• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • che71
    Maxad skrev 2013-05-14 22:30:15 följande:
    Jag har en fråga till er som ätit/äter Prednisolon: hur har ni reagerat på medicineringen? Jag har ätit Prednisolon tidigare och har tagit 10-20 mg per dag och känt mig hyfsat speedad och aktiv. Men hur är ert humör? Jag har märkt att mitt humör förändras ungefär 360 grader när jag sätter in detta eller när jag tex sätter in progesteronet efter en ET och jag tycker det är jättejobbig och mitt adrenalin kan verkligen skjuta i höjden och jag vet ju. Att det är ju inte det bästa inför en ivf eller FET. . Är det bara jag som reagerar starkt eller finns det fler?
    Kände inget speciellt av prednisolonet,mer än att min ryggvärk blev mycket bättre o eksemen försvann.

  • che71

    Någon som fått diarrè o feber ca 5 dagar efter IL dropp (180 ml) ?

    Nu vet jag ju inte om det är pga IL, börjar oroa mig för Crohns (opererad akut för 17 år sen som visade sig vara Crohns, men annars inga symptom sen dess, mer som IBS mage med uppblåsthet o förstoppningstendens)
    Var så trött igår o var konstig i magen, som vattniga sprutdiarreèr mest på morgonen, så att jag måste rusa på toa. Sen på em kände jag som lätt feber o huvudvärk, men tog en Alvedon o kämpade på med jobbet.
    Men sen gick jag o la mig o gick bara upp för att prata med Dr D o äta lite.
    Inatt har jag haft hög feber o frossa o fryst. Nu orkar jag sitta upp i alla fall o har druckit lite te o ätit yougurt.
    Men redan rusat på toa 2 ggr.

    Kan IL dropp orsaka diarrè? Fast flera dagar senare???
    För min sambo o jag har ätit samma saker hela helgen o jag hade hemlagad mat med till jobbet månd o tisd så det borde inte vara pga något sådant.

  • Maxad

    Che - krya på dig. Fick mitt första IL dropp i fredags och mår bra. Du kanske bara har åkt på en infektion.

  • TWH

    Tack Angel! Jag har aldrig upplevt någon biverkning av il, har fått det relativt många gånger nu, men det är ju olika från person till person, dock tycker jag att det låter konstigt Che att du ska få biverkning flera dagar senare, å andra sidan så verkar ju il bäst efter några dagar så ditt immunförsvar kanske blir mer mottaglig för någon liten bakterie, krya på dig! Che, jag tror att D vill att jag äter pred hela graviditeten, det har han velat med de andra. jag kanske kommer att be om en sänkning om en vecka eller så då min svenska läkare på spec mödravården säger att jag börjar få kortisonansikte.... vi får se om D går med på det. fragmin ska jag ta ända fram till snittet.

  • Maxad

    TWH - hur gör du med Fragmin sprutorna efter så lång tid? Jag har alltid stuckit mig i magen men nålarna är så tjocka på just Fragminsprutorna och jag hade fyllt med blåmärken. Provade en gång att injicera i låret med resultatet att jag fick ett blåmärke stor som en handflata och en slags förhårdnad som sen gick över.

  • singhatjejen

    Snart lycklig: Ja det är skönt att han bara bestämmer! Tack för lycka till - det behövs :) det är väl snart dags för det stora återförandet för dig också? Håller tummarna och tår så hårt jag någonsin kan för din skull!

    Ni som undrar om biverkningar - jag har inte haft några på vare sig IL eller kortison eller Humira (vad jag vet i alla fall).

    Cff: tack för tipset om "kylväskan" eller vad man ska kalla det, den passar väl bra särskilt när man ska resa ned till Aten med alla sprutor och sånt :)

  • mumwannaB

    Gällande biverkningar så har jag bara känt av pred när jag har slutat lite för tvärt. Fick hjärtklappning. Av IL fick jag första gången domningar i armen. Startade direkt o höll i sig ett par veckor. Nu andra gången har jag inte känt något alls.

  • Snart lycklig
    singhatjejen skrev 2013-05-15 12:51:18 följande:
    Snart lycklig: Ja det är skönt att han bara bestämmer! Tack för lycka till - det behövs :) det är väl snart dags för det stora återförandet för dig också? Håller tummarna och tår så hårt jag någonsin kan för din skull!

    Ni som undrar om biverkningar - jag har inte haft några på vare sig IL eller kortison eller Humira (vad jag vet i alla fall).

    Cff: tack för tipset om "kylväskan" eller vad man ska kalla det, den passar väl bra särskilt när man ska resa ned till Aten med alla sprutor och sånt :)

    Tack! Det stora återförandet blir inte förrän till hösten. Skönt.

    Jag har inte fått några biverkningar av IL. Kortison; svullen, svårt att somna om, sover lite dåligt. Ej tagit Humira (ännu).

    Jag har precis beställt ett kylfodral, bra att ha! Jag valde en lila X-large, så flera sprutor/mediciner (inkl kartonger) kan få plats. Hoppas det blir bra.

    Kram!{#emotions_dlg.flower}
  • TWH

    Maxad, jag ser ut som ett slagfält på magen med förhårdnader av sprutorna och blåmärken överallt. Dock tycker jag att blåmärkena har lugnat sig lite nu när magen töjts ut lite.

  • che71
    TWH skrev 2013-05-15 14:36:57 följande:
    Maxad, jag ser ut som ett slagfält på magen med förhårdnader av sprutorna och blåmärken överallt. Dock tycker jag att blåmärkena har lugnat sig lite nu när magen töjts ut lite.
    Men är det inte svårt att sticka i magen när man är så pass gravid som du är nu?
    Jag menar annars är det ju lätt att nypa tag i en bit, men sen bli väl magen spänd o uttänjd?
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!