• Maraki73

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej behöver lite råd. Jag tar utrogestan 200 mg ×2. Jag hade progesteronvärde på 37 den 30/5 , 14 dagar efter ägglossning. Jag tog om provet 3/6 och då hade det gått ner till 27. Dr D bad mig öka med 200 mg till, han sa att jag inte skulle oroa mig att det inte är några problem. Jag oroar mig för att få mf.

    Kan progesteron påverkas av stress? Jag var väldigt orolig och stressad mellan 30/5 och 3/6 då jag oroade mig för om mitt hcg skulle stiga.

    Jag har tagit cb digital som visar 2-3 veckor vilket stämmer och vanlig cb där mitt streck är lika starkt som kontrollstrecket. Det borde väl betyda att än så länge löper graviditeter på normalt ?

    Usch vad nojig man är.

  • Maraki73

    Hej jag undrar om ni vet hur högt hcg man ska ha för att kunna se ett foster på vul? Jag hade hcg på 3574 i tisdags och i torsdags var jag på vul och han såg en uppklarning och en förtjockad slemhinna men inget foster. Han sa att jag var en vecka mindre är vad jag trodde. Han trodde embryot fäst sent. Gjorde vul på 6+3 men som blev 5+3 istället.

  • Maraki73
    halfmoon skrev 2016-06-18 08:24:25 följande:

    Inte koll på vad man ska kunna se vid vissa nivåwe men kan dela med mig av min erfarenhet. Jag gjorde vul i v 5+6 såg en hinnsäck och gulesäck och läkaren kunde inte avgöra om hon ev. såg nåt mer. Hade då ca 8500 i hcg. Gjorde ett nytt i v 6+5 och såg ett embryo på 6,3 mm med hjärtslag. Hcg låg i v 6+4 på dryga 23000. Bombsäker på datumen då vi gjort ivf.

    Hoppas det går bra för dig!


    Hej tack för ditt svar.

    Jag har gjort en frysåterföring I naturlig cykel. Fick tillbaka 2st 2 dagars embryon den 18 maj.

    Antagligen har de delat sig långsamt och fäst sent och då stämmer inte utvecklingen med antal veckor jag borde vara i med tanke på min senaste mens eller ägglossningen.

    Så mitt hcg på 5+1 var 3574. Idag är jag i 5+5 enligt läkarens bedömning.

    Ska ta nytt hcg på måndag och även nytt vul så då får vi se vad det visar.
  • Maraki73
    aylak skrev 2016-06-19 19:58:46 följande:

    Vet inte hur högt hcg behöver vara för att man ska kunna se ett foster. Jag hade "bara" 540 i hcg v.4+6. Jag gjorde första vul först v.7+1 och då var hcg en bra bit över 30 000. På första vul mättes storleken till v.6+4. Efter första vul, och även andra en vecka senare som visade samma "eftersläpning", funderade jag mycket kring om ägget kanske fäst sent etc. men det var nog helt enkelt så att det är svårt att göra en säker mätning och bedömning när fostret så så jättelitet. På KUB och RUL har bebben sen varit i helt rätt storlek för graviditetsveckan.

    BM ville inte låta mig göra tidigare vul än v.7+1 just pga att det kan vara mycket svårt att se och göra rätt bedömning av hur långt gången man är. Jag tror att hcg-utvecklingen är en bättre indikator på hur graviditeten fortskrider än vad som är synligt på vul så tidigt och ditt hcg v.5+1 såg ju jättefint ut. Håller tummarna för imorgon!! 


    Tack det är nervöst idag. Ska på vul 13:45 så det är några timmars jobbig väntan.

    När jag mätte hcg den 14/6 då var jag egentligen 6+1 om man räknar senaste mens eller ägglossningen men det är kanske hcg nivå efter fostrets utveckling man ska gå efter. Tänker att 3574 är lågt för 6+1. Men gynekologen verkade nöjd med hur mitt hcg utvecklats.

    Va roligt att ni kommit så långt i graviditeten det kommer säkert gå bra. Jag förstår att du inte kan slappna av helt och hållet. Det gjorde inte jag heller när jag väntade min dotter. Men det gick bra och snart fyller hon 4.
  • Maraki73
    MoM11 skrev 2016-06-20 11:42:50 följande:

    Lycka till idag Maraki!


    Tack sitter och väntar på ivf-kliniken på att de ska ropa upp mig. Är skitnervös.
  • Maraki73

    Läkaren kunde inte med säkerhet säga om den avlånga vita skuggan inne i bubblan var embryot. Ska tillbaka 29/6 för ultraljud.

  • Maraki73
    aylak skrev 2016-06-20 18:57:42 följande:

    Å så svårt med all väntan! Håller tummarna hårt!!! Kram


    Tack ???? Ja det är hemskt att vänta. Det var jag som påpeka för läkaren att jag såg sen vita skuggan. Jag fattar inte varför de är så obrydda och inte mer nogranna vid vul.
  • Maraki73

    Någon som vet varför leukocyter och neutrofila gran går upp trots dropp?

    De hade gått ner men nu går de upp igen. Mina Monocyter är 0.5 och lymfocyter under 1.

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!