Inlägg från: icelolly |Visa alla inlägg
  • icelolly

    Vad kostar det att byta tak på en villa?

    stormfågel skrev 2012-01-21 15:33:27 följande:
    Om jag bara gissar på priset från din granne att jobbet kanske är på 60 000- vilket är väldigt billigt-  (med rot, 30 000 kr) så tycker jag i alla fall att så tycker jag att 45 000 låter nästan för billigt för materialet. Jag är ingen expert jag bara "tycker" :). 

     
    Jag har  egentligen ingen aning heller men vi bytte tak förra året, svågern är takläggare och han och maken och ett gäng kompisar bytte på 2 dagar. Vi betalade bara materialet, betongpannor visserligen, vi behövde bara lägga ny papp uppe på den gamla och byta vindskivor (hängrännor mm fixade vi i efterhand så den kostnaden hamnade utanför själva taket). Huset har en byggyta på 88 kvadratmeter med låg taklutning så ytan är inte så stor men jag kommer inte ihåg exakt.

    I vilket fall som helst gick materialet på ca 25 000:-, pannorna betalade vi normalpris för, möjligen fixade svågern bättre pris på pappen och vindskivorna men det är ju inte den stora kostnaden heller. materialet behöver alltså inte vara särskilt dyrt, vi valde visserligen betongpannor men av ett bra känt märke och jag litar på att svågern inte lurade på oss någon budgetvariant på papp.

    Skulle vi anlitat någon hade vi räknat med 100-125 000 före eventuellt rotavdrag.
Svar på tråden Vad kostar det att byta tak på en villa?