jag är på werlabs hemsida! Det är strul till och från. Den accepterar nu inte rabattkod som enligt werlabs ska gälla. Då blev jag istället erbjuden en annan rabattkod, som inte ger alls lika mkt rabatt, så jäkla dåligt. Vi betalar flera tusen i månaden för prover hos dem, och så får man detta. Tycker vi borde få särskild rabatt, el kunna köpa typ klippkort på prover hos dem. Jag föreslår vi hjälps åt med att hitta bästa rabattkoderna, varför ska vi trogna köpare betala överpris! Koden fertilitetsguiden ger 10% ? rabatt, gillar man werlabs på facebook så kan man anv koden fb, 15% rabatt, men den verkar inte funka, eller ? ... Vilka rabattkoder har ni hittat?


    Jag har använt FBR2015 som för en dryg vecka sedan gav 20% rabatt, men den verkar inte heller fungera längre... Så den här gången körde jag på Fertilitetsguiden istället, för att i alla fall få lite rabatt. 
  • pipperoni
    Zinfandel skrev 2016-01-19 09:54:30 följande:
    Tyvärr vill de inte ge mer rabatt eftersom vi är småkunder, de tjänar mest på hälsoanalyserna, det är storsäljarna. Men jag ska på dem igen! Har själv aldrig haft något strul med deras sida men jag vidarebefordrar era åsikter till dem.
    Det är ju jättebra att du har lyckats fixa att vi får 10% i alla fall. Glad
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!