• Sephora

    Rotfrukter i ugn + vad?

    Fredagsgott planeras! Och jag skulle vilja göra något med rotfrukter i ugn...  Kom gärna med förslag på lämplig rotfruktsblandning och vad ni skulle äta till!

  • Svar på tråden Rotfrukter i ugn + vad?
  • Dixie

    filé av ngt slag - kykling, fläsk eller laxfile!

    sen brukar vi blanda i lite rucculasallad när vi tar rotsakerna ur ugnen. 

  • skrållmor

    Potatis, morötter, palsternacka, rödlök, fänkål och paprika. Lägg i de tre sista ingredienserna efter halva tiden.

    Gott med fetaost fylld kyckling, lindad i bacon och tzatziki till :)

  • La Lola

    Här kör vi bara med morötter o potatis med salt, peppar o timjan på.

    Serveras oftast med hemmagjorda pannbiffar o en kall sås gjord på yoghurt+lite fil+ kryddor


    *mamma till Alma (maj 2000) och Hedda (mars 2009)*
  • Sephora

    Låter mums allting ... :)

  • Lajkie

    Sötpotatis, palsternacka, potatis, morötter, kålrot, rotselleri.... Rödlök, purjolök el gul lök är oxå gott. Och klickar av pressad vitlök! Den blir som frasiga klickar på rotsakerna! Och ruccola är jättegott att blanda i efteråt, lika som lite mandlar och nötter!!!

  • La Lola
    Lajkie skrev 2012-01-19 21:32:16 följande:
    Och olivolja efter du tagit ut det hela! Mums!!!!!!
    Nu förstörde du allt för min smaklökar....
    *mamma till Alma (maj 2000) och Hedda (mars 2009)*
  • La Lola
    Lajkie skrev 2012-01-19 21:39:14 följande:
    Olivolja som är så mumsigt
    Nä huvva! Men konstigt nog gillar jag oliver (helst gröna).

    Förlåt för OT Ts!
    *mamma till Alma (maj 2000) och Hedda (mars 2009)*
  • SuzR

    Jag brukar göra en getost kräm med crème fraîche (och getost då) eller om jag är lat så köper jag Erik lallerstedts äpple curry sås, den passar till allt!

Svar på tråden Rotfrukter i ugn + vad?