• UndrandeSökare
    aylak skrev 2015-10-06 15:40:39 följande:

    Har mycket kraftiga blödningar sen i förmiddags och har med allra största sannolikhet förlorat graviditeten. Gråter
    Fick vul på eftermiddagen och det fanns en trolig hinnsäck i rätt storlek, men med konstig form. Men läkaren trodde, iom att jag blöder så mycket, att det är ett missfall. Det ser inte bra ut sa hon upprepat.
    Så det var det hela, graviditeten jag väntat på i 10 år... Usch, vad det känns hopplöst! 


    Det var tråkigt att höra aylak.
  • UndrandeSökare

    Information som kanske kan intressera er i tråden SkrattandeEn spansk forskningsrapport visar att foster kan uppfatta ljud tidigt i graviditeten, redan i vecka 16. När fostren fick höra ett stycke musik rörde de på munnen och tungan som om de försökte tala eller sjunga.


    www.doktorn.com/artikel/foster-reagerar-p%C3%A5-musik

    Öka spermieproduktionen med zink och folsyra
    Försökspersonerna som fick både zink och folsyra ökade sin spermaproduktion med upp till 74 procent under de 26 veckorna försöket pågick. Däremot gav det ingen effekt att äta bara zink eller folsyra. Det var kombinationen av dessa två som ökade spermaproduktionen.


     


    www.niomanader.se/folsyra/


     


     

  • UndrandeSökare
    Milla2016 skrev 2015-11-05 21:08:45 följande:

    Hej alla! Har läst tråden länge, är själv inte patient i Aten, gör ÄD i Finland. Men vänder mig till er i denna tråd då många av er kan mycket om immunförsvar o behandling. Jag ska snart göra mitt sjätte försök, blivit gravid tre ggr (varav en var kemisk graviditet). Senaste försöket blev jag gravid, men det slutade i missfall i v7+5, precis när jag fasat ut kortisonet. Tror att jag kan ha ett överaktivt immunförsvar under ruvningen, har ofta nattsvettningar. Vilka andra symptom kan man ha?

    Min medicinering har sett likadan ut de ggr jag blivit gravid; Femanest, Trombyl o Prednisolon 10 mg/dag. Och Lutinus.

    Inför detta sjätte försök (FET) så funderar jag på om jag behöver mer medicinering, t.ex. IL-dropp o Fragmin. Kan man ta IL utan att behovet utretts? Alltså utan att ta FBC-prover för analys av Dr D? Om man kan ta det, hur skulle ni rekommendera att ta det? Kliniken jag går på använder inte IL, men jag kan nog få hjälp på en privat gyn.

    Skulle ni rekommendera Fragmin? Utöver Trombyl eller räcker det med endast Fragmin?

    Förlåt för många frågor, men börjar bli lite stressad att aldrig få ett levande barn i mina armar...

    Hoppas någon kan hjälpa mig.


    Hej! och välkommen till tråden. Du kan ju fråga om din gyn kan skriva ut ett recept åt dig på Fragmin 5000 ie förfyllda sprutor (Vanlig standarddos).
    Trombyl och Fragmin är båda blodförtunnande mediciner men de jobbar på lite olika sätt, så många använder båda sorterna. 
    Du kan ju också fråga din läkare om det kan vara aktuellt att
    öka preddosen och ta den längre tid under graviditet än du gjort tidigare.
    Vissa måste ta pred under hela graviditeten.
    Hoppas nästa försök går bra för dig.
  • UndrandeSökare

    Välkommen till tråden pipperoni !  Många här har åkt till Aten endera till Dr Ds klinik Life Clinic eller till Penny på Serumkliniken.  Vad kostar det i Aten? Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid. Så du behöver bara maila den klinik du väljer och säga att du är intresserad av att bli deras patient. Dessutom tillkommer ju kostnad för flyg och hotell som du bokar själv efter du och läkaren bestämt när ni ska komma ner. Droppet du frågade om kallas Intralipider. Du kan läsa om det här på Fass: www.fass.se/LIF/product&specId=&nplId=19640224000035& Endera försöker man hitta en sjuksköterska i bekantskapskretsen som hjälper dig med droppet annars finns det en privatklinik i Stockholm som sätter droppet för 1000-1500kr per gång. Man måste ta med sig Intralipidpåsen själv. De står för Nacl (natriumkloriden som droppet ska spädas ut med). Det finns prover man kan ta själv, här kan du läsa: fertilitetsguiden.com/ovrigt/felsokning.php
    Annars väljer många att låta läkaren där ner ta alla prover. Väljer du en klinik i Grekland kan du köpa på dig en massa mediciner när du är där (alla mediciner är receptfria i Grekland). Läkaren kommer tala om för dig vilka mediciner du behöver köpa). Men du kommer också att få EU-recept som du kan hämta ut på Apotek i Sverige (dock gäller INTE högkostnadskortet då och man måste betala 100% av kostnaden).  Bra att du läst Alan Beers bok. Ett annat bra tips är att läsa denna tråden från första sidan och anteckna allt som är intressant för dig, det gjorde jag och det lär man sig mycket på. Lycka till.

  • UndrandeSökare
    Stina B - Man tar blodprov ungefär en vecka efter varje dropp eller så ofta som
    Dr D ordinerar blodprov. Sen fyller du i blodprovsresultaten i exceldokumentet och mailar till Dr D. Det står nog i din behandlingsplan som du fått.

    I försöksmånaderna vill Dr D gärna att man tar ett blodprov både före dropp och en vecka efteråt, och om du plussar brukar man få mäta hcg också några gånger.
    Eventuellt vill han att du ska ta andra prover också t ex Tsh, östrogen, prolaktin etc men det borde stå i ditt exceldokument eller i behandlingsplanen.

    Blodproven som Dr D oftast vill ha kallas FBC och progesteron.
    FBC betyder Full Blood count och motsvaras i Sverige av
    Blodstatus plus B-celler.  Om du inte får hjälp av din vårdcentral
    så kan du vända dig till Werlabs.  werlabs.se/
    Blodstatus och B-celler kostar 295kr att ta hos Werlabs.
    Men om du anger rabattkoden fertilitetsguiden så betalar du istället 250,75kr
    och anger du rabattkoden fb så kostar det 236kr.

    Du bokar och betalar via Werlabs hemsida och så går du till labbet dagen efter och sen kan du läsa dina provsvar på deras hemsida.

    Här kan du kolla var Werlabs finns: werlabs.se/provtagningsstallen/
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!