Inlägg från: stormfågel |Visa alla inlägg
  • stormfågel

    Vad kostar det att byta tak på en villa?

    Vi bytte tak i somras på vårt hus med ca 100km tak.

    Vi valde äkta tegel (som enligt vår mening åldras mycket vackrare, men är något dyrare), bytte papp, spont, alla rännor (valde metall - inte plast).

    Vi gjorde allt jobb själva men valde hemkörning med upplyft av teglet.

    Sammanlagt med ställningar, plåtarbeten runt skorstenen och inklädd skorsten gick det på närmare 100 000. (exkl. plåt och hängrännor kanske 75 000) 

    Tycker det låter väääldigt billigt med 75 000 kr inkl. jobb och undrar då lite på vilken kvalitée det var på materialet.

    (som jag förstår det så kan äkta tegel bara vara tegelfärgat för övrigt och inte svart som twin skrev - inte mening att vara besservissrig, men bra att veta när man kollar runt :))

  • stormfågel
    johandra skrev 2012-01-20 22:06:16 följande:
    du kan inte jämföra betongpannor med tegelpannor...bara där skiljer det många många tusenlappar..sen beror ju priset på hur mycket plåtjobb det är. På våra hus är det inte mer än ytterplåtarna och skorstenen men den huven kan återanvändas. har du mycket plåtjobb så rusar priset snabbt iväg..
    Du har helt rätt! Det var ju det jag skrev!
    Men det är väl precis sånt man vill jämföra om man funderar på att byta tak.

    Om jag minns rätt skiljde det ungefär 15 000 kr för oss på äkta tegel och på betong. Och det är ju mer än smaksak vad man vill ha.

    Men om priset för på takpapp och hängrännor är väldigt billigt så skulle jag fundera på kvalitén (som vi inte ens vet om TS vill byta).

    Om jag bara gissar på priset från din granne att jobbet kanske är på 60 000- vilket är väldigt billigt-  (med rot, 30 000 kr) så tycker jag i alla fall att så tycker jag att 45 000 låter nästan för billigt för materialet. Jag är ingen expert jag bara "tycker" :). 

    Det jag menar är att man  vill ju inte göra om arbetet på kanske 40-50 år och då ska det ju vara bra väderbeständig papp och inte för tunn spont osv. Liksom inte värt att snåla på. 
Svar på tråden Vad kostar det att byta tak på en villa?