• pink lily

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Zinfandel skrev 2014-08-15 22:41:49 följande:

    Bra formulerat av Braverman ang "tysta fall", dvs all missad endo hos alla som inte har tydliga symptom och sambandet med dålig äggkvalité, förhöjda NK osv. Tänk om fler var lika lyhörda för endo som så otroligt många har utan att vet om det!


    Kan bara sk missed endo/tyst endo upptäckas med titthålsundersökning elller - operation? Tror jag läst någonstans om att man kan ta prov för att se om man möjligen har det, men kanske inte lika säkert som att "se på det direkt"?
  • pink lily
    pink lily skrev 2014-08-16 11:41:02 följande:

    Kan bara sk missed endo/tyst endo upptäckas med titthålsundersökning elller - operation? Tror jag läst någonstans om att man kan ta prov för att se om man möjligen har det, men kanske inte lika säkert som att "se på det direkt"?


    Yes! Googla denna artikeln om ny provtagningsmetod för att fastställa endometrios utan operation, verkar ju mycket lovande. Ska bara hitta en klinik som gör det... Dags att vi börjar efterfråga denna?

    "Quick And Accurate Way Of Diagnosing Endometriosis"

    Aug. 19, 2009

    Source:

    European Society for Human Reproduction and Embryology

    Summary:

    A quick and accurate test for endometriosis that does not require surgery has been developed by researchers from Australia, Jordan and Belgium, according to new research. The test involves testing a biopsy sample taken from the endometrium for the presence of nerve fibers. It is nearly 100 percent accurate.
  • pink lily

    Förtydligande: menar verkar lovande med metod där man kan fastställa om har endometrios överhuvudtaget, utan att behöva göra operativa ingrepp. Läst om negativa följder av lapro i form av ärrbildning och minskad fertilitet. Lapro kan begränsas till kartläggning istället. Nya metoden fick en del kritik när den kom, men handlade mest om att att man behövde göra större studier, men ingen dissade metoden som sådan. Idag, 2014, borde den ha utvecklats ... Kanske börjat tillämpas...?

  • pink lily

    Zwillinge86, din kommentar och fråga om prolaktin fick mig att komma ihåg att jag måste testa det igen. Vi har ju snarlika symptom. Jag kan inte heller fatta att det ska vara så svårt för skolmedicinen att ta ett helhetsgrepp, specialister borde i alla fall kunna samarbeta! Om du hittar någon som kan ge dig svar så inboxa mig, snälla ... Jagar just nu ett prolaktinprov.

  • pink lily

    Är det någon som hört talas om/testat en fysioterapimetod för ökad fertilitet, mot PMS etc som heter Mojzisova-metoden? Jag letar febrilt efter en fysioterapeut i Skandinavien eller Tyskland som kan utföra den här behandlingen. Beroende på diagnos behöver man träffa terapeut ett par ggr i månaden. Den är till för oss med problem i rygg och bäcken. Den åtgärdar muskelspasmer som påverkar inre organen, bl a livmodern. Man tränar upp nya muskelgrupper kort och gott. Jag har skrivit till terapeuter jag hittat utomlands och bett om hjälp att hitta utövare i Skandinavien och Tyskland, men inte fått något tips. Utbildningen i metoden finns i Tjeckien. Hokus-pokus? "Uppfinnaren" tränade tjeckiska OS-landslaget med principen för metoden, säger väl något. Vet att en del på fertility friends fått behandling i England, så där finns utbildade terapeuter. Snälla, tipsa mig om ni vet någon närmare Sverige... 

  • pink lily

    Zwillinge86, så ledsen för din skull. Ja, man kan behöva ladda om batterierna mellan varven. Har inboxat dig. Ta hand om dig.

  • pink lily

    Någon som fått behandling av sin sköldkörtel av ivf-klinik utomlands, t ex Aten eller Tjeckien, eller är man helt utlämnad till svensk sjukvård för behandling även om ivf-kliniken anser att ens TSH är dåligt inför ett ivf. Har nu TSH på 2,8 och vägras behandling på VC. De anser att behandling ligger på behandlande klinik utomlands..., och naturligtvis att ett TSH på 2,8 är bra oavsett...

  • pink lily

    Ni som gör hysteroskopi i Riga, gör de samtidigt ett "implantationssnitt" i livmodern då? Är det nya kliniken i Riga ni gör det på i så fall?

  • pink lily
    Zwillinge86 skrev 2014-10-11 13:18:29 följande:

    Vet ni om man kan bli gravid när man tar progynon? Står i mina papper att jag kommer få primolut för att stöta ut slemhinnan när den blivit tillräckligt tjock, men jag funderar på om det är ett måste? Om slemhinnan är tjock och fin (och man lyckas ägglossa) så vill man ju gärna utnyttja den förutsättningen, eller skulle det kunna vara negativt på något sätt?


    Kan ej svara ang progynon. Men, jag fick Primolut för att "blöda ut", med motiveringen att gammal slemhinna som inte stöts ut ger upphov till blödningsproblem och ev cellförändringar. Fick besked att man kan försöka bli gravid när tar Primolut under en period, för att styra upp mensen och få regelbunden mens. Primolut gav mig huvudvärk och sedan jag läste att medicinen kan leda till maskulinisering av flickfoster så vägrade jag ta det. Hittade en läkare som ordinerade Provera istället, likvärdigt och utan nämnda biverkningar . (Jämför de två i fass)
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!