Inlägg från: o0Noun0o |Visa alla inlägg
  • o0Noun0o

    Slopa all Religion! Världsfred eller världskrig?

    Tom Araya skrev 2012-01-31 17:25:10 följande:
    Han satt "bara" i 30 år...hur länge ska man vänta?

    Så hemskt var det inte i Irak. Det var bra utbildningsmöjligheter, religionsfrihet, och låg fattigdom. Domstolarna var heller inte så illa, och kvinnornas rättigheter ok i större delen av landet. Det finns värre ställen, även om kriget mot Iran var illa för Irak (som krig alltid är).
    Den som inte tror på något luras lätt till vad som helst.
  • o0Noun0o
    Gung Ho skrev 2012-01-31 18:42:43 följande:

    Det är ju ungefär som att ställa frågan; Vad skulle hända om Marsianer erövrade alla länder. Det är ungefär lika troligt och så hypotetiskt och spekulativt att tom fungerande Kommunism verkar troligare..
     

    Det är ju USAs peroll under "kriget mot terrorismen"; Freedom is marsching".
    Någon sorts idé om vad denna frihet ska innebära borde ju finnas.  
    Den som inte tror på något luras lätt till vad som helst.
  • o0Noun0o
    Gung Ho skrev 2012-01-31 18:48:28 följande:
    Ah, men ditt vurmande för Ryssland och beklagan över dess dåliga placering bygger ju på att man i praktiken bara har Kalle A att rösta på... Vad var det som var så dåligt med att placera dem utanför demokratigruppen nu igen?

    Då diskussionen fn är demokratins inverkan på att sannolikheten att starta krig mot en annan demokrati så är väl jämförelsen med en icke-demokratisk stat högst relevant.

    USA startar inte krig för att främst sprida 'sitt politiska system', även om det kan anges som skäl eller vara en önskvärd sekundär effekt (iaf i tanken). Det är vanliga geopolitiska skäl som ligger bakom.   
     

    "Vurmande för Ryssland" Skrattande

    Det är ironiskt att ryssarna hamnar efter Irak på listan medan USA anses vara topp 20. USA är inte mer demokrati än Ryssland!

    Relevansen ligger väl i så fall i att "icke-demokratiska Ryssland" ifrågasätter demokratiska Europas intentioner och dessutom Europas tydliga anfallande på Ghaddafi som person. Ryssland kommer heller inte ställa sig bakom en invasion av Iran eller Syrien. GO DIKTATUR då, antar jag!    

      
    Den som inte tror på något luras lätt till vad som helst.
  • o0Noun0o
    Gung Ho skrev 2012-01-31 19:07:00 följande:

    Tja, mellan lite felciterade uttalanden och realismen i ditt scenario är det väldigt långt i detta fall.

    First hand;


    ">




    ">

    Den som inte tror på något luras lätt till vad som helst.
  • o0Noun0o
    Gung Ho skrev 2012-01-31 19:19:38 följande:

    Haha, kanske en lite verklighetsuppdatering.... Tror du behöver studera begreppet demokrati lite mer...Obestämd

    Nej inte alls. Däremot ser jag inte att USA är mer demokrati än Ryssland nej.
    Den som inte tror på något luras lätt till vad som helst.
  • o0Noun0o
    Rikard skrev 2012-01-31 19:55:30 följande:
    @Noun
    "Så hemskt var det inte i Irak" under Saddam Hussein.
    Nej lite gasattacker ska väl även civila kurder tåla.

    Givetvis inte. Det jag menade är att det är betydligt värre nu.

    Dessutom var det kallt utstuderat att mana irakierna till resning mot Saddam i det läget. Stackars människor, Allah(swt) förblindade dom och dom följde kfir.  
    Den som inte tror på något luras lätt till vad som helst.
  • o0Noun0o
    Rikard skrev 2012-01-31 20:56:58 följande:
    @Noun
    Jag försöker begripa detta med "islamisk armé" som du vill ha.

    Den ska
    1) Inte angripa civila
    2) Inte bedriva anfallskrig

    Dessa båda punkter borde väl gälla alla arméer. Men nu kommer det knepiga:

    3) Följa Sharia. Är de som har andra livsåskådningar verkligen bekväma med att en religions medeltida lagar ska råda. Är ens alla muslimer bekväma med det?

