• pipperoni

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    mom2012 skrev 2016-06-13 21:44:37 följande:
    En del kanske bara inte funkar med dhea. Tog du både dhea och testosteron? Kanske kan det vara så att om man har högt testosteron men lågt dhea så blir det kass? Min ivf klinik sa att min ena äggstock, den friska utan endometrios, såg vilande ut. Inga folliklar där inte. Slemhinnan va bara 5 mm och borde varit iaf 9 mm. Nej totalt haveri. Ångrar mig att jag tog dhea.... men men. Gjort är gjort.
    Tråkigt att ni fick avbryta sista försöket. Jag har inte så stort hopp om bättre resultat för egen del heller, men vi har sagt att vi ska ge det den här cykeln och nästa och om jag inte svarar bättre på stimuleringen då så går vi också över till ÄD efter sommaren. Jag hade väldigt lågt DHEA, 0,6 (ref 0,8-7,3) och ganska normalt Testosteron tror jag, 1,0 (ref 0,5-2,6). Har dock förstått att det inte är helt tillförlitligt att mäta i blod vid ett tillfälle, utan att man helst ska ta prover vid flera tillfällen på dygnet. Hur låg dina prover? Jag har inte ändrat något annat, så min teori är att det antingen är DHEA som har ställt till det, eller att mina gamla äggstockar inte svarar på Dr D:s låga stimuleringsdoser (har fått börja på 225 IE Menopur, sedan sänka till 150 el 75, medan jag på Carlanderska har legat mellan 300-450 rakt igenom).
  • pipperoni

    Hej alla,

    Det var ett tag sedan jag var inne och skrev, men jag har följt er ändå. Efter mitt misslyckade äggplock i Aten i april när jag hade 3 folliklar som bara blev ett kasst ägg, så har jag gjort ytterligare en stimulering som vi fick avbryta eftersom det bara såg ut att bli ett eller två ägg igen. Jag tog då Ovitrelle och vi försökte på egen hand, vilket inte fungerade och när mensen kom fanns det en follikel kvar på 20 mm, så då fick jag inte börja stimulering så det blev en månads paus.

    Nu är jag precis hemkommen från mitt andra ÄP hos Dr D. Det såg väldigt lovande ut, med 2 folliklar på ena sidan och 7 på den andra. Men, jag gjorde som vanligt rätt i att inte ta ut någon glädje i förskott, för alla 7 folliklarna på vänstersidan var "tomma". Dr D trodde att det antingen berodde på lågt Östradiol eller på immunförsvaret. Har sedan googlat en del på "empty follicle syndrome" och hittade en intressant artikel av Dr Sher som menar att det alltid finns ägg i folliklarna, men att de kan vara omöjliga att plocka eftersom de sätter sig fast i cellväggen. Det kan bero på att man fått för liten dos Ovitrelle/Pregnyl eller att man plockats för tidigt. Jag frågade Dr D om detta, men det kändes som han viftade bort det (han sade att han hade träffat Dr Sher och att han hade "mycket idéer") och sade att han absolut inte trodde att det berodde på Ovitrellen eller tidpunkten.

    Är det någon av er som har varit med om att så många folliklar varit tomma? Vad har ni fått för förklaring i så fall? Det har aldrig hänt mig förut på 4 ÄP i Sverige och det gör mig extremt irriterad att veta att det kanske fanns ägg där som inte gick att plocka. Rynkar på näsan Vill bara inte att det ska hända igen...


    Kram till er alla - ingen nämnd, ingen glömd.


    Länken till artikeln om någon är intresserad:
    haveababy.com/fertility-information/ivf-authority/empty-follicle-syndrome-can-done-prevent


  • pipperoni
    Ananax skrev 2016-07-02 20:24:04 följande:
    Vad trist att 7 st var "tomma" när så många var på gång. Hur gick det med de två på högersidan, fick du ut ägg där?
    Ja, ett var omoget och ett blev befruktat. Har inte hört något mer om hur det har gått för det ägget än, men får väl fråga imorgon. Har inte så stora förhoppningar, men det vore ju skönt om resan inte var helt förgäves, igen.
  • pipperoni
    aylak skrev 2016-07-02 23:51:07 följande:

    Vad härligt att få se ett tickande hjärta! :) 
    Det är ju ganska vanligt att vi med immunproblematik har lite trubbel med progesteronet, så jag tror inte du behöver vara nervös - tänk istället att det är bra att du får extra, att ni har koll! Jag fick ju progesteron iom att vi gjorde ivf, men fick ta betydligt längre än vad svenska kliniken rekommenderade...

    Så jobbigt pipperoni! Förstår att det måste kännas frustrerande!
    Jag har aldrig haft många tomma folliklar. Men ivf:en lyckades först när jag blev plockad senare. De första stora blåsorna "offrades" för att jag skulle få fler sprutdagar. Det blev då färre ägg än tidigare, men uppenbarligen med bättre kvalitet. Dr D var inte inblandad i det beslutet (gjorde ivf i Sverige) och verkar heller inte riktigt tro på det... (sen fick jag dhea också för första gången, så kan också ha spelat in - men det var inte heller något dr D rekommenderade). Så även om jag tycker att dr D är en klippa när det gäller immunmedicineringen och att tolka symptom på detta, så enligt min erfarenhet kan det ibland vara klokt att ta in fler åsikter när det inte direkt gäller (eller man misstänker att det gäller något mer än) immunförsvaret.


