• NinaCamilla

    EU-recept får man hämta varje apotek enligt nya regler den 25 oktober behöver endast verksamma ämnet vara på recept, läkarens ID, land etc. Apoteket ska hjälpa till.

  • NinaCamilla

    Lill och Angel: Jag fick följande svar från EU-rådgivningen om efterbehandling i Sverige efter vård i utomlands.

    "Enligt Europaparlamentets och rådets Direktiv 2011/24/EU som trädde ikraft den 25 oktober 2013, artikel 5 C) anges att en patient som fått gränsöverskridande hälso-och sjukvård och som behöver särskild medicinsk uppföljning vid återkomsten till försäkringsmedlemstaten har rätt till samma medicinska uppföljning som om vården hada tillhandahållits i försäkringsmedlemstaten. Det innebär att nâr en patient har fått vård i ett annat EES land, ska patienten erbjudas samma medicisnka uppföljning i Sverige som om vården hade givits hemmavid.Således, en patient som har fått vård i ett annat EES-land och vid hemkomsten till Sverige har behov av fortsatt vård, bedöms efter behov och inte efter var den huvudsakliga vårdinsatsen har tillhandahållits."

    Då tolkar jag att Socialstyrelsens och Landstingets regler är motsatta än EU-paragraf säger ovan. Jag skulle testa att ge EU direktiv 2011/24/EU artikel 5 C som ett stöd att eftervård ska ges i Sverige efter Dr D. ordination. Då gäller IL också. Jag kommer att ta IL vid nästa försök och skriver ut denna direktiv och ge den till läkare om det blir diskussioner om eftervård. Värd att testa på sin VC.
      
     

  • NinaCamilla

    Ninninn: jag har endometrios och om du har kraftig mensvärk och långdragen blödning samt infertilitet, kan det vara tecken på endometrios. Titthålsoperation är enda sätt att konstaterade det.

  • NinaCamilla

    Ninninn: Jag har operererats 2 ggr för endometrios. Det är obotlig sjukdom men kan hanteras med smärttabletter och operationer samt med p-piller och nedregleringssprutor.  Jag sökte inte själv vård eftersom ingen gyn tidigare hade misstänkt att jag hade endo. I gynakuten fick jag veta att de misstänkte det eftersom jag hade mensvärk, stora blodcystor i båda äggstockar och rikliga mens. Efter titthålsoperation konstaterade att båda äggledarna var täppta och ihopväxta med inre organ varför jag inte kan bli naturlig gravid. Om du misstänker att du har det, är det viktig att du får hjälp i tid eftersom det gör mycket skada. I mitt fall var jag obehandlat efter operation i 3 år pga. miss i sjukhuset och nu fick jag operera bort vänster äggledare i Grekland. Jag måste också vara nedreglerad i 4 månader innan vi kan fortsätta. Enlig Serum behöver jag också stödmediciner för att minska inflamation i min kropp att lyckas bli gravid pga.endo. Mitt råd - googla om endometrios och kolla dina symptom, om de stämmer delvis, sök hjälp. Östrogen är väldig dåligt för endometrios så att efter varje misslyckade IVF eller ÄD, får du kraftigare mensvärk om du har tagit östrogen. Själv fick jag söka till Grekland för titthålsoperation eftersom väntetid i Sverige är för lång och jag har inte tid att vänta pga. min ålder.  

  • NinaCamilla

    Ni pratar om magnesium. Jag tog både levaxin och magnesium samtidigt och märkte att jag blev jätte trött och hängig. Vet ni om man måste ta dem olik tider eller kan magnesium hämna att levaxin inte verkar?

    Vad är referensvärde på tpo-ak? Jag har haft rund 46 och äter levaxin 100 mg.    

  • NinaCamilla

    Lill: Hade du skrivit ut nya EU-lagen om eftervård i Sverige? Jag tänkte att om man vill driva det vidare, får de inte neka eftervård även om primärvård är i Grekland.

  • NinaCamilla

    direktiv 2011/24/EU som trädde ikraft den 25 oktober 2013, artikel 5 C) anges att en patient som fått gränsöverskridande hälso-och sjukvård och som behöver särskild medicinsk uppföljning vid återkomsten till försäkringsmedlemstaten har rätt till samma medicinska uppföljning som om vården hada tillhandahållits i försäkringsmedlemstaten. Kolla det här Lill. Jag fick svaret från EU-upplysning om våra rättigheter.

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!