    4) Inte döda muslimer. Men andra kan alltså dödas? Hur gör man när en armé av muslimer anfaller det egna landet då? Får anfallarna inte dödas? Nu vet jag att det i din föreställningsvärld är Israel som garanterar allt förtryck i Mellanöstern som du skrivit i en annan tråd som jag inte kan länka till eftersom jag skriver på mobilen. Därtill är verkar ju alla konflikter också vara USAs och sionisternas fel, i din föreställningsvärld, men de som höll i vapnen vid Iraks anfall mot Iran och Kuwait, mfl konflikter var ändock muslimer. Får de dödas av en försvarande "islamisk" armé?

    Om vi för enkelhetens skull håller oss till militärens uppgifter; Vilket av en islamisk armés policy skulle folket inte vara bekväma med?

    Vilka andra skulle dödas menar du? Jag måste säga att det är förvirrande vad du menar. Menar du ifall en sådan armé ska döda folk om dom inte är muslimer blir svaret nej. Däremot ska en sådan armé skydda landets civilbefolkning. 

    Nej Rikard. Som jag upprepade gånger förklarade för dig är det i din egen föreställningsvärld som jag tycker sionister kan skyllas för allt. Att planteringen av Israel hade som syfte att upprätthålla fortsatta konflikter i ME betyder inte att allt ska skyllas på sionister. Däremot bär storbrittanien och USA mycket skuld vad gäller konflikterna i området- men ansvaret ligger på Ummah som mot Allah(swt) uppmaning splittrar sig och krigar med varandra.     
    Den som inte tror på något luras lätt till vad som helst.
  • o0Noun0o
    Gung Ho skrev 2012-01-31 21:22:15 följande:

    På vilket sätt är detta kopplat till att USA skulle kunna erövra världens alla länder...

    Förutom en studie av både USA:s och Rysslands politiska realism (här är du lååångt av banan) borde du nog läsa på lite mer om krigföring och dess begränsning. 

    USA kommer aldrig erövra alla världens länder. Vart fick du det ifrån?

    Däremot säger du ju att demokrati i hela världen skulle förhindra vidare krig, och eftersom det låter som Bush's målsättning spekulerar jag i tanken vad som skulle hända om hela världen fick en demokrati som USAs. Så; skulle det innebära världsfred tror du? Om alla länder var som USA?  
    Den som inte tror på något luras lätt till vad som helst.
  • o0Noun0o
    Gung Ho skrev 2012-01-31 21:41:29 följande:
    Nu är du nog förblindad av ditt USA-hat eller vad det nu är som färgar dina åsikter bortom rim och reson.

    Skulle sambandet mellan demokratier och fred bestå, som det gjort så länge man har data, så skulle vi alltså inte ha krig mer.

    Nu skall vi ju notera att de flesta regimer i världen är auktoritära regimer, och att så alltid varit. Därför vet man inte vad som händer med sambandet om alla andra typer av regimer skulle omvandlas. Det kan väl dock hävdas med stor säkerhet att antalet krig iaf skulle minska drastiskt.

    De mest krigsdrabbade områden är ju just länder med många auktoritära regimer, typ mellanöstern och nordafrika.     
    Jag konstaterar bara att om alla länder i världen var demokratier skulle krig förekomma mot demokratier i och med att kolonialisering är en förutsättning för USA ekonomi.

    Skulle fred uppnås behövs mer än endast demokrati, och dessutom innebär det betydligt mer än att man går till en vallokal och röstar.    
    Den som inte tror på något luras lätt till vad som helst.
  • o0Noun0o
    Rikard skrev 2012-01-31 22:46:06 följande:
    @Noun
    Som vanligt svarar du inte på mina frågor.
    Och jag kan inte svara på din fråga vad som skulle vara fel för ickemuslimer med en "islamsk" armé eftersom jag fortfarande inte begriper vad det är. För mig är det lika befängt att en armé ska knytas till en speciell religion som att ha en moderat eller centerpartistisk armé.

    Du har själv ordagrant skrivit att Israel garanterar allt förtryck i Mellanöstern. Men frågan gällde om din "islamiska" armé får döda en angripare om den som håller i vapnet är muslim. Om vi bortser från att det är USA och israeliska KFIR som enligt dig ligger bakom och som förmått de snälla små muslimerna att anfalla varandra, så är det trots allt muslimer som håller i vapnen och muslimer får ju inte dödas av en "islamisk" armé.

    Jag tycker jag svarar, men jag förstod som sagt inte vad du menar.

    Men jo, om muslimer anfaller andra muslimer får man försvara sig.  
    Den som inte tror på något luras lätt till vad som helst.
Svar på tråden Slopa all Religion! Världsfred eller världskrig?