• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • Hemliga damen

    Jam08 - karyotyping kan du göra här hemma med ett enkelt blodprovför att citera min doktor. Hon sa inget om DNA-fragmentering?Hyston som Pennys samarbetspartners gör, skiljer sig tydligen från den som görs i Sverige och England. Hur vet jag inte. Ja, det är svindyrt och jag är väldigt glad att hon ansett att jag inte behöver den. Men samtidigt är det flera tjejer där det hittats saker som svenska/engelska läkare inte sett. Eller brytt sig om? Ah, denna IL vånda! Så kämpigt i onödan. Hoppas det löser sig för alla!

  • Angla

    Pratat med Grekland som avråder fler IVF innan behandling. Hade ni väntat till augusti???


    Angla - mamma till slut
  • Angla

    Phu, landat lite här hemma ... haft en tuff dag på jobbet samt pratat med Grekland i 1,5 timme. Vad sa han då?

    Bra ålder, mycket bra ålder. Men en kropp ur balans som ger en dysfunktion i äggstockarna och på så sätt dåliga ägg. Min kropp lider i olika organ och slutar då fungera som en följd av de immunproblem jag har. Jag har antikroppar mot både äggstockar och implantation dvs ägg och embryon har dålig kvalite och kroppen tsoppar alla uppkomna graviditeter. Han rekommenderade att inte göra några IVF innan behandling hos honom. Han tyckte att vi skall föröska 6 månader hemma efetr det och sen ev göra IVF och då långtidsodla. Det skulle kunna vara så att jag har något litet kromosomfel som inte går att upptäcka. Vid en framtida graviditet så kommer jag behöva support direkt för att det inte skall stötas bort.

    Så hur skulle ni göra??? IVF i maj och sen Grekland och ny IVF i augusti elelr skippa i maj och bara köra i augusti?

    Nu behöver jag någon som kan sätta IL droppet i Stockholm. Tips i min inbox? Vad mer behöver jag ordna? Någon som kan ta blodprov med kortvarsel?       


    Angla - mamma till slut
  • Zinfandel
    Angla skrev 2012-05-04 18:51:06 följande:
    Pratat med Grekland som avråder fler IVF innan behandling. Hade ni väntat till augusti???
    Ja.
  • Angla
    Zinfandel skrev 2012-05-04 20:16:33 följande:
    Ja.

    Bläääää SÅ boring jue
    Angla - mamma till slut
  • Jam08

    Zin, hoppas hoppas det går bra!!! För en oinsatt, vad är FBC värde? 

    Hade också första samtalet med Dr D igår och han pratade om liknande svårigheter för mig, problem med äggstocksfunktionen som i sin tur gav dålig embryokvalité. Jag tror verkligen på det hans säger, men detta är ganska nytt för mig så jag måste säga att jag är lite kritisk också, man har slutat tro på "dunderkurer" efter fyra år i IVF världen, mirakel finns inte i min värld.. Vill inte vara negativ, bara få höra hur ni tänker om detta. Är immunolgi prob svaret på alla "oförklarlig infertilitet"? Om det är det borde det ju vara totalt revolutionerande och hela världen borde strömma till GB, USA o Grekland? Eller är immunologin så stor och komplicerad organsim att det faktiskt hänger ihop starkt med fertilitet? Varför är inte fler läkare inne på detta spår? Varför är det så outforskat och främmande här tex? 

    Har någon kontaktat honom där han sagt att problem inte är kopplade till immunproblem? 

    Jag vet att jag saknar kunskap om detta och är inne i en vld tuff period rent psykiskt där jag känner mig oerhört frustrerad och vilse. Jag vill ge detta en chans innan vi väljer annan väg, men i mina svaga stunder är jag skeptisk att jag kan få hjälp där. 

    Jag fick bra förtroende för honom när vi pratade och ni här i tråden är ju levande bevis på att det funkar! Men jag vill nog bara höra lite åsikter om detta, det är farligt att bara se en sida..

    Angla, hur gammal är du om man får fråga :) ? Varför rek han 6 mån hemmaförsök innan nästa IVF? 

    Jag hade absolut väntat med beh hos Dr D innan nästa försök, dvs om han tror att han kan hjälpa dig och att du tror att han kan det.

    En fråga till Er när jag ändå är igång!


    anti cardiolipin (ACA) antibodies or anti phospholipid antibodies (APLA). Thyroid tests (TSH, FT4, anti TPO, anti TG)
    Dessa prover undrar jag om jag kan få på GYN eller Ivf klinik eller måste en allmänläkare ta dessa?  
  • Angla

    Jag är 30 år men har gjort 11 IVF/FET tidigare varav ett MF. Gjorde mitt första försök för tio år sedan och har dessutom hunnit med en adoption och en där jag förlorade barnet. Så själv har jag också svårt att tro på mirakel så som att jag skulle lyckas bli mamma igen ... Men Dr D tror att jag kan bli spontant gravid så fort min kropp är i balans igen.

    Min IVF läkare, då trodde på immunologi och koppling till infertilitet men sa att i Sverige finns inga gk behandlingar - men vem vet sa hon i framtiden kanske det finns hjälp även för dig i Sverige. Samtidigt så känns ju tanken om att ifall det är en sån woaw lösning så borde alla dra i det ... Men ibland ligger forskningen steget före och innan det kan användas så måste det bevisas. Just nu forskas det ju på tidiga missfall och orsaker på HS samt immunologi och infertilitet neråt i landet.
      


    Angla - mamma till slut
  • Zinfandel

    FBC= Full Blood Count.

    Ja, folk vallfärdar från andra länder, därför är dessa läkare lite busy... Nej, det kan såklart bero på mycket annat också och det finns inget mirakelmedel, immunterapi funkar inte på alla. Våra kroppar är mer komplexa än så och det måste man förstå. Bläddra tillbaks några sidor så finner du ett av mina svar på varför Sverige inte tror på immunologi & ferttilitet. Men om man kan sin hormonlära och reproduktionsimmunologi så är det verkligen inget konstigt, då ter sig sambandet självklart & logiskt!

    Proverna kan du ta på din vårdcentral.

    Angla: Dr D är ärlig och vill ditt bästa, även ekonomiskt. Han säger när han menar att det är meningslöst.  

  • Angla

    Jag tror honom ju och har sagt samma sak själv - att OM jag skall göra fler IVF så skall det vara efter hjälp från Aten annars blir det adoption direkt. Men nu då vi kom fram så snabbt i kön så blir man ju ivrig


    Angla - mamma till slut
  • Zinfandel
    God morgon kära vänner!

    Det verkar ha lyckats PlusSolig Svagt men dock tydligt. Wohoo!!! Igår fick jag ju provsvar som tyvärr inte var så bra så underbare Dr D satte genast in mer mediciner. Nu ska vi bara få det/dem att stanna också... Jag inväntar nu hcg på måndag för säkerhetsskull. Sen kan jag lova er att jag kommer att njuta varje dag varje sig det stannar 8 dagar eller 8 månader Skrattande Man får passa på att njuta så länge det varar!! Tjhooo nu åker vi till stugan SkrattandeHjärta
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!