• pipperoni

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Pebble skrev 2016-03-14 15:52:27 följande:

    Hej!

    Någon som gjort mensblodstestet och skickat till Serum? Tänker göra det imorgon eller på onsdag, skulle ni ta "hela paketet" och testa allt som gick att testa? 10 in 1 eller 7 in 1 plus hidden chlamydia? Har ni blivit hjälpta? Hittade de ngt? Vad anser Dr D om detta? Nu blev det många frågor :)


    Jag har precis gjort det, men har inte fått svar ännu. Valde 7-in-1 plus hidden C. Jag frågade Dr D om det när jag var där i december och han viftade bort det och tyckte inte att det var något att lägga pengar på. Han menade att immunbehandlingen tar det också. Jag har förstått att han är mer restriktiv med antibiotika än vad Serum är (vilket jag normalt sett tycker är bra, men är man desperat att bli gravid så testar man ju gärna det också om det kan hjälpa). Tror också att han ser Serum som en konkurrent och därför aldrig uttryckligen skulle rekommendera det. Men, det är bara min känsla efter att jag frågade honom om det!
  • pipperoni
    Maraki73 - Skönt att det löste sig och att du har fått iväg proverna!

    Trex2013 - jobbigt med blödning, även om jag har förstått att det inte är helt ovanligt vid ÄD. Håller tummarna att det ser bra ut på fredag.

    Pink Lily - oroligt med progesteronnivåerna. Alltid är det något. Hoppas att du får klarhet i hur det ska vara. 

    OneLife - Skönt att det går bra för dig och att det såg bra ut på KUB! 

    Aylak - Grattis till fin hcg-stegring! Vilken vecka är du i? Har du gjort VUL ännu?

    Ego - Jag väntar nu på nästa mens, som ska komma direkt efter påsk. Ska ta FSH, LH och Estradiol på dag 2 och sätta igång med sprutorna samma kväll. Hoppas att blodproverna visar på en bra cykel, så att jag inte behöver avbryta. 5 dagar efter det ska jag göra ultraljud, mäta folliklar och slemhinna och skicka resultatet till Dr D. Men, jag har nu stött på patrull när det gäller ultraljudet. Den som skulle ha gjort det kan plötsligt inte. Jag måste nu försöka få tag i en annan gyn som kan hjälpa mig. Jag har ett löfte från en, men dels är han jättesvår att få tag i och dels är han inte så noggrann. Så är det någon som har ett tips på en flexibel och samarbetsvillig gyn i eller omkring Göteborg som tar nya patienter, så får ni jättegärna PM:a mig!
    Kram till alla!
  • pipperoni
    Foreverhope skrev 2016-03-17 06:29:03 följande:

    Hej på er alla fina tjejer! Jag skriver inte ofta här i tråden men jag läser regelbundet för att se hur det går för er och för att skaffa mig kunskap i min egen kamp. Och nu, nu är det äntligen min tur att få skriva dom magiska och efterlängtade orden: Jag är gravid!!!

    Efter över 10 års kamp, otaliga IVF:er och 3 misslyckade äggdonationer så har vi äntligen fått vårt första Plus. Detta på vårt 4:e ÄD-försök. Helt galet! Kyss Jag kan inte nog tacka dr D för att detta mirakel äntligen skett, han är otrolig! Och jag kan inte heller tacka er tjejer nog, som delar med er av alla erfarenheter och all kunskap. Det betyder oerhört mycket!

    Vi plussade igår och jag vet att det är långt kvar och mycket kan hända. Men jag har plussat för första gången i mitt liv, det är helt otroligt! HCG var 55 i tisdags, nytt HCG på måndag. Men först dags för IL hos fantastiska Anneli på Barnmorskehuset i Göteborg. Vilket stöd jag har fått av den kvinnan {#emotions_dlg.flower}


    Stort grattis! Glad Håller tummarna för att det går hela vägen nu! Hon är bra Anneli. Hon kunde inte hjälpa mig med VUL inför IVF:en den här gången, men har gett mig flera tips på andra som kanske kan hjälpa till. 
  • pipperoni

    Foreverhope - tråkigt att höra. Kram. 

    Gurkan Grace - trist att det inte blev något bra resultat av sprutorna. Håller tummarna på att ni fixar det själva! Jag är 44 och kommer att göra ett sista försök med egna ägg hos Dr D nu i vår (eventuellt med ett par äggplock först och därefter frysåterförande). Funkar inte det går vi över till äggdonation. Det gick förvånansvärt lätt att vänja sig vid tanken för mig och känns skönt att ha en backup plan. 

