• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • TWH

    Tack alla för snabb feed back. Jag tycker det är SÅ intressant hur dr D tänker - såklart har han ett logiskt sätt att tänka. När ni tror att vi inte ska få il, då ska det tas...osv. Jag har ju nte genomgått ngn behandling än eftersom vi var för sent ute senast - det ska bli SÅ intressant. Curly, får jag fråga hur gammal du är och hur många försök ni har gjort? Kram

  • criss00

    Curly och Snart Lycklig: Ok, Känns tryggt att han verkligen analyserar resultatet och ev ändrar behandlingen. Han vill ju verkligen att ni ska lyckas.

  • criss00

    Snart Lycklig: Vilket fantastiskt resultat av dina ägg. Och vad härligt att höra hur viktigt det är för Dr D att ge dig informationen och att lyckas så bra det bara går. Hoppas nu de utvecklar sig fint till på torsdag.
    Ps: Här har du en till lika gammal som inte ger sig. Du är inte ensam. Konstig statistik med 0% när kvinnor som även är äldre lyckas. Nej, vi ska omge oss med positiva tankar. Ds Kram

  • criss00

    TWH: Nu är jag bara nyfiken...förlåt. Har du fått någon känsla för att något är på i kroppen denna månad? Eftersom det var bråttom med FBC.

  • Snart lycklig

    Tack Criss!! Vi får hjälpas åt och vi ger oss inte riktigt ännu! Dt är f ö en som precis plussat i 45-tråden efter IVF hos CFC, visserligen väldigt tidigt ännu, men starkare har dt blivit på testet. Tror hon är 44 drygt eller möjligen närmare 45. (Ska fråga henne.) Svend hos CFC berättade för oss när vi var där att han försökt söka anstånd att få göra IVF på äldre än 45, alltså 46 fyllda o äldre. Han hade lagt fram bevis f att de kan bli gravida, men fick ändå avslag. Han suckade över det. Han skulle ju inte anstränga sig om han trodde dt var hopplöst. Så heja oss gamlingar som också vill uppleva detta!!!

  • CurlyRed

    TWH - jag är 38 år. Vi har försökt få barn i 5 år. Efter 4,5 års försök hade vi aldrig fått ett Plus, trots alla års hemma försök, 2 IVF och 2 frysta. Men med prednisolon, fragmin, trombyl och östrogen tabletter så plussade vi på frysta embryo (2) på nyårsafton. Blev tyvärr missfall V8, så då åkte vi till Aten, blodprover, första IL, undersökning etc. Lyckades sen bli gravida naturligt 2 cykler i rad direkt efteråt. Men missfall dessa två med. Så efter så många års misslyckanden har vi nu blivit gravida 3 gånger på 6 mån... Så visst finns det hopp! Och vi har ju verkligen hittat lösningen, vilket är en oerhörd lättnad. Men nu behöver vi fin-justera så de både fastnar ordentligt och stannar kvar hela graviditeten😉. Så vi kommer kämpa vidare! En till färsk IVF har vi kvar på landstinget (plus ev till frysen).

  • CurlyRed

    TWH - svarade nog inte helt på frågan insåg jag: vi har gjort 3 färska IVF (alla m långa protokollet) och 4 FET

  • Snart lycklig

    Jag stängde statistiken när jag såg de låga procenttalen o dt var underförstått i skribentens formulering 0% på 46 år. Jag tror inte ens 46 år nämndes. Kändes dock som negativt, inget f mig att läsa. Stängde fort. Förlåt om jag angav ngt som inte var helt korrekt, f dt fattar jag också att 0% är dt inte. Kom just på en 47-åring i samma tråd som skribenten skrev i, som slutat m allt o gett upp när hon plötsligt nyligen blev gravid. Passerat v 10 tror jag. I alla fall sett ett tickande hjärta. Sådant vill man däremot läsa om.

  • TWH
    criss00 skrev 2012-09-18 21:27:29 följande:
    TWH: Nu är jag bara nyfiken...förlåt. Har du fått någon känsla för att något är på i kroppen denna månad? Eftersom det var bråttom med FBC.

    Egentligen har jag inte haft någon annan känning än extremt hög temperatur, upp emot 38 grader varje kväll. Dr D ville följa denna äl och vad som hände sen, vi har ju i stort sett blivit gravida alla försök förutom efter sen senaste missfallet då dr D ville att jag tar levaxin, baby aspirin, fiskolja o folsyra - sen dess, ingen graviditet. Vi har ju blivit otroligt lätt gravida innan (9 ggr på 2,5 år) men jag undrar ändå om ordineringen Innan graviditet är lika bra fr dr som efter graviditet... Förstår ni vad jag menar? För icke ivf-are menar jag. Jag funderar på att sluta m aspirin som de flesta vanliga läkare råder en när det gäller att bli gravid. Jag tror 100 procent på dr D men efter hans ordinering blirvi inte gravida. Ska ta upp det med honom, kram
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!