• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • Maxad

    Beklagar Singha. Två ruvare och denna gång funkade det inte för någon oss, men snart så! 

  • FineS
    april12 skrev 2013-06-09 22:46:06 följande:

    Jag har också frågat i tråden om ngn vet hur Dr D, ordinerar IL utifrån vad FBC visar, men ingen visste ritkigt. 
    THW- sa att hon trodde man tittade på sambanden mellan värdena för att sedan ordinera mängden IL..

    Fine- äter du levaxin också, eller bara kortisonet? med tanke på ditt lite höga puls.      
    Ja, jag undrade bara för att i vanliga fall så är värdena inom referensen, men efter droppet hamnar Leukocyterna utanför. Jag trodde droppet skulle ha den effekten att den normaliserade värderna. Men jag är ju inget proffs heller;) Och efter som jag inte hört något så är det nog samma mängd som gäller.

    Jag tar också levaxin, men det har jag gjort i två år nu. Så jag tror inte det beror på levaxinet. Men å andra sidan höjde jag min dos för ett tag sen, så helt säker är jag inte.

    Jag beklagar så mycket singha ;(      
  • Bambi2

    Hej! Jag undrar om jag skulle kunna få råd av er experter.
    Jag läste här i tråden för några månader sedan men kunde inte hänga med efter ett tag. (Eftersom jag inte ännu går hos Dr D eller annan immunläkare var det logiskt att inte föröska hänga med här i tråden.)
    Jag har däremot självmedicinerat med hjälp av mina lungläkare som dock inte är fertilitetspecialister; IL och Prednisolon 10 mg sedan ET.

    Idag fick jag bekräftat att jag är gravid med hjälp av blodprov. Jag är såklart överlycklig! Men så säger min husläkare att jag har förhöjda trombocyter och att jag alltid har det. Senast låg de på 442. När jag ringer specialistmödravården verkar de bara vilja bli av med mig och säger, felaktigt, att det inte går att göra något. Till slut skriver de ut Trombyl - som jag inte kan ta pga  allergi mot Acetylsalicylsyra. Fragmin vägrar de skriva ut.

    Är det någon av er som har fått Fragmin, utan att redan ha haft konstaterade missfall? Jag är snart 41 och kan inte vänta på att få ett antal missfall för att bli berättigad hjälp av läkare. Vilka nivåer låg era Trombocyter på?

    Ang. Prednisolon; när ska man börja trappa ner?

    Vore tacksam för svar.

  • Bambi2

    P.S. Jag har gjort 2 IVF'er och en misslyckad FET i Danmark (är singel) och har därför lite svårt att få adekvat hjälp här i Sverige.

  • Zinfandel

    Beklagar Singha Gråter

    Bambi: Grattis!! Skrattande Ja, Fragmin/Clexane är väldigt vanligt i vår värld, även utan upprepade MF, det är ju inte enbart därför man tar det. Immunläkarna brukar inte börja trappa ner Pred förrän tidigast v 12, en del tar det hela vägen om det finns risk för bortstötning. 

  • Bambi2

    Tack Zinfandel!
    Vart kan jag vända mig? För Specialistmdödravården på SÖS verkar inte vilja ha mer med mig att göra, trots remiss! Det kan ju inte vara en konstig diagnos/ordination om man har förhöjda Trombocyter att då sätta in Fragmin?

    Jag ska fortsätta ringa runt imorgon men om någon har ett tips om kompetent och lyhörd gyn/mödravård i Stockholm tas det tacksamt emot!

  • Zinfandel

    Nej då, det är inte omöjligt. Mitt tips är att slopa fertilitetsvärlden och gyn som oftast bara är inkompetenta. Underskatta inte din vårdcentral & husläkare! Det är säkert någon här som har förslag till dig Glad

  • Skogsbruden

    Singhatjejen och Maxad, vad ledsen jag blir att det inte fungerade för er. Jättetråkigt!

    RobSab: Välkommen hit! Hoppas att det går vägen så du slipper resa till Grekland.

    Själv kom jag precis innanför dörren efter resan till Uppsala. Läkaren hade tinat två embryon fast de var perfekta och inget hade dött vid upptiningen, så den delen av processen kunde inte ha gått bättre. I dag fick jag dropp och svar på blodprov. Mitt Anti-TPO som låg på 25,8 i vintras var nu nere i 9 så det gladde mig enormt. TSH låg på 1,3, inte perfekt men ok antar jag. Det jag undrar över är progesteron och östradiol som jag tog i dag, dagen efter ET, 3 dagar efter ägglossning. Progesteronet låg på 59, men det kanske inte säger någonting eftersom jag började ta vaggisar i går och östradiolet var mindre än 150. Är det som det ska vara? Låter så lågt. Någon som vet? Jag hade jättetjock slemhinna mitten på förra veckan så där såg det bra ut.   

  • lillebob

    Singhatjejen och Maxad, så ledsen jag blir att det inte fungerade för Er! Styrkekramar till er båda Bambi2- grattis!

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!