    Själv fick jag precis tillbaka resultatet på Serums mensblodstest 7-i-1 och Hidden Clamydia och allt var negativt. Hade kallt räknat med att behöva en hästkur antibiotika, så det var ju otroligt skönt! Nu väntar jag istället på mensen, som borde komma till helgen. Hoppas på söndag, så att jag kan ta prover på dag 2 som är måndag (har annars hittat en klinik i Göteborg som kan hjälpa till att göra UL på dag 2) och fastställa om det är en bra cykel. I så fall kör vi på med Menopur dag 2 och planerar en Atenresa någon gång 11-15 april! 


  • pipperoni
    pink lily skrev 2016-04-01 11:34:27 följande:

    Ni som är mer insatta och blivit behandlade för sköldkörtelproblem var kan man ta ett prov som heter anti-TG antikroppar? Jag tog det i Aten, men här kan man inte ta det på werlabs och inte på vanliga mvc. Specmvc kände inte heller till det ... Dr D vill att jag tar det, men verkar vara väldigt specialicerat prov ...


    Jag har behandlats för sköldkörtelproblem i snart 10 år och det är aldrig någon som har tagit det provet på mig. Man tar bara TPO-antikroppar, för de är tydligen lättare att påvisa. Här kan du läsa lite mer om det: 

    www.skane.se/Upload/Webbplatser/Labmedicin/Analysportalen/KIT/TPO_TG_TRAK_130507.pdf

    Så, jag vet tyvärr inte var du kan få hjälp att ta det. Stor sköldkörtel hos Werlabs är bara anti TPO och TRAK. 
  • pipperoni

    Ann C - fantastiskt att du är i vecka 36 redan! 
    Aylak - härligt att höra att det går bra och att din kropp verkar lugn!
    Ananax - välkommen hit. Jag har också bara erfarenhet av Dr D och förutom att det är svårt att få svar ibland (vilket kan vara nog så nervpåfrestande) så är jag väldigt nöjd hittills. Gör IVF hos honom nu.

    Själv är jag på sprutdag 5 idag och har gjort första VUL som visade 3 större äggblåsor och 6-7 mindre. Lite tunn slemhinna tyckte läkaren som gjorde VUL, 4,7mm. Men Dr D verkade inte bekymrad, han sade att det är tidigt än och sänkte min dos Menopur från 225 till 150 enheter. Känns ovant och lite läskigt i jämförelse mot Carlanderska som bara höjde och höjde. Var uppe på 450 enheter på sista försöket. Men, jag tror att Dr D vet vad han gör och hoppas på bättre kvalitet på äggen den här gången! 

    Nytt VUL på måndag och preliminärt äggplock onsdag, torsdag eller fredag. Det är jobbigt och nervöst för ett kontrollfreak som mig att bara vänta och inte kunna boka resa än... :-/ Det är så många andra som är inblandade också - min sambo som precis har börjat nytt jobb och mina systrar som är standby som hundvakter. Men, jag får se det som en nyttig övning i att slappna av och ta en dag i taget... (svårt). 

    Har hittat en fantastiskt bra gynläkare i Göteborg som gör ultraljud. Hon hjälpte till och med till på en lördag när det behövdes. Hon frågade också i detalj vilka mediciner jag fick och var nöjd med att jag fick både kortison, trombyl och Fragmin. Hon hade själv fått Intralipider när hon var gravid för längesedan och tyckte inte att det var något konstigt heller. Hon pratade om Essentiale Forte (tillverkare Sanofi), som skulle vara någon motsvarighet till Intralipider, fast man tar dem oralt. Någon som har hört talas om det...? Zinfandel? 

    Nån som har några huskurer för att hjälpa till att bygga upp slemhinnan så får ni gärna tipsa! 


  • pipperoni
    Foreverhope skrev 2016-04-06 14:40:47 följande:

    Ann C: Underbart att du är så långt gången nu!

    Aylak: Härligt att veckorna rullar på och att det ser bra ut!

    Ananax: Jag har också gjort behandlingar via dr D och är mer än nöjd. Har gjort 2 ÄD med immunsupport och nu senast hade vi honom enbart för immunsupport när vi gjorde behandlingen på hemmaplan. Det är tack vare dr D´s engagemang i att hitta en behandlingsform som passar min kropp bäst som vi äntligen lyckades plussa efter alla dessa år. Nu slutade det ju tyvärr i missfall men vi är onekligen på rätt spår. Det stämmer dock att det ibland kan dröja med svar från honom, något som stressade upp mig oerhört i början. Nu har jag lärt mig att sitta lugnt i båten då jag upplever att han svarar snabbt om han anser det är viktigt men om hans svar dröjer så är det för att han inte är oroad eller bedömer det som akut. 


    pipperoni, vad härligt att du fått fatt i en så bra gyn i Göteborg. Vill du dela med dig av vart detta är? Även om jag har fint stöd hos Barnmorskehuset så är det alltid bra med en back-up vid akuta behov. Jag har också problem med tunn slemhinna, men blev ordinerad av dr D att använda Viagra (Sildenafil) vaginalt och det har hjälpt! Inga galna resultat men ändå bättre än innan.