    Ja, det känns lite uppgivet... Jag skulle gärna ta in en andra åsikt om de tomma folliklarna, men vet inte riktigt vem jag ska fråga. Tror inte att det är plockdagen som är problemet i mitt fall - har plockats dag 11-14 tidigare med bra resultat. Däremot vet jag inte om tiden från ÄL-sprutan till plocket kan ha varit för kort. Det diffade nog på 2-3 timmar mot när jag blivit plockad i Sverige. Men jag vet inte om det lilla kan ha betydelse... Vill verkligen inte att det ska hända igen bara...
  • pipperoni
    angels8 skrev 2016-07-02 19:16:53 följande:

    Hej alla !

    Vill bara berätta jag fick också missfall

    Jag får se om man ska ändra nåt och vad som blir plan B.

    Lycka till till er andra .. Och alla andra som kämpar på vi ger inte upp Kram!!!!


    Usch vad trist, beklagar verkligen.
  • pipperoni
    mom2012 skrev 2016-07-04 18:55:44 följande:

    Hej på er. Är det någon här i forumet som gjort "hysto" hos Serum som vill skicka PM till mig och berätta hur det går till joch om man blir sövd osv. Jag ska till sjukhuset Mitera Hospital redan kl 6.30 på morgonen. Tipsa gärna om det är ngt man ska tänka på etc. Jag ska sedan direkt efter OP ta mig till Serums klinik för efterkontroll.


    Jag har inte gjort hysto hos Serum, men hos Dr D på samma sjukhus. Tänk på att "fastande" innebär även att inte dricka. Jag gjorde misstaget att inte förstå det, utan tog ett glas vatten på morgonen och det blev ett himla ståhej och de fick skjuta fram min tid. Sen behöver du ha med dig passet för att legitimera dig och du får skriva på en massa papper på grekiska som du förmodligen inte förstår ett ord av.
  • pipperoni
    mom2012 skrev 2016-07-04 19:14:52 följande:
    Vad säger läkaren om de tomma? Kan de innehålla ägg några dagar senare, eller är en tom äggblåsa en tom äggblåsa?
    Dr D sade först att det antingen kan bero på för lågt östrogen eller på immunförsvaret. Sen hittade jag artikeln jag länkade till av Dr Sher, som menar att det inte finns några "tomma" folliklar, utan att alla innehåller ägg, men att de av olika anledningar (t.ex för låg dos hcg vid triggersprutan eller att man plockas för tidigt efter sprutan) och frågade Dr D om det. Hans kommentar till det var att han hade träffat Dr Sher och att han hade många teorier om allt möjligt... Dr D tog både Östradiol och FBC efter ÄP, och jag tolkade det som jag hade lite lågt Östradiol, men att immunförsvaret var ok. Frågade vad man kunde göra åt lågt Östradiol, men han verkade inte vilja göra något, utan menade att det skulle bli bättre i en bättre cykel. De två senaste stimuleringarna har jag bara fått 2-3 folliklar, så han var ändå nöjd med att jag fick 9 nu och menade att min kropp var på uppåtgående. Men jag är orolig att det ska hända igen... och gillar inte att inte få ett svar på varför de var "tomma". Suck... Det blir något försök till med egna ägg, men blir det inte bättre respons nästa gång kommer vi också att gå över på ÄD.
  • pipperoni

    Någon som känner till någon gyn som kan hjälpa mig med ett VUL för att mäta slemhinna och äggblåsor under v.29? Var som helst - Göteborg, Malmö, Stockholm, Köpenhamn, eller någon annan stans. Har nog ringt runt till alla gynekologer som finns i hela Göteborg med omnejd och hittills inte hittat någon. ALLA har semesterstängt. Börjar känna mig lätt desperat... Gråter


  • pipperoni
    Mamma3007 skrev 2016-07-06 10:11:06 följande:
    Prova här:

    https://www.bokadirekt.se/places/forum-nacka-gynekologmottagning-dr-eva-einarsson-8525/l%C3%A4karbes%C3%B6k-gynekologi-95107?sr=16141 Jag letade också efter någon i Stockholm som har öppet i juli, och hittade detta.
    Tack! Har bokat en tid nu i den veckan så får vi hoppas att det stämmer tidsmässigt. Har fått några andra tips också annars.
  • pipperoni
    pink lily skrev 2016-07-19 03:37:51 följande:

    Äntligen, äntligen, äntligen! Vår dotter är född, hon är helt underbar<3 . Vi är så tacksamma för att ED finns som ett alternativ, även om man måste åka utomlands för att få den hjälpen, och för att Dr D utvecklat en behandlingsplan för oss som gjorde att vi lyckades på första försöket. Gravid för första gången vid 46 år. Ett mirakel! Som så många andra sagt tidigare, ge inte upp sök hjälp!


    Grattis! Minns när jag var i Aten i december och du hade blödningar och var orolig. Härligt att det gick vägen och hoppingivande för mig som är 44. ????
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!