    Självklart! Det är hos Ludmila på Sokolova-kliniken. sokolovagynklinik.se/ Det var faktiskt Annelie på Barnmorskehuset som tipsade mig, eftersom hennes gyn inte kunde hjälpa till den veckan jag behövde. 
  • pipperoni
    pink lily skrev 2016-04-06 21:54:05 följande:

    Ni som har erfarenhet av sköldkörtelproblem, äter ni jodtillskott samtidigt som ni tar Levaxin (eller annan form av tyroxin/sköldkörtelhormon) och hur mycket jod i så fall? Jag får förmodligen i mig för lite jod, precis som de allra flesta gravida och ammande tydligen, har sett rekommendationer från 175 till 250 mcg för gravida dagligen, för att sköldkörteln ska fungera optimalt.

    Samtidigt är jag så rädd för att få i mig för mycket jod då det kan ge fostret problem med sin egen sköldkörtel, utan att man märker det. Nu sitter jag och räknar innehållet jod i all mat jag stoppar i mig, men har svårt att hitta ett bra jodtillskott att komplettera med. Märkena på de tillskott som min mage tål, t ex Helhetshälsa och Holistic, har jodtillskott av alger, och alger läser jag är för koncentrerat för fostret. Apotekets olika märken av tillskott har jod av kaliumjodid som en ingrediens, men också en massa annat skräp av tillsatser och kemiska former av tillskott som mage protesterar mot (rapar och mår illa).

    Hur gör man, någon som har kan ge råd?

    Har jag missat ett bra jodtillskott som ni känner till, som är "ofarligt"?

    Pipperoni, det fick bli vanliga TPO-ak och TRAK, antikroppsproverna. Dr Ds TG -antikroppsprov finns nog inte här alls, som du sa ...


    Jag tar inte jodtillskott (äter dock mycket ägg t.ex). Har hört att man ska vara försiktig med jodtillskott om man har autoimmun hypotyreos, vilket jag har. Det verkar inte vara bra med för mycket jod, men inte heller med för lite... Verkar vara en hel vetenskap. Läste lite här: chriskresser.com/iodine-for-hypothyroidism-like-gasoline-on-a-fire/ 

    Det är inte lätt att hålla reda på alla råd om kost och tillskott. Mycket som är "nyttigt" är inte nyttigt för sköldkörteln. Men, jag försöker att inte hetsa upp mig för mycket över det just nu. Menopur-sprutor och kortison gör ändå att tsh-värdet går bananas för mig. Menopuren höjer det, kortisonet sänker (men sänker bara tsh:t, T3 och T4 minskar, så jag tror att kortisonet "falskt" sänker tsh:t). 


  • pipperoni
    pink lily skrev 2016-04-06 23:20:07 följande:

    Pipperoni, "naturliga alternativ" är akupunktur, akupunktur, akupunktur, och en del olika kallpressade goda oljor att hälla i sig. Hade bra koll tidigare, kommer inte ihåg vilka nu, men surfa runt så dyker de nog upp. Tror dock man brukar säga tre månader i förväg med akupunkturbeh för att lägga upp en bra livmoderslemhinna, då ser man framför allt till kvaliten, och kanske mindre till tjockleken även om den också ökar. Ivf-klliniken tyckte min slemhinna kunde vara bättre än 6 mm, men tror kvalitetn efter akupunkturbeh gjorde att blaston trivdes och ville fästa :) Många tror att akup bara handlar om att få upp en ökad blodcirkulation, men det handlar om så mycket mer ... Om man hittar en bra akupunktör ...


    Jag går på akupunktur sedan 1 1/2 månad tillbaka. Har gjort det inför tidigare behandlingar också. Min mens har den senaste månaden återgått från att vara mörkt brunlila och seg till klarröd och lättflytande, så det känns som att det gör någon nytta i alla fall!
  • pipperoni
    aylak skrev 2016-04-06 13:23:50 följande:
    Håller tummarna pipperoni! Jag fick låga doser Menopur denna ivf och som sänktes ytterligare för att få äggen att mogna rätt, och det har givit bästa resultatet hittills med flera blasto och denna graviditet. :)
    Det låter lovande Aylak! Hoppas att det blir samma sak för mig. De höga doserna Menopur som jag fick tidigare stressade dessutom upp mitt immunförsvar extremt mycket enligt Dr D. Håll tummarna..., börjar bli nervös nu. :-P
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!